Τρίγωνα Πανοράματος γεμιστά με κρέμα κάστανου

Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
250 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι
1 + 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 κ. σούπας λεμόνι
Για την κρέμα κάστανου
300 γρ. πολτού κάστανου
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σουπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Κόβετε ένα-ένα φύλλο κάθετα στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο.
Διπλώνετε το άλλο μισό από πάνω του.
Βουτυρώνετε το φύλλο και αρχίζετε να διπλώνετε σε τρίγωνο 5-6 εκ. πλάτος.
Κάθε τρίγωνο που φτιάχνετε το βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
Στο κάθε τρίγωνο στη μια του άκρη κάνετε ένα βαθύ κόψιμο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και βράζετε το σιρόπι για 7 λεπτά. Βουτάτε το κάθε τρίγωνο στο καυτό σιρόπι γυρνώντας από όλες τις πλευρές τους για να απορροφήσουν όσο σιρόπι γίνεται για μισή ώρα περίπου.
Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και με ένα κορνέ τα γεμίζετε με την κρέμα κάστανου.

Για την κρέμα κάστανου χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Προσεκτικά την ανακατεύετε με τον πολτό κάστανου.
Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Related Posts