Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το γούρι κάθε ζωδίου

Πιστεύεις δεν πιστεύεις στην τύχη και στη μοίρα, κάποια στιγμή έχει συμβεί να συνδυάσεις ένα πολύ θετικό περιστατικό με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο –ακόμα κι άνθρωπο– που θεώρησες πως σου έφερε γούρι, και για χάρη του ευδοκίμησε η κατάσταση και κύλισε όπως ακριβώς ήθελες. Το κάθε ζώδιο έχει το δικό του γούρι. Έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο να κρατά μαζί του και να παίρνει δύναμη.

Κριός
Δεν πιστεύει σε γούρια. Ο Κριός είναι τύπος δυναμικός και τολμηρός, αγαπά το ρίσκο και κάνει βουτιά από ψηλά χωρίς αλεξίπτωτο. Δεν έχει ανάγκη από ένα αντικείμενο να του δίνει δύναμη ή να τον κάνει να αισθάνεται ικανός για κάτι. Ξέρει πως την τύχη του την ορίζει μόνος του και το απολαμβάνει, ακόμα τις φορές που παίρνει τις λάθος αποφάσεις. Γούρι του, λοιπόν, η τόλμη του κι οι φίλοι του, που του στέκονται σε όλα.

Ταύρος
Ένα αντικείμενο αγαπημένου προσώπου. Μπορεί να ‘ναι κάτι πολύ μικρό, από ένα δώρο μέχρι κάτι που τυχαία βρέθηκε στα χέρια του. Ένα κόσμημα, ένα ρούχο, ένα κομπολόι, ένα ξεχασμένο λαστιχάκι, κάτι που έχει συνδέσει με ένα πρόσωπο σημαντικό για εκείνον. Συναισθηματικός κι επίμονος, αυτό σημαίνει πως δεν ξεχνά και πως θέλει να ‘χει και χειροπιαστά κάτι που να του θυμίζει αναμνήσεις που ‘χει κλειδώσει στο μυαλό του. Το κουβαλά πάντα μαζί του, το κοιτά και χαμογελά.

Δίδυμος
Κάποιο δώρο. Είτε είναι από το σύντροφό του, είτε από την οικογένειά του, είτε από τον κολλητό. Ο Δίδυμος θεωρεί γούρι του ένα δώρο που λάτρεψε από τη στιγμή που το είδε, και κάθε φορά που το αντικρίζει σκέφτεται αφενός το πρόσωπο που του το πήρε και το πόσο δεμένος είναι μαζί του και αφετέρου πόσο καλά μπορέσει να προβλέψει το γούστο του. Δεν πιστεύει βέβαια ότι θα του φέρει τύχη, αλλά του αρέσει να έχει κάποιο αντικείμενο που να ξέρει πως είναι απ’ τα αγαπημένα του.

Καρκίνος
Μια φωτογραφία ή ένα αναμνηστικό. Μπορεί να είναι στο κινητό του, ή να το κουβαλά στο πορτοφόλι του, να το έχει στο σπίτι του σε περίοπτη θέση, ή να το κρατά στο αυτοκίνητό του. Πάντως δε θα το κρύβει, και θα είναι πρόθυμος να σου πει την ιστορία πίσω από την αγάπη του για αυτό. Για αυτόν είναι σημαντικό να ξέρεις γιατί του είναι για αυτόν τόσο σημαντικό, να νιώσεις εσύ για αυτό όπως νιώθει κι αυτός.

Λέων
Του αρέσουν τα γούρια. Θέλει να έχει κάτι συμβολικό πάνω του που θα του θυμίζει μια σημαντική στιγμή του. Μπορεί να φοράει κάποιο βραχιόλι, να έχει συγκεκριμένο μπρελόκ για τα κλειδιά του, να διαλέγει την ίδια την μπλούζα που ξέρει πόσο πολύ του πηγαίνει. Και φυσικά, αν σου έχει αδυναμία και του χαρίσεις κάτι –ιδιαίτερα αν είναι μικρό και πρακτικό που θα χωράει παντού–, θα το έχει μαζί του διαρκώς, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση και την αγάπη του.

Παρθένος
Γούρι του κάποιο βιβλίο, ένα απόφθεγμα, μια γλυκιά συμβουλή. Ο Παρθένος πιστεύει στην τύχη μα πάνω από όλα θέλει δίπλα του ανθρώπους να τον στηρίζουν και να τον δυναμώνουν. Μια συμβουλή που θα του δώσεις θα γίνει ύμνος στα αυτιά του, κι ένα φυλακτό που θα του χαρίσεις θα το κρατάει πάντα πάνω του για να θυμάται πως μπορεί να πορευτεί όπως κι αν είναι οι συνθήκες.

Ζυγός
Δεν πιστεύει πολύ σε αυτά και δε δένεται κι ιδιαίτερα με αξεσουάρ και αντικείμενα. Ούτε από τους ανθρώπους επηρεάζεται πολύ. Είναι αρκετά γειωμένος και θεωρεί πως ό,τι καλό συμβαίνει στη ζωή του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ή θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς μιας που είναι θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος από μόνος του. Παρ’ όλα αυτά, γούρι θεωρεί μια πράξη ή συμπεριφορά που έκανε και του βγήκε σε καλό, οπότε θα την επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί μιας που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εξέλιξή του.

Σκορπιός
Εδώ τα πράγματα είναι λίγο θολά. Όπως καθετί που έχει να κάνει με το Σκορπιδάκι, το τι θεωρεί γούρι είναι καλυμμένο από μυστήριο και πιθανότατα να μη μάθεις ποτέ, όχι τι είναι, αλλά το γιατί το θεωρεί γούρι. Πάντα όμως θα σηματοδοτεί κάποια σημαντική στιγμή στη ζωή του, και πάντα θα το έχει πάνω του. Δε θα το αποχωρίζεται ποτέ, κι αν τύχει και το ξεχάσει ή του παραπέσει πουθενά, θα δείτε τον ορισμό του πανικού μέχρι να το έχει ξανά στα χέρια του. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε• από ένα κόσμημα μέχρι μπρελόκ, μπορεί ακόμα και να το έχει τατουάζ πάνω του ώστε να μην το χάσει ποτέ.

Τοξότης
Έχει αγάπη στα αντικείμενα. Του αρέσει να κρατάει συλλογές από μικροπράγματα ή πράγματα αξίας. Θέλει να μαζεύει εμπειρίες και να ζωντανεύει όποια στιγμή θελήσει εμπράκτως τις αναμνήσεις του. Κρατάει, λοιπόν, τα πάντα. Πάνω του θα έχει σίγουρα είτε φωτογραφία είτε ένα μικρό χαρτάκι με δυο λέξεις. Θα φορέσει πάντα αυτό που του πήρες για δώρο, γιατί του αρκεί που το διάλεξες με το γούστο σου και ξέρει πως θα του δώσει έμπνευση κι ωραία διάθεση.

Αιγόκερως
Αυτό το οποίο μια φορά του έφερε τύχη. Είναι το μπλουζάκι που φορούσε τη μέρα που έδωσε εξετάσεις και πέρασε; Το ρολόι στο χέρι του τη στιγμή που σε γνώρισε; Συνδέει καταστάσεις με αντικείμενα, τα οποία και γίνονται γούρια του. Ξέρει, βέβαια, πως δεν ευθύνονται αυτά για την καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή, επιτρέψτε του όμως να τους έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία.

Υδροχόος
Δεν πιστεύει και πολύ στην τύχη και τα γούρια. Αν όμως πρέπει να βασιστεί σ’αυτό, θα επιλέξει έναν άνθρωπο. Όχι γιατί πιστεύει ότι έχει κάποιο κοκαλάκι νυχτερίδας και ξερνάει τύχη από παντού, μα γιατί πιστεύει στις ενέργειες. Μία θετική αύρα δίπλα του θα του δώσει το πουσάρισμα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να βγάλει εις πέρας την όποια αποστολή του. Την τύχη μας την φτιάχνουμε εμείς, αυτό πιστεύει. Κανένας δεν είπε όχι σε λίγη βοήθεια βέβαια.

Ιχθύς
Η παιδική ψυχή του Ιχθύ τρελαίνεται για κάθε λογής μπιχλιμπίδι που μπορεί να βαφτίσει γούρι και να το χρησιμοποιήσει καλώντας τη θεά τύχη να τον ευνοήσει. Μπρελόκ, γούρια, φλουριά βασιλόπιτας, ένα στυλό που είχε όταν έγραψε πανελλήνιες, ένα συγκεκριμένο βρακί που το φοράει σε κάθε πρώτο ραντεβού για να του πάει καλά. Τρέφεται από την πλάκα που έχει το πράγμα, το διασκεδάζει και δεν το παίρνει στα σοβαρά. Ποτέ δεν ξέρει βέβαια, οπότε ένα γούρι δεν πιάνει και τόσο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια