Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Gadgets επιστημονικής φαντασίας που υπάρχουν

Το μέλλον έφτασε: γκάτζετ επιστημονικής φαντασίας που υπάρχουν ήδη.

Συσκευές trakkies
Λέγονται 'Trakkies' κι είναι μια συλλογή από μικροσκοπικά στρογγυλά γκάτζετ που μπορούν να κρεμαστούν στα κλειδιά σας, στην τσάντα σας ή στο πορτοφόλι σας. Σας ειδοποιούν όταν τα έχετε ξεχάσει με λαμπάκια LED και προειδοποιητικούς ήχους. Μπορείτε να τα συνδέσετε με το τηλέφωνό σας κατεβάζοντας την εφαρμογή Trakkies και εκεί θα βρείτε ακριβείς οδηγίες για να εντοπίσετε το αντικείμενο που ξεχάσατε.
Εστιατόριο Ρομπότ
Βαρεθήκατε να περιμένετε στην ουρά για να βρείτε θέση ή για να παραγγείλετε το αγαπημένο σας γεύμα; Σας έχουμε τη λύση. Μια αυτοματοποιημένη αλυσίδα γρήγορου φαγητού στο Σαν Φρανσίσκο η οποία δεν έχει σερβιτόρους παρά μόνο ένα εικονικό ταμείο με φρέσκο φαγητό
Οι πελάτες δίνουν την παραγγελία τους σε μια διαδραστική οθόνη και στη συνέχεια παίρνουν το φαγητό τους στο πρώτο στο είδος του αυτοματοποιημένο σύστημα παράδοσης φαγητού το οποίο αποτελείται από μια σειρά από "κύβους" με γυάλινες πόρτες με προσωποποιημένα γραφικά που ανοίγουν και σου αποκαλύπτουν το φαγητό σου.
Batband
Μια ευρωπαϊκή εταιρεία σχεδιασμού κατασκεύασε τα ακουστικά 'Batband' τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να ακούς μουσική και να απαντάς στο τηλέφωνο ενώ τα αυτιά σου παραμένουν ελεύθερα. Επιτρέπει στο χρήστη να ακούσει μουσική μέσω της αγωγιμότητας των οστών, χρησιμοποιώντας τρεις μετατροπείς που μεταδίδουν ηχητικά κύματα στο μέσα αυτί (έσω ους).
Φρουτό-δεμα
Η Fruitleather Rotterdam είναι μια ομάδα φοιτητών που ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο διαχείρισης των τροφίμων που περισσεύουν μετατρέποντάς τα σε ένα είδος δέρματος. Η ιδέα ξεκίνησε σαν μια εργασία για το Πανεπιστήμιο και κατέληξε να γίνει ένα απίστευτο project. Η ομάδα χρησιμοποιεί τα τρόφιμα που περισσεύουν από τις τοπικές αγορές τροφίμων και τα μετατρέπει σε ένα υλικό που ονομάζεται "φρουτόδερμα". Το υλικό αυτό, που φτιάχνεται ουσιαστικά από σάπια φρούτα και λαχανικά, γίνεται στη συνέχεια τσάντα ή σακίδιο.
Κουτάλι Selfie
Πάνε οι εποχές που μπορούσες να απολαύσεις ένα ωραίο πρωινό και να μην το πάρει είδηση κανείς. Σε όλους εσάς όμως, τους κοινωνικά "δικτυωμένους" σας παρουσιάζουμε το κουτάλι-selfie, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα κοντάρι για selfie με ένα κουτάλι στη μία άκρη.
Με τη βοήθεια αυτού του κονταριού, μπορείς να βάλεις το τηλέφωνο σου στο κοντάρι που έχει περίπου 75 εκ. μήκος και να τρως και να τραβάς φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Μίνι μαυροπίνακας
Ένα έξυπνος τρόπος για να οργανώνεις την ημέρα σου. Πάνω στη μικρή αλλά εύχρηστη αυτή επιφάνεια μπορείς να γράψεις όλα εκείνα που πρέπει να κάνεις μέσα στη μέρα με ειδικό μαρκαδόρο-κιμωλία. Μόλις κάνεις αυτά που πρέπει, τα σβήνεις με ένα ειδικό δερμάτινο πανάκι και γράφεις τα επόμενα.
Αυτοθερμαινομενα γάντια
Βρετανοί μελετητές κατάφεραν να κατασκευάσουν τα πρώτα αυτοθερμαινόμενα γάντια, τα οποία είναι ιδανικά για το κρύο όταν αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους. Η μοναδική τους τεχνολογία χρησιμοποιεί την ίδια την θερμότητα του σώματος για να τα ζεστάνει, γεγονός που σημαίνει ότι δεν γίνεται χρήση άλλων τεχνητών πηγών θέρμανσης όπως για παράδειγμα μπαταρίες, και δουλεύουν υπό όλες τις συνθήκες.
Κάλτσες υψηλός τεχνολογίας
Μια υπέρ-ανθεκτική αδιάβροχη κάλτσα κατασκευασμένη από υλικό το οποίο είναι 15 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το κοινό αθλητικό παπούτσι για τους αθλητές σε οποιοδήποτε άθλημα. Η επαναστατική κάλτσα FYF από την εταιρεία Swiss Barefoot, που βγήκε από τη φράση 'FreeYourFeet', ταιριάζει γάντι και μπορεί να χρησμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Περιέχει ένα υλικό που ονομάζεται Dyneema, το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, επιπλέει στο νερό, αντέχει στην υγρασία, στις ακτίνες UV και στα χημικά.
Ζώνη ασφαλείας για σκύλους
Η ζώνη είναι ιδανική για εκείνους που θέλουν να κουβαλούν μαζί τους το σκύλο τους στο αυτοκίνητο. Η ζώνη ασφαλείας για σκύλους της Skoda βγαίνει σε τέσσερα μεγέθη και εμποδίζει το σκύλο να περιφέρεται στο αυτοκίνητο ενοχλώντας τον οδηγό.
Γιλέκο με μαγνήτες
Χάνετε συνέχεια τα εργαλεία σας; Το Mag-Vest που σχεδιάστηκε από τον Grant Miner θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο πρόβλημά σας. Διαθέτει 28 μικρούς μαγνήτες στους οποίους μπορείτε να "κρεμάσετε" τα εργαλεία σας. Στοιχίζει περίπου 80 δολ.
Sun Strap
Το Sun Strap είναι μια μοναδική συσκευή φόρτισης που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να φορτίζει γκάτζετ μέσω μιας θύρας USB. Το ευέλικτο ηλιακό πάνελ, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικό και αδιάβροχο υλικό μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε χερούλι τσάντας. Η συσκευή κοστίζει περίπου 100 δολ.
Runcible: Το πρώτο αντί-smartphone
Το Runcible περιγράφεται ως η πρώτη προσωπική συσκευή για την εποχή μετά τα smartphone. Η κατασκευή του βασίζεται σε ένα παλιομοδίτικο ρολόι τσέπης. Η στρογγυλή συσκευή περιλαμβάνει ένα τηλέφωνο υψηλής απόδοσης και κάμερα.
Προστασία από το χαλάζι
Ένας εφευρέτης, ο Michael Siciliano σκέφτηκε ένα σύστημα για να προστατεύει τα οχήματα από το χαλάζι. Η συγκεκριμένη κουκούλα φουσκώνει σαν παιδικό φουσκωτό.
Ασύρματη συσκευή στοματικής υγείας
Περιγράφεται ως η πρώτη "ασύρματη συσκευή smartphone στοματικής υγείας" και ονομάζεται Mint. Είναι μια συσκευή τσέπης με την οποία οι χρήστες μετρούν την ποιότητα της αναπνοής τους. Η συσκευή επικοινωνεί ασύρματα με μια εφαρμογή και δίνει τα αποτελέσματα στους χρήστες.
Πουκάμισο Fittersift
Έχει σαν στόχο να βελτιώσει τη σωματική ικανότητα του ανθρώπου αυξάνοντας τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα. Χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία υφάσματος η οποία μετατρέπει την θερμότητα του σώματος σε υπεριώδη ενέργεια.
Μαξιλάρι για το ροχαλητό
Εάν σας κούρασε το ροχαλητό του συντρόφου σας, προμηθευτείτε αυτό το ειδικό μαξιλάρι που δονείται και προτρέπει απαλά τον χρήστη να αλλάξει στάση χωρίς να τον ξυπνά. Κοστίζει περίπου 139 δολ.
Bitbite: Έλεγχος διατροφικών συνηθειών
Μια εταιρεία από το Ισραήλ έφτιαξε μια συσκευή η οποία ελέγχει τις διατροφικές συνήθειες του χρήστη και προτείνει αλλαγές και βελτιώσεις μέσω τηλεφώνου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια