Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Περίσσεψε φαγητό; Ανακύκλωσέ το! √♥√

Ανακύκλωσε τα φαγητά της προηγούμενης ημέρας και κέρδισε χρήματα και χρόνο!

Αντί να πετάς το φαγητό, μάθε να το ανακυκλώνεις.
Αξιοποίησε το φαγητό που περισσεύει και "μεταμόρφωσέ" το!
Με μικρές παραλλαγές ή δημιουργικούς συνδιασμούς μπορεί να μεταμορφωθεί σε απίστευτες σπεσιαλιτέ!

Γιατί να ανακυκλώσεις το φαγητό;
* Η ανακύκλωση του φαγητού δεν είναι μόνο οικονομία χρημάτων αλλά και χρόνου
Ανακυκλώνοντας τα φαγητά της προηγούμενης ημέρας, δε χρειάζεται να ξοδεύεις ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα! Κάνε το σύστημα και φτιάχνε κάθε ημέρα διαφορετικά πιάτα με βάση το φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Έτσι ούτε ο καλός σου θα γκρινιάζει ότι τρώει ξαναζεσταμένο φαγητό κι εσύ θα έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου!

* Εξοικονομείς χρήματα αφού το φαγητό της μιας ημέρας, φτάνει και για δεύτερη.
Οι περισσότεροι έχουμε επηρεαστεί από τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία. Αντί να τα βάφουμε μαύρα ας βρούμε τρόπους εξοικονόμησης χρήματος, εύκολους κι ανώδυνους. Χρησιμοποιώντας το φαγητό της προηγούμενης ημέρας κάνεις οικονομία στην τσέπη σου μειώνοντας - έστω και ελάχιστα - τους λογαριασμούς του σουπερμάρκετ.

* Δεν πετάς το φαγητό & κάνεις περήφανη τη γιαγιά σου
Το έλεγε η γιαγιά αλλά εσύ δεν την άκουγες. Υπάρχει πείνα στον κόσμο και να εκτιμάς το φαγητό σου. Κάνε το λοιπόν πράξη και σταμάτα να πετάς τα περισσεύματα, κάτι που θα κάνει περήφανη τη γιαγιά σου που συνεχώς φωνάζει για την κακή συνήθεια των νεοελλήνων.

* Ετοιμάζεις καινούρια πιάτα
Ανακυκλώνοντας το φαγητό έχεις την αίσθηση ότι τρως κάτι καινούριο κι όχι ξαναζεσταμένο φαγητό. Και όπως και να το κάνουμε άλλη γλύκα έχει το "φρέσκο" από το χθεσινό!

* Υπάρχει ποικιλία
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εύκολων και γρήγορων συνταγών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Γιατί να μη το δοκιμάσεις; Έχεις άλλωστε κάτι να χάσεις;

* Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία!
Ζυμαρικά, λαχανικά, κιμάς αυγά, ψωμάκι και τυριά μπορούν να συνδιαστούν με υλικά και να δώσουν φοβερά γευστικά αποτελέσματα!
Τιπ: 
Οι σπεσιαλιτέ δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκες. Μπορούν να βασιστούν σε απλά "φτωχά" υλικά!
Δήμητρα Γκούντρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια