Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζήσε την κατάρρευση του ευρωπαϊκού ονείρου

Δεν ξέρω πόση φαντασία διαθέτουν οι διαπραγματευτές της μοίρας μας, ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση που αποφασίζουν αν θα έχουμε φαΐ στο τραπέζι αύριο.
Σκέφτομαι όμως μερικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν.
Μια τουριστική καμπάνια του στιλ "ζήσε την κατάρρευση του ευρωπαϊκού ονείρου".
Να προσκαλέσουμε στην Ελλάδα από εθνικιστές έως αναρχοαυτόνομους τονώνοντας τον τουρισμό!
Θα προειδοποιούμε βέβαια ότι εκτός από ήλιο και θάλασσα το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει αναπάντεχα εξτρίμ σπορ, όπως συγκρούσεις στους δρόμους, αποκλεισμούς λιμανιών κ.λπ.

Όσοι θέλουν ας συμμετέχουν:

😈Μπόνους 5% επί των εσόδων σε κάθε εφοριακό που καταφέρνει να αποκαλύψει και να εισπράξει μια μεγάλη φοροδιαφυγή. Το μπόνους θα είναι κυμαινόμενο, όσο ανεβαίνουν τα λαδώματα θα ανεβαίνει κι αυτό. Κάποια στιγμή θα συμφέρει τον επιχειρηματία να πληρώνει την εφορία και όχι τον εφοριακό. Και οι εφοριακοί μας θα γίνουν πλούσιοι χωρίς να ντρέπονται για αυτό.
😈Άμεση κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων. Το λιγότερο που θα κερδίσουμε είναι δωρεάν κρατικά αυτοκίνητα.
😈Άμεση κρατικοποίηση όλων των εταιρειών που δεν πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να μη γεμίσουμε με κρατικά ψιλικατζίδικα, ας πούμε ότι αυτό και το προηγούμενο μέτρο θα ισχύουν από ένα ύψος οφειλών και πάνω.
😈Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για χρέη προς το Δημόσιο. Να τους στερήσουμε τα Σεν Μόριτζ και τις Μπαχάμες να δούμε πόσο θα αντέξουν.
😈Απαγόρευση αποβίβασης στη Μύκονο χωρίς φορολογική ενημερότητα.
😈Απαγόρευση εισόδου στα χωρικά μας ύδατα σε κότερα με σημαίες από φορολογικούς παράδεισους. Την πρώτη χρονιά θα χάσουμε έσοδα αλλά νομίζω ότι αργότερα θα κερδίσουμε. Κι αν δεν κερδίσουμε δεν πειράζει, θα είναι καθαρότερες οι θάλασσες.
😈Κήρυξη πολέμου στα νησιά Κέιμαν. Όχι για να πολεμήσουμε πραγματικά αλλά για να έχουμε δικαιολογία να κατάσχουμε βίλες και κότερα ως πολεμικά λάφυρα.
😈Δημοσιοποίηση στο σάιτ κάθε υπουργείου κάθε πληρωμής που γίνεται από το ταμείο του. Απόλυτα. Από το τιμολόγιο για τα χαρτιά υγείας έως τους μισθούς των συμβούλων. Σε διαφορετικούς κωδικούς για να μην γίνει σύγχυση.

Αν οι επικυρίαρχοι επιμένουν στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό. Αρκεί να θεσπιστούν δικλείδες ασφαλείας για το κοινωνικό σύνολο:
  1. Ιδιωτικοποίηση όλων των νοσοκομείων της χώρας αλλά με όρους: α) Τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν μόνο για αποθεραπευμένους ασθενείς ακόμη κι αν αυτοί έχουν καρκίνο. β) Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό κάθε νοσοκομείου θα υποχρεούνται να νοσηλεύονται μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ακόμη κι αν αυτό δεν έχει την κατάλληλη υποδομή για την ασθένειά τους.
  2. Ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ χωρίς αντίτιμο και με έναν μόνο όρο. Οι επιβάτες θα αρχίσουν να πληρώνουν εισιτήριο όταν η μέση ταχύτητα των τρένων σε όλο το δίκτυο ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.
  3. Ιδιωτικοποίηση της πυροσβεστικής η οποία θα πληρώνεται ανάλογα με την ταχύτητα που θα σβήνει τη φωτιά μείον το κόστος των ζημιών που τελικά έγιναν.
Μπορούμε να συζητήσουμε και μέτρα πολιτικού χαρακτήρα, όπως:
  1. Δημοπρασίες πολιτικής διαφθοράς. Όλοι οι πολιτικοί θα μπορούν να παίρνουν νόμιμα μίζες αρκεί αυτό να γίνεται δημόσια ώστε οι αντίπαλοι πολιτικοί να μπορούν να μειοδοτήσουν.
  2. Ταυτόχρονα όμως θα γίνεται και διαρκής δημοπρασία της ψήφου, όπως π.χ. με τα ομόλογα, ώστε ο λαός να παίρνει το μερίδιό του από τη διαφθορά των πολιτικών. Πάνω σε αυτό το σύστημα μπορούν να στηθούν σύνθετα επενδυτικά προϊόντα όπως η ψήφος των αριστερών, των ετεροδημοτών κ.λπ. Ο ψηφοφόρος θα εισπράττει την αξία της ψήφου του την ημέρα των εκλογών μετρητοίς και δεν θα περιμένει την υλοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων.
  3. Απόλυτη διαφάνεια. Web κάμερες μέσα στα υπουργικά γραφεία και πάνω στις γραβάτες των υπουργών. Το μέτρο ανάλογα με την επιτυχία του μπορεί να επεκταθεί σε υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς κ.λπ. Αν δεν τους αρέσει ας μη φοράνε γραβάτα.
  4. Βουλή-φιδάκι. Οπως στο επιτραπέζιο παιχνίδι όποιος βουλευτής δεν μπορεί να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει με αντικειμενικά στοιχεία και όχι με αερολογίες θα χάνει τετράγωνα (ψηφοφορίες). Αντίθετα, όποιος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία στο κοινοβούλιο θα κερδίζει τετράγωνα (διπλή ψήφο).
Δεν υποστηρίζω ότι αυτά τα μέτρα θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας αλλά είναι ένα όπλο στο τραπέζι. Μη μου πείτε ότι είναι σαχλαμάρες. Το όπλο, ο Τιτανικός και η Οδύσσεια τι ήταν; Μας λένε ότι η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Ας είναι λοιπόν και οι λύσεις πρωτοφανείς. Εδώ εφεύραμε τη Δημοκρατία, σε μια μεταρρύθμιση θα κολλήσουμε;

ΥΓ. Περιμένω δικές σας προτάσεις φανταστικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια