Το καλοκαίρι 2019 για όλα τα ζώδια

Κριός
Έντονα ξεκινάει για εσένα το φετινό καλοκαίρι, φέρνοντας από την αρχή του με τον Άρη και τον Ερμή στον Καρκίνο, αλλά και τον Κρόνο και τον Πλούτωνα απέναντι στον Αιγόκερω μαζί με δύο ισχυρές Εκλείψεις στον εν λόγω άξονα, ισχυρά καρμικά ζητήματα προς επίλυση και οριστική διευθέτηση. Ζητήματα τόσο συναισθηματικά, σπιτιού, οικογένειας ή καριέρας έρχονται μέσα από επώδυνες διαδικασίες στο προσκήνιο, ώστε να πεις το οριστικό αντίο σε ό,τι σε πονά χωρίς να σου δίνει προοπτικές εξέλιξης. Ζητήματα που στον πυρήνα τους έχουν να κάνουν καρμικά με την «κακή» μητέρα και κατ’ επέκταση με θέματα εξάρτησης, εγκατάλειψης, αδιαφορίας, προδοσίας αλλά και θύτη, σωτήρα, θύματος που κατεπειγόντως ήρθε η ώρα να αφήσεις οριστικά πίσω σου, επιζητώντας μια τελείως άλλη πορεία ζωής. Αυτό το καλοκαίρι δε σου ζητάει να αλλάξεις. Σου ζητάει να μεταμορφωθείς από ένα αδύναμο, τραυματισμένο πλάσμα που νταλαβερίζεται με πόνο και εξάρτηση, σε ένα ελεύθερο ολοκληρωμένο πλάσμα που δημιουργεί και διαμορφώνει μέσα του και γύρω του αγάπη, ελευθερία, σεβασμό, χαρά και ευτυχία. Αυτό το καλοκαίρι σου ζητάει να μην πολεμήσεις με ό,τι δεν αλλάζει, αλλά να το αποχαιρετίσεις με αυτήν ακριβώς την συνειδητότητα, πως δεν αλλάζει, επιλέγοντας αυτό που είναι, έτσι όπως το έχεις ανάγκη, συμβατό με αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Που σημαίνει πως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τις επιλογές σου, συνειδητοποιώντας για άλλη μια φορά πως σαπουνίζοντας γουρούνι, χάνεις χρόνο και σαπούνι. Και πως σχετίζομαι δε σημαίνει πως αλλάζω τον άλλο ή αλλάζει αυτός εμένα. Αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι υποχρεωμένος πια, όπως τότε που ήσουν μικρός, να συμβιώνεις με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν συνδέεσαι, δεν σχετίζεσαι, δεν σε κατανοούν και δεν τα κατανοείς. Αντιθέτως, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σου λένε ξεκάθαρα πως ο βαθμός της ωριμότητάς σου θα φανεί από το πόσο συμβατές είναι οι επιλογές σου στο τώρα. Ο Δίας από το φιλικό σου ζώδιο του Τοξότη για κάθε «αντίο» με επίγνωση και συνειδητότητα που θα λες σε κάθε τομέα της ζωής σου, είναι διατεθειμένος να σου επιστρέφει μια πολύ καλύτερη επιλογή, που θα καλύπτει ίσως και με έναν καλύτερο τρόπο από αυτόν που έχεις φανταστεί, τις ανάγκες σου στο σήμερα. Πράξε αναλόγως.

Ταύρος
Αδιαμφισβήτητα για εσάς αυτό το καλοκαίρι ορίζει την αρχή των μεγάλων αλλαγών. Ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα οφείλει να αλλάξει από τον πυρήνα του ως την περιφέρεια. Ο Ουρανός στο ζώδιό σας και ο Κρόνος με τον Πλούτωνα και τις Εκλείψεις στον Άξονα του φιλικού σας Αιγόκερω, αλλά και του Καρκίνου, έρχονται με πολύ καλές διαθέσεις να αλλάξουν τα πάντα, ξεκινώντας από την τάση σας να μην αλλάζετε τίποτα και βοηθώντας σας να συνειδητοποιήσετε πως η κανονικότητα στη ζωή δεν είναι η ακινησία, αλλά η διαρκής κίνηση. Είναι οι συνεχόμενες ανατροπές και μεταβολές προς τα εκεί που λέει εξελίσσομαι. Ο άνθρωπος γεννιέται για να εξελίσσεται διαρκώς σας ουρλιάζουν τρεις πανίσχυροι καρμικοί πλανήτες αυτό το καλοκαίρι, που αποχαιρετά μια κατώτερης μορφής «τάξη» και κινείται προς μια ανώτερης μορφής «τάξη», αφήνοντας πίσω ό,τι χρειαστεί ώστε να είναι εφικτό αυτό το ταξίδι. Τέτοια είναι παιδικές φοβίες, σενάρια, φαντασίες, ανασφάλειες, πεποιθήσεις και κολλήματα. Χωρίς αυτά ο άνθρωπος εξελίσσεται και γίνεται διαρκώς περισσότερο «αυτόνομος» και «ελεύθερος». Η «συνήθεια» είναι ο δικός σου βάλτος που σε καθηλώνει και με αυτό θα σε φέρει αντιμέτωπο αυτό το καλοκαίρι. Εσύ εμπιστεύσου τον νόμο της εξέλιξης, που δεν ξέρω αν λέει πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει αυτό που θέλεις, αλλά σίγουρα συνωμοτεί στο να γίνεσαι διαρκώς περισσότερο αυτόνομος, ελεύθερος και ολόκληρος. Ήρθε η ώρα λοιπόν να θεραπεύσεις τον εαυτό σου από ό,τι σε καθηλώνει, να πεις αντίο από όπου έχεις προσκολληθεί όπως η πεταλίδα στο βράχο και να απελευθερώσεις τον εαυτό σου προς τα εκεί που ορίζει η εξέλιξη και η ολοκλήρωσή του. Εμπόδια δεν υπάρχουν αστρολογικά για εσένα οφείλω να σε ενημερώσω, αλλά τα εμπόδια τα φτιάχνεις μόνο σου. Ο Πλούτωνας, ο Κρόνος και ο Ουρανός έρχονται να σου θυμίσουν πως κανένας δεν πέθανε εξελίσσοντας τον εαυτό του. Πέθανε όμως σταματώντας την εξέλιξή του. Άσε λοιπόν τα σαμποτάζ αυτό-καθήλωσης και τις αυτοκαταστροφικές επιλογές αυτό-συρρίκνωσης, γιατί όσο αντιστέκεσαι στο παρακάτω, τόσο το σύμπαν θα σε σπρώχνει καρμικά προς τα εκεί. Όσο αντιστέκεσαι, τόσο θα πονάς. Όλες οι προοπτικές Αστρολογικά είναι υπέρ σου, φρόντισε να είσαι κι εσύ ο ίδιος.

Δίδυμοι
Και αυτό το καλοκαίρι η απέλπιδα προσπάθεια όλου του σύμπαντος να σε ενηλικιώσει και να κάμψει τις τεράστιες αντιστάσεις που προβάλλεις προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται. Δύο Εκλείψεις και ισχυρά Αστρολογικά γεγονότα έρχονται να σου θυμίσουν και πάλι πως όσο παριστάνεις τον έφηβο σε συσκευασία ενήλικα θα δέχεσαι και τις ανάλογες ανατροπές και προσκρούσεις, με στόχο να συνειδητοποιήσεις πως η «φυγή» δεν υπήρξε ουδέποτε δρόμος εξέλιξης και πως τίποτε δεν «περνάει» από μόνο του, αν δεν το αντιμετωπίσεις κατάματα και δεν επιτρέψεις να «μεταβληθείς» από αυτό. Αυτό το καλοκαίρι σου ζητά και σου θέτει ως αναγκαιότητα να δηλώσεις παρών στη ζωή σου και στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας ό,τι χρειαστεί ώστε να αλλάξεις ό,τι δεν πάει άλλο, με τον Δία απέναντί σου και τον Ποσειδώνα να σου ενισχύουν στο έπακρο την τάση σου να «αποσυνδέεσαι» από την πραγματικότητα, από τα αληθινά σου συναισθήματα και από τις ευθύνες της βιολογικής σου ηλικίας. Αυτό το καλοκαίρι σαφώς ευνοείσαι στην προοπτική μιας καλύτερης ζωής αλλά μόνο στην περίπτωση που αντιλαμβάνεσαι και δέχεσαι τα τιμήματα και τις ευθύνες που προϋποθέτει το να αποκτήσεις αυτή την καλύτερη ζωή. Τίμημα πρώτο, να αποχαιρετήσεις οριστικά παιδικές αρρώστιες, παιχνίδια εξάρτησης, προσκόλλησης, ψέματα, εξαπατήσεις, αυτοεξαπατήσεις, παιχνίδια ρόλων και ό,τι σε κρατάει καθηλωμένο πίσω, αντιμετωπίζοντας κατάματα το φόβο σου να μεγαλώσεις. Τίμημα δεύτερο, επαναπροσδιορισμός σχέσεων, συνεργασιών, στόχων και προοπτικών μέσα από καθαρότητα, συνέπεια και εμπιστοσύνη και όχι αλλάζοντας διαρκώς διαθέσεις και πρόσωπα. Τίμημα τρίτο, να καλύψεις τα κενά που άφησες απουσιάζοντας διαρκώς από την πραγματικότητα και να δημιουργήσεις τις δεξιότητες εκείνες που λείπουν τόσο μέσα σου όσο και γύρω σου κατά τη διάρκεια που έκανες κοπάνες από τα μαθήματα. Και τίμημα τέταρτο, να συνειδητοποιήσεις πως τα συναισθήματα δεν είναι αρρώστιες για να τα αποφεύγουμε, αλλά ο αληθινός τρόπος που σε καθοδηγεί ο εαυτός σου στο παρακάτω, κι όταν διαρκώς τα αποφεύγεις και δεν τα βιώνεις δεν εξελίσσεσαι, δεν ωριμάζεις και δεν προχωράς παρακάτω. Και πως ο άνθρωπος επιδιώκει την ολοκλήρωσή του, όχι τον κατακερματισμό του. Αν αυτά τα πράξεις με πειθαρχία και συνέπεια, τα δώρα του Δία θα σε εκπλήξουν πέραν των προσδοκιών σου. Εσύ αποφασίζεις.

Καρκίνος
Κάτι θα έχει πάρει το αυτί σου φαντάζομαι, ότι το φετινό καλοκαίρι είσαι στο επίκεντρο των εξελίξεων από κάθε άποψη. Ο Άρης, ο Ερμής και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου και απέναντί σου ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και στον Άξονά σου δύο ισχυρές Εκλείψεις, όσο να πεις αυτό το καλοκαίρι δεν το λες πληκτικό. Αντιθέτως το λες έντονο και βαθιά καρμικό ως εκεί που δεν παίρνει. Διότι όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, ό,τι ευχήθηκες κι ό,τι φοβήθηκες ήρθε καιρός να φανεί. Ό,τι κατάλοιπα υπάρχουν από κακές μαμάδες, θύματα, θύτες, παιχνίδια εγκατάλειψης, αδιαφορίας, προδοσίας, αλλά και όποιες αυτοκαταστροφικές επιλογές εξάρτησης και καθήλωσης είναι η ώρα να τις αποχαιρετήσεις μια για πάντα. Όλο το σύμπαν σε σπρώχνει αδιαμφισβήτητα προς τα εκεί που λέει αυτονομία, ενηλικίωση, ψυχική και σωματική υγεία και θα αδιαφορήσει πλήρως για τις αντίθετες απόψεις σου, στο υπογράφω. Όπου βάλεις αντίσταση στην εξέλιξή σου, εκεί ακριβώς θα βιώσεις τις ανατροπές και τον πόνο. Αυτό το καλοκαίρι έρχεται καρμικά να σου θέσει το ερώτημα: τι εννοείς όταν λες αγάπη; Την ίδια στιγμή σου ζητά να αναθεωρήσεις και να απεμπλέξεις την αγάπη από ό,τι θυμίζει εξάρτηση κάθε είδους και από ό,τι δεν είναι ελευθερία. Και μάλιστα τα μαθήματα θα είναι σε κάθε τομέα της ζωής σου σε αυτό το ταχύρρυθμο σεμινάριο μιας και για χρόνια αρνιόσουν και αντιστεκόσουν. Αν δεν αποφασίσεις εσύ λοιπόν -με τον Πλούτωνα να πρωτοστατεί σε αυτή την σύναξη Πλανητών- να αποχαιρετίσεις ό,τι σε κρατά προσκολλημένο, θα σε αποχαιρετίσει αυτό, να είσαι βέβαιος. Με μοναδικό στόχο όχι την τιμωρία σου αλλά την εξέλιξή σου. Όπως κατάλαβες τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά εάν σταθείς αντάξιος των περιστάσεων, ο Δίας απέναντί σου από το τέλος του φθινοπώρου θα σου φέρει μια νέα προοπτική ζωής που ούτε καν φανταζόσουν.

Λέων
Το φετινό καλοκαίρι θα σε φέρει αντιμέτωπο με ζητήματα και εκκρεμότητες των προηγούμενων χρόνων, που δεν διευθέτησες όπως ήταν απαραίτητο. Αλλά και με την ανάγκη να προβείς σε βαθιές αλλαγές, με τον Ουρανό σε όψη τετραγώνου, να σε φέρνει αντιμέτωπο με ανατροπές κυρίως την περίοδο του Ιουλίου και του Αυγούστου που θα βρίσκεται και ο Άρης στο ζώδιό σου. Αυτό που σου ζητάει αυτό το καλοκαίρι καρμικά είναι να αφήσεις οριστικά πίσω σου τα παιχνίδια εξουσίας, αλλά και την τάση σου να θεωρείς τον εαυτό σου δυνατό, όταν επιβάλλεται στους άλλους και κυριαρχείς με κάθε κόστος. Με αυτό το κάθε «κόστος» έρχονται να σε φέρουν αντιμέτωπο δυο ισχυρές Εκλείψεις στον Καρκίνο αλλά και στον Αιγόκερω και μια πλειάδα Πλανητών που σε στριμώχνουν στην γωνία, ζητώντας σου να ψάξεις τα βαθύτερα αίτια του γιατί θέλεις να εξουσιάζεις και να επιβάλλεσαι φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με κάθε είδους αλαζονεία, ψέματα, εξαπατήσεις, αυτοεξαπατήσεις, παιχνίδια ρόλων, θύματα, θύτες, μια «κλειστή» καρδιά και ένα «τρελαμένο μυαλό». Βαθιά ερωτήματα έρχονται καρμικά μπροστά σου αυτό το καλοκαίρι με στόχο να σε προσγειώσουν στην πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως θα ήθελες στην φαντασία σου. Συνειδητοποιώντας σταδιακά θες δε θες μέσα από ανατροπές, πως αρχηγός είναι αυτός που οι άλλοι επιλέγουν, ώστε να τους δείξει το δρόμο, γιατί τον γνωρίζει πολύ καλά κι όχι αυτός που θέλει με τεχνάσματα να επιβάλλει το δρόμο που αυτόν εξυπηρετεί. Αρχηγός είναι αυτός που έχει μια μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή καρδιά από τους άλλους, συνδέεται με την αγάπη μέσα του και η αγάπη αυτή τον οδηγεί διαρκώς να ελευθερώνει τον εαυτό του και τους άλλους. Ξέρει δηλαδή τους νόμους της αγάπης, τους εμπεριέχει όπως και τους νόμους του σεβασμού και της ελευθερίας. Γιατί ο ίδιος έχει ελευθερώσει πρωτίστως τον εαυτό του από ό,τι δεν είναι αγάπη, σεβασμός, δεν είναι ελευθερία δεν είναι «ζωή». Είναι όπως ακριβώς λέει και ο Δίας στον Τοξότη, ο δάσκαλος εκείνος που γνωρίζει και διδάσκει με αγάπη αυτά που οι άλλοι δεν γνωρίζουν, με απώτερο στόχο να υπηρετήσει το συμπαντικό θέλημα κι όχι τις προσδοκίες της αλαζονείας και της προσωπικότητάς του. Δύσκολα μαθήματα, αλλά για τέτοια είσαι φτιαγμένος.

Παρθένος
Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε, αν το θελήσεις φυσικά, να είναι για εσένα μια περίοδος σημαντικών απαραίτητων αλλαγών σε κάθε τομέα της ζωής σου. Αλλαγών που θα δράσουν εξαιρετικά θετικά, θεραπεύοντας «πληγές» του παρελθόντος που ουδέποτε ασχολήθηκες σοβαρά και «βιωματικά» μαζί τους, αλλά τις εκλογίκευες, τις ανέλυες, «αντιδρώντας» στο να βιώσεις τον πόνο που περιέχουν. Πληγές που έχουν να κάνουν με «κακούς» μπαμπάδες, αλλά κυρίως φέτος με «κακές» μαμάδες και παιχνίδια βίας, επιβολής, κυριαρχίας, αδιαφορίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, ψέματα που παράγουν πλανερά, φαντασιωσικά σενάρια αυτοκαταστροφής. Η τάση σου να «αντιδράς» σε αυτό που νιώθεις και αισθάνεσαι αποφεύγοντας να το βιώσεις είναι καρμικά αυτό που πρέπει να αλλάξεις, αφού πρώτα αναμετρηθείς μαζί του. Ήρθε η ώρα να «δράσεις». Και δρω σημαίνει βιώνω αυθεντικά αυτό που νιώθω και αισθάνομαι χωρίς να το μετατρέπω, να το αλλάζω, να παριστάνω κάτι άλλο από αυτό που νιώθω και κυρίως να το εκτονώνω ακατέργαστο σαν συναισθηματικό «εμετό» προς κάθε κατεύθυνση. Δρω σημαίνει ακούω και σέβομαι αυτό που νιώθω και αισθάνομαι και επαναπροσδιορίζω μέσα από αυτό τις επιλογές μου. Δεν πονάω και παριστάνω τον χαρούμενο, δεν θλίβομαι και λυπάμαι και το εκτρέπω σε εργατοώρες εξαντλητικής δουλειάς μέχρι που να μη νιώθω από τη διάλυση και την κούραση τον εαυτό μου και κυρίως δεν το στέλνω στο «μυαλό» που εκ των πραγμάτων δεν έχει καμία δυνατότητα να το βιώσει και δη στο τώρα. Βιώνω σημαίνει σώμα. Αυτό έρχεται να σου μάθει ο Ουρανός από το φιλικό σου Ταύρο, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και οι εκλείψεις από το φιλικό σου Αιγόκερω αυτό το καλοκαίρι. Το οποίο θα χρειαστεί να αντισταθείς αρκετές φορές με το Δία στον Τοξότη και τον Ποσειδώνα απέναντί σου να σου στήνουν αντικατοπτρισμούς και παραισθήσεις διαφυγής διαρκώς. Λέγοντάς σου ότι από αυτό που εμπεριέχεις μπορείς να διαφύγεις κάτι εξ ορισμού πλανερό και αδύνατο. Διότι από τα βιώματα και τα συναισθήματα δεν διέφυγε ποτέ κανείς και τα άφησε πίσω του μόνο όταν τα αντιμετώπισε, τα βίωσε, τα θεράπευσε και τα εξέλιξε σε δύναμη, ελευθερία και αγάπη. Το φετινό καλοκαίρι είναι ένα καλοκαίρι ουσιαστικών βαθιών εσωτερικών και κάποιες φορές εξωτερικών αποχαιρετισμών από ό,τι δεν σε εξελίσσει, αντιθέτως σε καθηλώνει, σε προσκολλά ανακυκλώνοντας αυτοκαταστροφικές επιλογές. Έρχεται να σου ορίσει μια άλλη στάση ζωής όπου εσύ είσαι διαφορετικός κι όχι οι άλλοι. Την οποία αν επιλέξεις από το φθινόπωρο θα τη στολίσει και με τα δώρα του ο Δίας.

Ζυγός
Αυτό το καλοκαίρι δείχνει και θα είναι έντονο για εσένα, ξεκινώντας με τον Ερμή και τον Άρη στον Καρκίνο και σε όψη με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο στον Αιγόκερω να σε φέρνουν αντιμέτωπο με προγραμματισμούς, τραύματα και πληγές που προέρχονται από τα παιδικάτα σου και σχετίζονται με «κακές» μαμάδες πρωτίστως και δευτερευόντως με «κακούς» μπαμπάδες. Καρμικές προκλήσεις που ενδεχομένως θα εμφανιστούν μέσα από γεγονότα που σχετίζονται με την οικογένεια, την καριέρα, τα αδέλφια, το σπίτι, την κοινωνική πραγματικότητα και έχουν να κάνουν με παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, προδοσίας, εγκατάλειψης, αδιαφορίας και την πλήρη στρέβλωση της έννοιας της αγάπης και της ελευθερίας σε εξάρτηση και καθήλωση. Αυτό το καλοκαίρι σε προτρέπει σε άλματα ελευθερίας, αυτοδυναμίας και εξέλιξης, δυναμώνοντας μέσα σου αυτό το παιδάκι που ήσουν κάποτε, να αποκρούσει επιθέσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που το καθήλωναν, στερώντας από τον ενήλικα που είσαι σήμερα τη δύναμή του στο τώρα. Θα είναι ένα βαθιά συναισθηματικό καλοκαίρι, διότι ό,τι απέφυγες να βιώσεις στο παρελθόν και να το αποχαιρετίσεις, θα έρθει τώρα μπροστά σου με αυτό ακριβώς το καρμικό αίτημα. Εσύ απέφυγε αυτή τη φορά με κάθε κόστος να κάνεις τον πόνο σου, τον φόβο σου, τη θλίψη οργή και βία, αποφεύγοντας να αλλάξεις τον οποιονδήποτε αλλά και να αλλάξεις για τον οποιονδήποτε. Αποχαιρετώντας «προγραμματισμούς», πεποιθήσεις που δεν σε σέβονται και δεν σε εμπεριέχουν «ολόκληρο» στην ανθρώπινή σου διάσταση πηγαίνοντας προς τα εκεί που αυτό σου παρέχεται απλόχερα. Το φετινό καλοκαίρι έχει πολλά «αντίο» και αποχαιρετισμούς από ότι τέλειωσε οριστικά και αμετάκλητα, αλλά και πολλά «ανοίγματα» σε αυτό που τώρα υπάρχει και σου παρέχει τα μέσα ανάπτυξης, εξέλιξης, αγάπης και ελευθερίας. Με την τόσο έντονη συμμετοχή του Κρόνου και του Πλούτωνα αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι είναι, πως οι «μάχες» αυτού του καλοκαιριού μπορούν να είναι απολύτως κερδοφόρες, με την επίγνωση ότι χρειάζεται να τις αντιμετωπίσεις σαν ολοκληρωμένος ενήλικας κι όχι σαν «θυματοποιημένο παιδάκι», ή κακομαθημένο παιδάκι – θύτης.

Σκορπιός
Σαφώς και είσαι ένα από τα ζώδια που καρμικά βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών αυτής της περιόδου. Μόνο η παρουσία του Ουρανού απέναντί σου θα έφτανε για να σε τοποθετήσει εκεί. Πόσο μάλλον η παρουσία του Κυβερνήτη σου του Πλούτωνα σε σχεδόν όλα τα Αστρολογικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού και κυρίως σε αυτά των Εκλείψεων. Μια ολόκληρη πλειάδα Πλανητών και έντονα Αστρολογικά γεγονότα έρχονται φέτος το καλοκαίρι να σου προτείνουν να πεις φτου ξελευθερία απελευθερώνοντας στο τώρα τον εαυτό σου από σκληρά τραύματα του παρελθόντος, που είτε σε καθηλώνουν όπως και τότε σε βαθιά πεδία τρόμου, είτε σε οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές στο τώρα. Τραύματα που προέρχονται καρμικά από πολύ πίσω, σχετίζονται με «κακές» μαμάδες πρωτίστως και δευτερευόντως με «κακούς» μπαμπάδες. Τραύματα που επανέρχονται στο τώρα μέσα από παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, αποπλάνησης, τρέλας και παράνοιας. Τραύματα που όσο αρνείσαι να τα βιώσεις και να τα θεραπεύσεις και αντιθέτως τα πολεμάς σε ισοπεδώνουν γιατί απλούστατα τα πολεμάς «επάνω» σου, πολεμάς τον εαυτό σου. Λες και εάν εξοντώσεις όλους τους άλλους που σε «ενοχλούν», εσύ θα πάψεις να πονάς. Η έντονη παρουσία του Πλούτωνα έρχεται να σου θυμίσεις πως κανείς ουδέποτε διέφυγε του πόνου που εμπεριέχει, προβάλλοντάς τον στους άλλους και προσπαθώντας να αλλάξει τους άλλους κι όχι την ίδια την αιτία του πόνου. Αυτό το καλοκαίρι σου ζητάει να πάψεις κάθε είδους πόλεμο, να αφήσεις την προσωπικότητα κατά μέρος, να δημιουργήσεις μέσα σου διάθεση ειρηνικής θεραπευτικότητας, να βιώσεις το φόβο και τον πόνο που κουβαλάς, να αρνηθείς να τον κάνεις βία, οργή και πόλεμο, και αντιθέτως να τον μετατρέψεις σε αγάπη, αποδοχή και συμπόνια και συγχώρεση, απελευθερώνοντας πρωτίστως εσένα και δευτερευόντως ελευθερώνοντας τους εμπλεκόμενους. Άφησε πίσω σου οτιδήποτε θυμίζει εμπλοκή, καίγοντας τα τεφτέρια, τα χρεωστικά, τα χρέη, τις οφειλές των γονιών σου και των υπολοίπων προς τα εκεί που λέει σχέσεις ελευθερίας, σεβασμού και αγάπης και σε καμία περίπτωση εξάρτησης, συνειδητοποιώντας πως μόνο ότι αλλάζει μέσα σου, αλλάζει για πάντα, και έτσι εγκαθιδρύει βαθιά ασφάλεια μέσα σου και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Τοξότης
Αυτό το καλοκαίρι, αν μείνεις παρών και δεν επιλέξεις πάλι παιχνίδια φυγής από την πραγματικότητα, από το σώμα σου, από το εδώ και το τώρα, έχεις να λάβεις δώρα και θετικές προοπτικές. Με την προϋπόθεση ότι για να έρθει το καινούργιο, εσύ πρέπει απαραιτήτως να έχεις αποχαιρετίσει το παλιό. Όχι στα λόγια, ούτε στη φαντασία σου. Στην πραγματικότητα. Και αποχαιρετώ σημαίνει βιώνω όλη την θλίψη και τον πόνο του αποχαιρετισμού ακόμη κι αν αυτό που αποχαιρετάω στο τώρα δεν σε εκπληρώνει, διότι στο παρελθόν, σε εκπλήρωνε. Αυτό το βιώνω τα συναισθήματά μου, και κλείνω τους ισολογισμούς μια για πάντα, είναι το μυστικό της επιτυχίας φέτος το καλοκαίρι, με τον Δία στο ζώδιό σου σε ενδιαφέρουσες Όψεις να σου εξηγεί πως τα μπόνους που έρχονται αφορούν σε ολοκληρωμένους ενήλικες κι όχι «φευγάτα» παιδάκια. Ενήλικες παρόντες που θα βοηθήσουν αυτό το φευγάτο παιδάκι να επιστρέψει πίσω από εκεί που το έστειλαν τα παιδικά του τραύματα, που σχετίζονται πρωτίστως με «κακές» μαμάδες και δευτερευόντως με «κακούς» μπαμπάδες φέτος. Συνειδητοποιώντας πως καθένας κρατά στα «χέρια» του αυτό που έχει κατακτήσει κι όχι αυτό που φαντάζεται ή θα ήθελε να έχει κατακτήσει. Και πως το σενάριο πάει θεραπεία και απολαβή, ενδυνάμωση και απολαβή, αυτ-αγάπη και απολαβή. Μέχρι της απόλυτης, τελικής αυτονομίας σου. Κι όχι κοπάνα και απολαβή, σκασιαρχείο και απολαβή, αποφυγή και απολαβή, όπως θα σου έλεγαν και οι δύο δάσκαλοι ο Δίας και ο Κρόνος δίπλα δίπλα, φέτος το καλοκαίρι. Ήρθε η ώρα λοιπόν να κατανοήσεις πως το περιβάλλον επηρεάζει και ισοπεδώνει τα αδύναμα και μικρά παιδάκια και επηρεάζεται και αλλάζει από εσωτερικά ισχυρούς ενήλικες. Που θα πει πως τώρα που μεγάλωσες εσύ μπορείς να διαμορφώσεις το περιβάλλον σου κι όχι αυτό εσένα. Για να λάβεις λοιπόν όλα αυτά τα δώρα του καλοκαιριού χρειάζεται να πεις οριστικά αντίο σε ότι θυμίζει παιχνίδια βίας, κυριαρχίας, επιβολής, υποτίμησης, εγκατάλειψης, προδοσίας, απάτης, αυταπάτης, ψεύδους, παράνοιας και τρέλας, παίρνοντας τον εαυτό σου οριστικά από εκεί και ίσως κανέναν άλλον και πηγαίνοντάς τον εκεί που ο Δίας θα σου δείξει με απόλυτη ακρίβεια αν κάνεις εσωτερική και απόλυτη σύνδεση μαζί του. Και αποσυνδεθείς από όλη τη φασαρία του μυαλού και του εγώ σου.

Αιγόκερως
Αυτό το καλοκαίρι είσαι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων που έχουν μια ισχυρή καρμική χροιά. Αυτό το καλοκαίρι ξεκινά με τον Άρη και τον Ερμή απέναντί σας, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και τους δεσμούς της Σελήνης στο ζώδιό σου και προχωράει με δύο Εκλείψεις στον Άξονά σας και επίσης με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και τον Ουρανό από τον Ταύρο να φωνάζει φτου ξελευθερία. Όπως καταλαβαίνετε όλα δείχνουν πως το σεμινάριο θα είναι ταχύρρυθμο, βαθύ και βιωματικό. Μιας και οι Όψεις και τα ζώδια αλλά κυρίως η παρουσία του Πλούτωνα δίνει μια «πυρηνική» ανάγκη αλλαγών προς κάθε κατεύθυνση. Το επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται εκεί που λέει οικογένεια, εξάρτηση και «κακή» μητέρα, και ανα-βιώνεται μέσα από παιχνίδια κυριαρχίας, ελέγχου, επιβολής, υποτίμησης, βίας, εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας, εξαπάτησης, αυτοεξαπάτησης, αποπλάνησης και αποσύνδεσης από τον εαυτό σου. Στόχος αυτού του καλοκαιριού και του πρωταγωνιστή Πλούτωνα στο ζώδιό σου αλλά και του Κρόνου είναι η «σύνδεση» με τον εαυτό σου στο τώρα, η βίωση των αληθινών σου αισθημάτων και συναισθημάτων και η θεραπεία όσων σε κρατούν μικρό, αδύναμο, μέσω των παραπάνω συμπεριφορών. Στόχος λοιπόν του φετινού καλοκαιριού είναι τα οριστικά «αντίο» από αυτοκαταστροφικές επιλογές που δεν «συνδέονται» με τις ανάγκες σου στο σήμερα και η επιλογή μιας νέας πραγματικότητας που δρα ενδυναμωτικά, απελευθερωτικά και από αγάπη μακριά από τα πεδία των σκληρών χειρισμών και των «μαχών» μέσα στα οποία προγραμματίστηκες στα παιδικάτα σου. Αυτό το καλοκαίρι σε καλεί να δράσεις βιώνοντας το κόστος των επιλογών μέχρι το τελευταίο σου κύτταρο, αλλάζοντας από μέσα προς τα έξω. Αρκεί να θυμάσαι πως όταν ήσουν μικρός το περιβάλλον σου είχε τη δύναμη να σε ισοπεδώνει και να σου επιβάλλεται, μεγαλώνοντας τον εαυτό σου μπορείς εσύ να επιβάλλεσαι ειρηνικά στο δικό σου περιβάλλον. Ορίζοντας για περιβάλλον σου, αυτό που σε εξελίσσει, σε αγκαλιάζει, σε ολοκληρώνει κι όχι αυτό που σε αποδυναμώνει και μετέπειτα σε οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές επιλογές. Δρώντας σε αυτό που αισθάνεσαι και βιώνοντάς το θα μπορέσεις να πεις τα απαραίτητα αντίο και όχι «αντιδρώντας» τον πόνο σου μετατρέποντάς τον σε θυμό και πόλεμο. Η μετάβαση αυτή απαιτεί ακριβώς αυτό που λέει το ζώδιό σου, αδιάβλητη στρατηγική, επιμονή, πειθαρχία, συνέπεια, ισχυρές συμμαχίες και πάνω από όλα ανοιχτή καρδιά, κατανόηση και αγάπη στο δικαίωμα του άλλου να είναι ό,τι θέλει να είναι και στο δικαίωμα επίσης το δικό σου να είσαι αυτό που θέλεις εσύ. Κατανοώντας ότι πολλά από τα τραύματά σου έγιναν από ανθρώπους εξίσου «εκπαιδευμένους» στην αυτοκαταστροφικότητά τους και όχι από κακή πρόθεση. Ήρθε η ώρα να προδώσεις ό,τι σε στρέφει ενάντια στον εαυτό σου και να οδηγηθείς σε μια νέα θέση και πραγματικότητα με τον Δία στο τέλος του φθινοπώρου να έρχεται και αυτός στο ζώδιό σου.

Υδροχόος
Στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που κινείσαι σαν ζώδιο και θα κινείσαι για αρκετά χρόνια ακόμη, το φετινό καλοκαίρι αλλάζει πεδίο και από τα τραύματα και τις καθηλώσεις των «κακών» μπαμπάδων, περνάει σε εκείνα των «κακών» μαμάδων. Μια τεράστια πλανητική συγκυρία σε καλεί να απελευθερώσεις ακόμη πιο βαθιά τον εαυτό σου από πληγές και τραύματα που σχετίζονται με παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, υποτίμησης, βίας αλλά και «χειρισμούς» που μια παριστάνεις το θύμα και μία το θύτη, παιχνίδια εγκατάλειψης, προδοσίας, αδιαφορίας, αυτοεξαπάτησης και αποπλάνησης που σε αποσυνδέουν από τον εαυτό σου στο εδώ και στο τώρα στερώντας σου τη δύναμη του ενήλικα και στέλνοντάς σε πίσω εκεί που ήσουν ένα μικρό και αδύναμο πλάσμα. Αυτό που καρμικά σου ζητιέται είναι να πεις αντίο στην «αντιδραστικότητά» σου περνώντας στη «δράση». Να πάψεις επιτέλους να αντιδράς στα συναισθήματά σου, αποφεύγοντας να τα βιώσεις προβάλλοντάς τα στους άλλους ή εκτρέποντάς τα προς κάθε κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να βιώσεις μέχρι το κύτταρό σου τον πόνο, την θλίψη, τη λύπη και να πάψεις να τα μετατρέπεις σε θυμό και αντίδραση, διαιωνίζοντας καρμικούς αρνητικούς φαύλους κύκλους. Να αφήσεις κατά μέρος την τάση σου να μετατρέπεις αυτά που σε πονάνε σε φιλοσοφίες, συγκρούσεις, εντάσεις με στόχο να αλλάξεις τους άλλους, αφήνοντάς τα βιωματικά να σου δείξουν το δρόμο σου. Οδηγώντας σε από εκεί που πονάς, εκεί που αγαπιέσαι. Ήρθε η ώρα να ασκηθείς και να δυναμώσεις τη συναισθηματική σου χωρητικότητα, συνειδητοποιώντας σαν αναζητητής της αλήθειας που είσαι, πως η μόνο αλήθεια σε ένα κόσμο που διαστρεβλώνει και ψεύδεται ασύστολα υιοθετώντας παιχνίδια ρόλων με τεράστια ευκολία, εκπορεύεται από μέσα σου και είναι ακριβώς αυτή που λέει το σώμα σου μέσα από τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του που σου μιλάνε, πάντα με «αλήθεια». Ακούγοντας αυτή την αλήθεια και αποχαιρετώντας ό,τι δε σε εξελίσσει και δεν σε εκπληρώνει πια αποκτάς την προοπτική του να βρεις τον δικό σου δρόμο. Αποσυνδέσου αυτό το καλοκαίρι από την εξωτερική φασαρία και την πλήρη διαστρέβλωση και συνδέσου με τη μέσα σου φωνή ελευθερώνοντας με αγάπη ό,τι δε σε προχωράει και απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τον εαυτό σου προς τα εκεί που υπάρχει «ανάπαυση», αγάπη, σεβασμός, εξέλιξη και ελευθερία.

Ιχθύες
Αυτό το καλοκαίρι σε υποδέχεται με τον Ερμή και τον Άρη στο φιλικό σου ζώδιο του Καρκίνου, σε όψη με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και τον βόρειο δεσμό της Σελήνης στον Αιγόκερω, ζητώντας σου να διαχειριστείς σημαντικούς καρμικούς αποχωρισμούς και αντίο. Από την άλλη, η όψη του Δία με τον Ποσειδώνα κάνει ό,τι μπορεί για να σου ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα τάση σου προς την φυγή από την πραγματικότητα, αποπλανώντας σε διαρκώς και βάζοντάς σε σε παιχνίδια ρόλων. Όλο το σύμπαν από την άλλη σου φωνάζει πως αυτό το καλοκαίρι με δύο ισχυρές εκλείψεις με μπροστάρη τον Πλούτωνα, είναι η στιγμή να δηλώσεις παρών, βιώνοντας ό,τι δεν σε εξελίσσει πια και αποχαιρετώντας το οριστικά, μέσα από προκλήσεις που θα έρθουν μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον, θέματα καριέρας, σπιτιού, συντροφικότητας, που θυμίζουν «κακές» μαμάδες, θέματα που σχετίζονται με παιχνίδια επιβολής, δύναμης, ενοχές και χειρισμούς, μια με το ρόλο του θύτη και μία με του θύματος, παιχνίδια εγκατάλειψης, προδοσίας, αποπλάνησης, αυτοεξαπάτησης και αποσύνδεσης από την πραγματικότητα και τον εαυτό σου είναι αυτά που καλείσαι καρμικά να διαχειριστείς αυτό το καλοκαίρι. Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείς από τη φασαρία του μυαλού σου και των υπολοίπων γύρω σου και να συνδεθείς με τον εαυτό σου, τα αισθήματά σου και τα συναισθήματά σου, και αυτό το κομμάτι μέσα σου που σου λέει πάντα την αλήθεια. Ήρθε η ώρα να πεις αντίο σε ό,τι δεν σε εξελίσσει, δεν σε προχωράει αντιθέτως σε καθηλώνει, σε χειρίζεται και σε χρησιμοποιεί, αδιαφορώντας για εσένα και τις ανάγκες σου, αδιαφορώντας για το ό,τι είσαι άνθρωπος. Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της οικειότητας και συνειδητοποιώντας πως οικειότητα δεν είναι συνήθεια, αλλά αυτό δίπλα στο οποίο είμαι αποδεκτός έως ο εαυτός μου. Άφησε πίσω σου ό,τι δεν σου είναι οικείο και δεν ήταν ποτέ και αναζήτησε αυτό στο οποίο ανήκεις. Και να θυμάσαι πως κάποτε οι άλλοι είχαν τη δύναμη να διαμορφώνουν και να επιβάλλουν την πραγματικότητα που ήθελαν αυτοί σε εσένα, αλλά σήμερα που μεγάλωσες οφείλεις εσύ να διαμορφώνεις την πραγματικότητά σου, συνειδητοποιώντας πως αυτή η πραγματικότητα δεν χωράει τους πάντες. Απόμπλεξε και αποδιαστρέβλωσε την εξάρτηση από την αγάπη, συνειδητοποιώντας απλώς πως η εξάρτηση σκλαβώνει και αποδυναμώνει, ενώ η αγάπη ενδυναμώνει και απελευθερώνει. Αξιοποίησε τις προοπτικές που σου ανοίγονται για την οριστική διαφυγή σου από το «matrix». Φτου ξελευθερία λοιπόν.
www.heliofoto.gr

Related Posts