Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπιτικά oreo μπισκότα

Υλικά (για 40 μπισκότα):
1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη λευκή
2 κγ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κούπες σκούρο άγλυκο κακάο
1/2 κγ σόδα μαγειρική
Για τη γέμιση:
220γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα φυτίνη
3 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Για τα μπισκότα:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανατρέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και προσθέστε τα στο κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Στο πάγκο εργασίας βγάλτε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και φτιάξτε τη ένα τετράγωνο σχήμα, τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο χωριστεί τη στα 4 (αυτό βοηθάει για να μην χρειάζεται να πατήσετε τη ζύμη πάλι). Παίρνετε ένα ένα κομμάτι από το ψυγείο, την ανοίγετε με πλαστή μεταξύ δύο μεμβρανών ή σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα μικρό κουπατ, εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι σαμπάνιας, είναι ιδανικό μέγεθος, κόβετε δίσκους 1/2εκ πάχος, τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετείται σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Εντω μεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατέψουν, να γίνουν ωραία κρέμα. Προσθέτετε τη βανίλια και μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Μόλις έχουν κρυώσει τα δισκάκια κάνετε τη συναρμολόγηση.
Παίρνετε ένα δισκάκι και από τη μεριά που ακουμπούσε στο ταψί βάζετε στη μέση κρέμα, τοποθετείτε ένα άλλο δισκάκι η μεριά που ακουμπούσε στο ταψί να ενωθεί με τη κρέμα και πιέζεται να κλείσει λίγο. Με ένα μαχαίρι παίρνετε γύρω γύρω τη περίσσια κρέμα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δισκάκια. Αν περισσέψει κρέμα, τη βάζετε στο ψυγείο και την χρησιμοποιείτε σε άλλο γλυκό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια