Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώα "κάνουν δίαιτα" για να επιβιώσουν!

Σε "αυστηρή δίαιτα" οδηγούνται αναγκαστικά ορισμένα είδη ζώων, ενώ άλλα προσπαθούν να αυξήσουν το βάρος τους προκειμένου να επιβιώσουν από την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
"Πουλιά, αλεπούδες και μικρά θηλαστικά στις περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία παρουσιάζει σημαντική αύξηση της τάξης των 3-4 βαθμών, έχουν ήδη προσαρμόσει τη διατροφή τους έτσι ώστε να αντέξουν την υπερθέρμανση του πλανήτη", σημειώνει ο καθηγητής Ζωολογίας στο πανεπιστήμιο του Ισραήλ, Γιόραμ Γιομ Τοβ.
Οι αλλαγές συμβαίνουν κατά κύριο λόγο σε περιοχές που βρίσκονται σε
υψηλό υψόμετρο, αφού εκεί οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πιο εμφανείς και πιο έντονες.
Τα πουλιά στη βόρεια Ευρώπη γίνονται ολοένα και μικρότερα, κάποια θηλαστικά αυξάνουν το βάρος τους, ενώ άλλα αδυνατίζουν για να επιβιώσουν σε θερμότερα κλίματα.
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι πολλές αλεπούδες που ζουν στην Αρκτική, την Αλάσκα, τη Ρωσία, τη Γροιλανδία και τη Σκανδιναβία έχουν "συρρικνωθεί" αποβάλλοντας το επιπλέον λίπος που μέχρι τώρα δημιουργούσε ένα ζεστό περίβλημα, απαραίτητο για τη διαβίωση στους πόλους.
Ο κ.Τοβ,ο οποίος παρακολουθεί και καταγράφει επί πολλά χρόνια το μέγεθος των πουλιών και των θηλαστικών, διαπίστωσε ότι πλέον οι αλλαγές στο σώμα των ζώων συμβαίνουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ ό τι στο παρελθόν.  
http://www.eeei.gr/blogimg/25_low_fat_milk_cow.jpg"Αυτό το φαινόμενο είναι ένας δείκτης για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον πλανήτη και στο κλίμα.Τα ζώα αναπτύσσουν μηχανισμούς προστασίας από την υπερθέρμανση, αφού σε διαφορετική περίπτωση πολλά είδη θα χαθούν. 
Εάν τελικά προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, τότε ο πληθυσμός τους θα μείνει σταθερός και μπορεί ακόμη και να αυξηθεί", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια