Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα

.
Τι θα χρειαστείς:
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισή κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (ανάλογα τις προτιμήσεις σας διαλέξτε και το λάδι που θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάδι καρύδας)
Μισό γιαούρτι σόγιας
1 κούπα γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας

Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα της επιλογής σου
Σιρόπι Αγαύης
Marple Syrup
Μαύρη σοκολάτα
Κρουασανάκια εν δράση
Η διαδικασία για να φτιάξουμε τα κρουασάν μας, είναι από τις πιο εύκολες μιας και γίνεται όπως κάθε άλλη ζύμη που ανοίγουμε. Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολάκι, τη μαγιά μας και 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας ή καρύδας ή αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορείς να βάλεις όποιο vegan γάλα επιθυμείς, όπως και στη συνέχεια της συνταγής μας.
Στη συνέχεια μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα που έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για τα κρουασάν και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου αφού τη σκεπάσουμε με διάφορα πανιά.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, βάζουμε λίγο αλεύρι σε μία ξύλινη επιφάνεια, διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια και τα τυλίγουμε σαν μικρά κρουασανάκια. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τα υλικά που επιθυμούμε, όπως μαρμελάδα και μαύρη σοκολάτα για περισσότερη απόλαυση. Ωστόσο, είναι πολύ νόστιμα και μόνα τους.
Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και τα πασαλείβουμε με λίγο ηλιέλαιο για περισσότερο χρώμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα λατρεμένα μας, vegan κρουασάν χωρίς αυγά ή γάλα, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Extra tips:
Για περισσότερα κρουασάν, απλά διπλασίασε τις δόσεις των υλικών.
Τα ειδικά vegan προϊόντα μπορείς να τα προμηθευτείς, στα καταστήματα με φυτικά προϊόντα και σε διάφορα σούπερ – μάρκετ.
Μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα και έτοιμα. Επίσης, μην ξεχνάς να τα βουτήξεις μέσα στον αγαπημένο σου ζεστό καφέ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια