Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

EUROVISION 2019 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #eurovisiongr #foustanela #Eurovision

Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού της 64ης διοργάνωσης της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Το τραγούδι «Arcade» συγκέντρωσε 492 βαθμούς, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού να φέρνουν τα πάνω - κάτω μετά από εκείνα των επιτροπών.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία, αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, βλέποντας την... πλάτη της Ελβετίας, καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.
Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα, κατετάγη στην 21η θέση με 71 βαθμούς, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα κατέλαβε την 15η θέση με 101 βαθμούς.

Eντυπωσιακό το σόου
Ο τελικός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Νέτα στο ρόλο πιλότου να κατευθύνει ένα αεροσκάφος με επιβάτες τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του διαγωνισμού στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ.
Εκεί τους υποδέχτηκαν οι θεατές και ο εκφωνητής τους «καλωσόρισε» έναν προς έναν στη γλώσσα του, με τα ελληνικά να ακούγονται δύο φορές μία για το «καλωσόρισμα» της Τάμτα για την Κύπρο και η δεύτερη για την Κατερίνα Ντούσκα και την Ελλάδα.
Στη σκηνή τραγούδησε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, με το τραγούδι «Ντίβα».
Συνολικά 26 χώρες συμμετείχαν στον φετινό τελικό. Είκοσι που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από τους 2 ημιτελικούς αλλά, οι «Big 5», Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ.
Η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανίστηκαν και οι δύο στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού, στην 13η και 11η θέση, αντίστοιχα.
Στη σκηνή ανέβηκε και η Ελένη Φουρέιρα - που πέρσι έφτασε στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού, εκπροσωπώντας την Κύπρο - σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Μαζί της ήταν και οι: Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka.
Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, ακόμα μεγαλύτερη κι από αυτή της ανάδειξης της νικήτριας χώρας ήταν όταν, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ ανέβηκε η Μαντόνα.
Η παγκόσμια ποπ σταρ ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer», που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορία, και το νέο της single «Future» που συμπεριλαμβάνεται στο νέο της πολυαναμενόμενο άλμπουμ με τίτλο «MADAME X», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια