Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πίτσα με γιαούρτι για πρωϊνό

.
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Χρόνος αναμονής
5 λεπτά

Συστατικά
50 γρ νιφάδες βρώμης
120 ml γάλα αμυγδάλου
1 κουτ. γλυκού μέλι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
75 γρ γιαούρτι στραγγιστό
φρούτα του δάσους
σαλάμι σύκου σε μικρές ροδέλες
μέλι για την επιφάνεια

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
Σε μούλτι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και την κανέλα και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
Εναλλακτικά ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας τα υλικά μέσα σε μπόλ.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και το αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι.
Μεταφέρουμε το μείγμα της βρώμης στο ταψί και απλώνουμε με τη βοήθεια μια σπάτουλας σε λεπτή στρώση.
Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στο επάνω ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Επικαλύπτουμε όλη την επιφάνεια της βάσης με το γιαούρτι και μοιράζουμε τα φρούτα και τα κομματάκια σαλαμιού σύκου.
Περιχύνουμε με μέλι και είμαστε έτοιμοι για ένα πρωτότυπο πρωινό.
Συνοδεύουμε με γάλα, φυσικό χυμό ή τον καφέ μας.

Σημειώσεις
Οι δοκιμές μου ήταν δύο σε διαφορετικές ημέρες.
Στην πρώτη έβαλα σαλάμι σύκου με πορτοκάλι, το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι αυτό που θα ήθελα.
Τη δεύτερη φορά έβαλα το σαλάμι σύκου με φιστίκια, μας άρεσε πολύ.
Τα φρούτα που χρησιμοποίησα ήταν αρώνια (κατεψυγμένα) και φραγκοστάφυλα.
Μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένες φράουλες, κεράσια κομμένα στη μέση, βερίκοκα ή ροδάκινα ψιλοκομμένα, δαμάσκηνα ή βανίλιες ακόμη και το χειμώνα μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μήλο και αχλάδι.
Στη θέση του γιαουρτιού θα μπορούσαμε να βάλουμε κρέμα καρύδας και αντί για μέλι σιρόπι αγαύης.
Οι προτάσεις για τις αλλαγές πιστεύω ότι ικανοποιούν και τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν προϊόντα ζωικής προέλευσης.
.asproylas.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια