Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακριά λαμπερά μαλλιά στα 20,στα 30, στα 40

Aν νομίζεις ότι τα μακριά και πλούσια μαλλιά είναι προνόμιο των κοριτσιών στην εφηβεία, καιρός να αναθεωρήσεις!

Κανόνας no 1
Βρες το ιδανικό hair cut
Μην γελιέσαι:
τα μακριά μαλλιά σε ένα μήκος δεν κολακεύουν καμία (εκτός αν είσαι η Demi Moore). Ένα χτένισμα με φιλάρισμα και αρκετές μύτες θα χαρίσουν κίνηση στα μαλλιά σου και θα τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.Αν έχεις έντονες ρυτίδες στο πόδι της χήνας μπορείς να τις καμουφλάρεις εύκολα ζητώντας από τον κομμωτή σου ένα χτένισμα με αρκετές μύτες.
Αν πάλι το σχήμα του προσώπου σου είναι μακρόστενο ή αν έχει χάσει τη σφρυγιλότητά του, επανέφερε τις ισορροπίες με μια κουπ με αρκετό φιλάρισμα στο πίσω μέρος που θα δώσει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού.

Κανόνας no 2
Επίλεξε το κατάλληλο μήκος
Τα πολύ μακριά μήκη που αγγίζουν χαμηλά τη μέση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το ιδανικό μήκος και αυτό που οι άντρες θεωρούν περισσότερο sexy είναι αυτό που καταλήγει στο κούμπωμα του σουτιέν(!). Αν, ωστόσο, είσαι μικρόσωμη άφησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν μέχρι τους ώμους και κρέπαρε στην κορυφή ή πιάσε σε ένα ψηλό ponytail (το trick αυτό θα σου προσθέσει πόντους χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν!). Αντίθετα, αν έχεις “γεμάτη” σιλουέτα τα μακριά μαλλιά θα σε κάνουν να δείχνεις πιο αδύνατη.

Κανόνας no3
Μακριά και άτονα;
Τα μακριά και άτονα μαλλιά έχουν την τάση να δείχνουν πιο λιπαρά. Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτή την κατηγορία εφοδιάσου με ένα εξειδικευμένο conditioner, άπλωσε μικρή ποσότητα στις άκρες και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό ώστε να εξαφανίσεις τυχόν υπολείμματα.
Για να μειώσεις τις φθαρμένες άκρες και τη δημιουργία ψαλίδας, επίλεξε ένα δυναμωτικό σαμπουάν όπως το Garnier Fructis Long & Strong.
Αν έχεις μαλλιά με έντονες ασυμμετρίες, χρησιμοποίησε στις άκρες λίγο κερί για να τους δώσεις κίνηση.

Κανόνας no 4
Μακριά και πυκνά;
Αν έχεις πυκνά μαλλιά, μια κουπ με έντονο ντεγκραντάρισμα θα διανείμει τον όγκο σωστά. Επίσης, το φιλάρισμα δείχνει πολύ όμορφο και στα σγουρά ή σπαστά μαλλιά, αλλά προϋποθέτουν extra περιποίηση. Σε αυτή την περίπτωση, άπλωσε μια γενναία ποσότητα conditioner, χτένισε τα μαλλιά σου με μια χτένα με αραιά δόντια και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Έτσι, θα αποφύγεις το φριζάρισμα και τον ηλεκτρισμό που προκαλείται από την βούρτσα.

50 και άνω!
Από την Madonna μέχρι την Demi Moore και από την Julianne Moore μέχρι την Courtney Cox, οι πιο sexy σαραντάρες του Hollywood δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με το ψαλίδι τους. Είναι σωστό ή όχι; Η απάντηση παρακάτω...

Μήπως με μεγαλώνουν;
Οι κομμωτές παλιάς κοπής υποστηρίζουν ότι από μια ηλικία και μετά, δηλαδή στα 50 και άνω τα μακριά μαλλιά μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες. Πράγματι! Αυτό συμβαίνει διότι τα μακριά μαλλιά δημιουργούν έντονες φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο και μας προσθέτουν χρόνια. Ωστόσο, η κατάλληλη κουπ μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες ή να δώσει το εφέ ενός γρήγορου lifting στο πρόσωπό μας. Αλήθεια, ποια έχει ανάγκη από botox στο μέτωπο ή στο μεσόφρυο αν μπορεί να καμουφλάρει τις ρυτίδες της περιοχής κόβοντας μακριές αφέλειες;

Σαμπουάν... αντιγήρανσης!
Καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή των οιστρογόνων μας μειώνεται με αποτέλεσμα η τρίχα να αδυνατίζει και να αφυδατώνεται. Όλες αυτές οι επιπτώσεις είναι πιο εμφανείς αν τα μαλλιά μας είναι μακριά.

Για να τα προστατεύσεις, απόφυγε το καθημερινό λούσιμο που αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας και επίλεξε μια ολοκληρωμένη σειρά κατά της γήρανσης των μαλλιών.
Αν χρειάζεσαι περισσότερη ενυδάτωση για τα μαλλιά σου, βρέξε ελαφρώς και άπλωσε leave-in conditioner κατά μήκος αποφεύγοντας τις ρίζες.

Το χρώμα μετράει;
Αναμφισβήτητα ναι! Αν έχεις ξεπεράσει τα 40 απόφυγε τα πολύ σκούρα χρώματα τα οποία σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και τονίζουν τις ατέλειες (η Morticia Adams είναι παράδειγμα προς αποφυγή!). Κινήσου με ασφάλεια στα χρώματα που είναι κοντά στο φυσικό σου, επιλέγοντας μια απόχρωση έως και δύο τόνους πιο ανοιχτή που θα δώσει φως στα χαρακτηριστικά σου.

4 χρυσοί κανόνες για κάθε δεκαετία! Από τα 20 μέχρι τα 50!
Στα 20:
Κάνε ό,τι τρέλα θες με τα μαλλιά σου! Πειραματίσου με ombre, ξανοιγμένες άκρες, rainbow hair!
Στα 30:
Αποθέωσε το sex appeal σου και ξεκίνησε να ανοίγεις σταδιακά το χρώμα των μαλλιών σου!
Στα 40:
Το μήκος πιο κάτω από τους ώμους δίνει chic αίσθηση στο look σου!
Στα 50:
Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά που φτάνουν μέχρι χαμηλά τη μέση, πρέπει να τα αποχωριστείς. Εξάλλου, τα μεσαίου μήκους μαλλιά προσθέτουν γοητεία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια