Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δείξε μου τα δάχτυλά σου, να σου πω...

Πόσο αρρενωπός είσαι!
Αυτό υποστηρίζει έρευνα Αυστριακών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Η έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Βιέννης βρήκε σχέση ανάμεσα στο μήκος των δαχτύλων των ανδρών και το χαρακτηριστικό της αρρενωπότητας ή της κυριαρχίας.

Ο βαθμός αρρενωπότητας των αδρών, που γίνεται φανερός από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, εντοπίζεται στην αναλογία του δείκτη και του παράμεσου.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η σχέση υφίσταται ήδη και πριν από την εφηβεία», εξηγεί η Κατρίν Σέφερ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Ύστερα από μελέτη των χεριών και των προσώπων αγοριών, ηλικίας 4 με 11 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη, «τόσο μικρότερο και στενότερο είναι το μέτωπο και πυκνότερα τα φρύδια, όσο φαρδύτερη και κοντύτερη είναι η μύτη τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσωπο», δηλαδή είναι εντονότερα τα αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου εξαρτάται από τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών στα οποία εκτίθενται τα βρέφη στη διάρκεια της κύησης. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια