Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Monopoly: η ιστορία της

Οι περισσότεροι φανατικοί των επιτραπέζιων παιχνιδιών πιστεύουν ότι η Μονόπολη είναι ένα δημιούργημα των αδελφών Πάρκερ, με χρονική αφετηρία το 1935.
Ξέρουν τη μισή αλήθεια.
Για να καταλήξει στη σημερινή της μορφή, χρειάστηκε πολύς χρόνος.
Χρόνος και αλλεπάλληλα στάδια εξέλιξης.
Από την ημερομηνία της γέννησής της, το 1883 (όταν πρωτοβαφτίστηκε - "Βanking") πέρασε κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, μέχρι το 1904, όταν βρέθηκε να εξυπηρετεί σκοπούς κοινωνικής προπαγάνδας, με προσωρινό τίτλο "Το παιχνίδι του ιδιοκτήτη".
Τότε μάλιστα, η δημιουργός του, Λίζι Μαγκί, είχε ένα μήνυμα να περάσει στους παίκτες:

Ότι "το οικονομικό σύστημα των ενοικιοστασίων κάνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων πλουσιότερους και τους ενοικιαστές φτωχότερους" μέσα από ένα πλέγμα πληθωριστικής ανάπτυξης που ευνοεί το κεφάλαιο...
Πέρασαν άλλες δύο δεκαετίες αποπολιτικοποίησης και προσαρμογής στην επικαιρότητα: με την προσθήκη κανονισμών, δανεισμένων από την τραπεζική πραγματικότητα, αισθητικές παρεμβάσεις και ποιοτικές εξελίξεις.

Την εποχή του Μεσοπολέμου, μέσα στην ανακλαστική ευθυμία που ακολουθεί πάντα τις παγκόσμιες καταστροφές η Μονόπολη ήταν πια ώριμη για να κατακτήσει τον κόσμο.

Η ολοκλήρωση της δημιουργίας της χρειάστηκε χρόνο.
Και ανταμοιβή της ήταν η πρώτη θέση στο βάθρο των επιτραπέζιων παιχνιδιών, με περισσότερα από 500 εκατομμύρια κομμάτια να έχουν βρει τη θέση τους στα playrooms ολόκληρου του πλανήτη....
GK Publi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια