Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπιτικά κρουτόν

Θέλεις να φτιάξεις μία Σαλάτα Caesars (Καίσαρα) και δεν έχεις κρουτόν;
Μήπως θέλεις να συνοδεύσεις τη σούπα σου με ζεστά κρουτόν;
Ή μήπως αναρωτιέσαι που μπορείς να τα βρεις τέτοια ώρα; Αν ναι, τότε σου έχω τη λύση.
Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα σπιτικά κρουτόν και δεν θα ξαναχρειαστείς να αγοράσεις απ’έξω.
Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και χρόνο για να τα φτιάξεις και θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις περιπτώσεις.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να δημιουργήσεις τα πιο υπέροχα σπιτικά κρουτόν με πολύ λίγα υλικά.

Τι θα χρειαστείς για ένα ταψάκι κρουτόν:
Μία φρατζόλα παλιό ψωμί που σου έχει περισσέψει
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι (υπολόγισε ελάχιστο μιας και απλά τα πασπαλίζεις από πάνω)
Λαδόκολλα για το ταψί
Διαδικασία
Η διαδικασία αυτής της συνταγής, είναι από άλλον πλανήτη μιας και είναι από τις πιο εύκολες που υπάρχουν. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μπαγιάτικο ψωμί που σου έχει περισσέψει, ένα ταψί και λαδόκολλα. Α! Και μην ξεχάσω, τη κουζίνα που είναι σίγουρα απαραίτητη.
Για αρχή, πάρε το μπαγιάτικο ψωμί και αφού το κόψεις σε λεπτές φέτες, κόψε το έπειτα σε κομματάκια σαν κρουτόν και άπλωσε τα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίξε τους από πάνω, αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο και βάλε τα να ψηθούν για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά, βγάλε τα από τον φούρνο και άφησε τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν θα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις. Τα κρουτόν μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να συνοδεύσεις τις αγαπημένες σου σαλάτες και όχι μόνο.

Extra tips:
Τα κρουτόν για να είναι τραγανιστά, πρέπει να είναι τελείως κρύα αλλιώς θα μουλιάσουν μέσα στη σαλάτα σου και δεν θα τρώγονται.
Αν θες μπορείς να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά για περισσότερη γεύση και νοστιμιά. Η πάπρικα, το πιπέρι και το μείγμα για κοτόπουλο, είναι πολύ καλές επιλογές.
Μπορείς να φτιάξεις και παξιμάδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αντί όμως να κόψεις σε κομματάκια τις φέτες. Τα παξιμάδια θα πάνε τέλεια με τζατζίκι, ταραμάς, μελιτζανοσαλάτα αλλά και τυροσαλάτα. Βάλε φαντασία και φτιάξε το ορεκτικό που σου αρέσει.
eisaimonadiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια