Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγωτό Αρμενοβίλ

.
Θεσσαλονικιώτικο γλυκό - παγωτό
Το αρμενοβίλ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το λέμε παγωτό γιατί το διατηρούμε στην κατάψυξη

Τι θα χρειαστούμε…
20 μαρέγκες
ή
για μαρέγκα:
120 γρ. ασπράδια αυγών (3 μεγάλα και 1 μικρό αβγό)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ.γλυκού κορν φλάουερ
1/2 κουτ.γλυκού λευκό ξύδι

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς την πετσούλα τους
100 γρ. ζάχαρη

Για το γλυκό:
1 συσκευασία φυτική κρέμα (μόρφατ)
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. νιφάδες σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την μαρέγκα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν κάνει μυτούλες και δεν χύνεται όταν γυρίσουμε το μπωλ ανάποδα. Τότε προσθέτουμε το κορν φλάουερ το ξύδι και ανακατεύουμε. Την απλώνουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 130 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Η μαρέγκα δεν θα πάρει χρώμα, απλώς θα στεγνώσει. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την σπάμε σε κομμάτια.

Σειρά έχουν τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας μόλις ζεσταθεί λιώνουμε την μισή ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε την άλλη μισή. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα ψημένα αμύγδαλα ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Απλώνουμε σε λαδόκολλα τα καραμελωμένα αμύγδαλα και αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι.

Ξεκινάμε για το γλυκό μας. Πρώτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να αφρατέψει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, συνεχίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και την μαρέγκα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος παίρνουμε την σαντιγύ και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας απαλά και αργά (Το μείγμα πρέπει να παραμείνει αφράτο).

Στρώνουμε με διαφανές μεμβράνη μια φόρμα της αρεσκείας μας ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Όταν παγώσει το βγάζουμε από την φόρμα μας περιχύνουμε με κουβερτούρα και σερβίρουμε. Το συντηρούμε στην κατάψυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια