Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

N.Y.Touristy is a Giant Endless Staircase

Ο νέος δημόσιος χώρος του τουρισμού της Νέας Υόρκης είναι μια γιγάντια ατελείωτη σκάλα

New York’s Touristy New Public Space is a Giant Endless Staircase
Όπου αρχίζει η High Line και το Midtown, θα βρείτε το Hudson Yards , το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτίριο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Το εξαιρετικό κεντρικό στοιχείο του Hudson Yards είναι η σπειροειδής σκάλα του, ένα νέο ορόσημο στην πόλη.
Αυτό το διαδραστικό κομμάτι σχεδιασμού το φαντάστηκε ο Thomas Heatherwick και το Heatherwick Studio ως ένα σημείο εστίασης όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν νέες προοπτικές της πόλης από διαφορετικά ύψη, γωνίες και πλεονεκτήματα.
Αποτελείται από 154 σπάνια διασυνδεδεμένες σκάλες - περίπου 2.500 μεμονωμένα σκαλοπάτια και 80 πλατύσκαλα - με σχεδόν ένα μίλι από κάθετη ανάβαση πάνω από τη Δημόσια Πλατεία και τους Κήπους, αυτό θα προσφέρει φανταστικές φωτογραφίες.
46 μέτρα (151 πόδια) σε ύψος, έμπνευση από την αρχαία stepwells της Ινδίας. Το γυαλισμένο χάλκινο χρώμα αντίκειται σε αντίθεση με τις ακατέργαστες βαμμένες χαλύβδινες επιφάνειες του πλαισίου. Το Heatherwick Studio ήθελε να δημιουργήσει μια δομή που οι επισκέπτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, να αγγίξουν και να συνδεθούν.
Η κατασκευή αποτελείται από 75 προκατασκευασμένα κομμάτια που κατασκευάστηκαν στην Monfalcone της Ιταλίας από την Cimolai SpA και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό στο μόνιμο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη.
Σε 11 εκτάρια, το Hudson Yards περιλαμβάνει περισσότερα από 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα εμπορικού και οικιστικού χώρου, περισσότερα από 100 καταστήματα, μια συλλογή εστιατορίων, περίπου 5.000 κατοικίες, ένα μοναδικό πολιτιστικό χώρο, 14 στρέμματα δημόσιου ανοικτού χώρου, σχολείο και ένα πολυτελές ξενοδοχείο με το όνομά Equinox με 200 δωμάτια. Όταν ολοκληρωθεί το 2024, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι την ημέρα θα εργαστούν εκεί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια