Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παέγια με θαλασσινά

,
Συστατικά
50 γρ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
2 σκ. σκόρδο
½ κ.γ. μπούκοβο
50 γρ. λευκό κρασί
600 γρ. νερό
½ κιλό τσιπούρα, καθαρισμένη
1 κιλό μύδια με κέλυφος, καθαρισμένα
½ κιλό γαρίδες νούμερο 1
1 λεμόνι
150 γρ. ντοματίνια
⅓ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο. Μόλις μαγειρευτεί το σκόρδο (1 λεπτό), προσθέτουμε το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και έπειτα ρίχνουμε το νερό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφού έρθουν σε σημείο βρασμού τα μεταφέρουμε μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. τοποθετώντας στο κέντρο το ψάρι.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Μετά από 10 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο, αφαιρούμε το ταψί, ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το λεμόνι κομμένο σε φέτες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από το ψάρι, σκεπάζουμε, μεταφέρουμε στον φούρνο και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με τον μαϊντανό και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
akispetretzikis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια