Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Γυναίκα Μούσα μέσα από τα ζώδια

Γνωρίζοντας στοιχεία από τη μυθολογία, ως την πιο πρόσφατη ιστορία αναγνωρίζουμε πώς η γυναίκα έπαιξε πολλές φορές το ρόλο της μούσας σε έναν άντρα εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στο αρσενικό να συνεχίσει να πολεμά και να κατακτά πιστεύοντας πώς έχει πίσω του ένα στήριγμα. Ποια είναι όμως αυτή η γυναίκα σε σχέση με τα ζώδια και πώς μπορεί κάποια να βρει το ρόλο της ώστε να είναι πάντα Μούσα.
Είναι αυτή που μπορεί να επαναστατεί όταν χρειάζεται, να στηρίζει όταν πρέπει, να κάνει πίσω ανάλογα με τις συνθήκες. Να ερωτεύεται αλλά και να είναι ερωτεύσιμη. Είναι αυτή που μπορεί να μην έχει πλήρη συναίσθηση του εαυτού της, αλλά λειτουργεί με ενσυναίσθηση για τους άλλους καθώς ξέρει να νιώθει και να μπαίνει στη θέση του άλλου. Ξέρει να ενσαρκώνει το όνειρο κάνοντας το ψεύτικο να φαίνεται αληθινό, το προσωρινό, να είναι αιώνιο και το φθαρτό, άφθαρτο.

Πώς όμως εκφράζεται το σύμβολο της Θεάς Μούσας στο κάθε ζώδιο.

Η Μούσα Κριός
Είναι η γυναίκα σύμβολο που εμπνέει μέσα από τη δυναμικότητα και την τόλμη. Ξέρει να προβάλει το Εγώ της και ξέρει να ανοίγει δρόμους. Ένας άντρας μπορεί να στηριχθεί πάνω της, καθώς διαθέτει δύναμη και ενέργεια στην εκπλήρωση των στόχων της. Είναι αυτή που μέσα από τη διαρκή αναζήτηση της δικής της επιβεβαίωσης, προβάλλει στοιχεία ζωτικότητας και συνεχούς ανανέωσης.

Η Μούσα Ταύρος
Αρκετά γοητευτική και σαγηνευτική. Διαθέτει δύναμη μέσα από την αντοχή που δείχνει στα πράγματα. Διαθέτει λεπτομέρεια αλλά και μια λεπτότητα η οποία προέρχεται από την καλαίσθητη φύση της. Είναι αυτή που ξεχωρίζει στο πλήθος και τολμά να κάνει πράγματα που οι άλλοι δεν κάνουν. Η φυσική της παρουσία γεμίζει ένα χώρο καθώς εκφράζεται μέσα από εκλεπτυσμό.

Η Μούσα Δίδυμος
Γυναίκα προσαρμοστική και ευέλικτη. Η πολυπλοκότητα της και η διάθεση για χιούμορ και αυτοσαρκασμό την κάνει να γίνεται μούσα ακόμη και για τους πιο δύσκολους άντρες. Μπορεί να κάνει τα πιο βαρετά πράγματα να φαίνονται ενδιαφέροντα. Τα ανούσια να έχουν νόημα και πάνω από όλα μπορεί να μεταμορφωθεί από απλό αγοροκόριτσο σε σαγηνευτική γυναίκα.

Η Μούσα Καρκίνος
Ευαίσθητη γεμάτη κατανόηση και δεκτικότητα. Δείχνει πώς κάποιος είναι ασφαλής μαζί της στο να κάνει οικογένεια. Δένεται με τα πρόσωπα και τις καταστάσεις αλλά μπορεί να γίνει και σκληρή όταν πρέπει. Γλυκιά και υπερπροστατευτική, με δύναμη κατανόησης. Διαθέτει τα κατάλληλα στοιχεία ώστε να γίνει ένα πρότυπο σαγήνευσης μέσα από τη δύναμη σιωπής που διαθέτει.

Η Μούσα Λέων
Γυναίκα εκλεπτυσμένη που ξέρει τι θέλει και πώς να το διεκδικεί. Περήφανη και παράλληλα σταθερή εκφράζεται κυρίως, στο να μπορεί να σταθεί σαν βασίλισσα στο χώρο που διαπρέπει αλλά και παράλληλα να γίνει γενναιόδωρη βοηθώντας το κάθε φτωχό ή αδύναμο που θα σταθεί στο δρόμο της.

Η Μούσα Παρθένος
Μέσα από αγνότητα και ρομαντισμό εμπνέει σε έναν άντρα τα πιο εκρηκτικά συναισθήματα ώστε να μπορεί να την ερωτευτεί. Αιώνια νέα και χωρίς εγωισμούς καταφέρνει να γίνει η μούσα αυτή που μέσα από το βάθος των συναισθημάτων της και την ανάγκη της για υπηρεσία μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα με πάθος και ζωντάνια.

Η Μούσα Ζυγός
Όμορφη και πάντα φρέσκια, γεμάτη καλαισθησία, είναι έτοιμη να ακούσει τους άλλους και να δώσει λύση στα προβλήματά τους. Είναι η πύλη του ουρανού με τη γη καθώς χρησιμοποιώντας πνευματική ομορφιά δίνει ένα ευρύ φάσμα έμπνευσης στο ταίρι της.

Η Μούσα Σκορπιός
Η έκφραση της σαγηνεύτρας-πλανεύτρας γυναίκας σε όλο της το μεγαλείο. Η γυναίκα Κίρκη κατά μια έννοια, ξέρει καλά να χειρίζεται τα βαθύτερα ένστικτα του άντρα. Είναι αυτή που αρκεί να κοιτάξει μέσα της και να ανασύρει τεράστια δύναμη ώστε να πετύχει το σκοπό που θέλει. Είναι αυτή που δίνει στον άντρα το μη-ανθρώπινο έρωτα ο οποίος οδηγεί στην έκσταση.

Η Μούσα Τοξότης
Η απελευθερωμένη γυναίκα που δεν μπαίνει σε καλούπια αλλά τις αρέσει να παίζει. Αντιπροσωπεύει το ανεξάρτητο γυναικείο πνεύμα, έχοντας ξεκάθαρο στόχο για τα πράγματα. Είναι αυτή που έχει σχέση με Νέα Σελήνη καθώς είναι στο ξεκίνημα των πραγμάτων σκορπώντας Φως και Ζωτικότητα στους γύρω της.

Η Μούσα Αιγόκερος.
Ντροπαλή και συντηρητική με σύνεση σε ότι κάνει. Μπορεί να αξιολογήσει έγκαιρα τι της κάνει και τι όχι και να λειτουργήσει απορριπτικά κάποιες φορές. Δείχνει πώς ξέρει τι θέλει και έχει μια ικανότητα αντοχής και υπομονής στις καταστάσεις. Στερείται ενθουσιασμού, αλλά αυτό την κάνει να διαθέτει μια μαγεία καθώς φαίνεται πώς ξέρει τι θέλει να κάνει και πώς θα το κάνει.

Η Μούσα Υδροχόος
Πνεύμα φιλελεύθερο και ανεξάρτητο. Ξέρει να δίνει στον άλλο αυτό που θέλει όταν αυτός την αφήνει ελεύθερη. Νοιάζεται για την αδικία και πολεμά εκεί όπου υπάρχει μάχη. Έντονα ανθρωπιστικά στοιχεία την κάνουν μοναδική και να ξεχωρίζει από τον όχλο. Εκδηλώνει την αμεσότητά της, ακόμη και στις πιο επικίνδυνες και τολμηρές καταστάσεις. Καθώς διαθέτει πνεύμα ελευθερίας είναι και φαίνεται αξιαγάπητη αλλά δύσκολο στο να κατακτηθεί.

Η Μούσα Ιχθύες
Η Νεράιδα του ζωδιακού, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει μέσα από έντεχνο τρόπο. Είναι απόλυτη θηλυκή και συνδυάζει την γοητεία ενσαρκωμένη σε ρόλο μάγισσας πλανεύτρας αλλά παράλληλα και αθώας ύπαρξης που χρειάζεται προστασία. Η πολύπλευρη προσωπικότητά της, την κάνει να είναι απόλυτα ταπεινή και προστατευτική αλλά και παράλληλα μια πολεμίστρια ιδανικών.

Κάθε γυναίκα μπορεί να βρει τη μούσα μέσα της και να λειτουργήσει ως έμπνευση χρησιμοποιώντας πάντα τα κατάλληλα εργαλεία ως εν δυνάμει στοιχεία ώστε να είναι πάντα χρήσιμη-ερωτεύσιμη και πάνω από όλα Μούσα. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να απογυμνώσει το καλά επιβεβαιωμένο ρόλο της μέσα από τα πολιτισμικά στοιχεία που έχει και να αποκαλύψει το μυστήριο που κρύβει ώστε να αισθάνεται καλά και να προσφέρει χαρά και αγάπη μέσα της και γύρω της.
Κλεάνθη Μελίνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια