Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μέγας Αλέξανδρος: νέα θεωρία για το θάνατο του

Ο Μέγας Αλέξανδρος, με μία νέα θεωρία, φαίνεται να έπασχε από μία περίεργη νόσο!
Νόμιζες ότι ήξερες ότι ήταν να ξέρεις για το Μέγα Αλέξανδρο του και για τα κατορθώματά του. Έτσι και αλλιώς έφτασε τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μέχρι την Ινδία. Όμως, νέα στοιχεία έχουν βγει για το θάνατό του που δεν θα τα πιστεύεις!
Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ., το σώμα του δεν άρχισε να δείχνει σημάδια αποσύνθεσης για έξι ολόκληρες ημέρες, σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές.
Για τους αρχαίους Έλληνες, αυτό επιβεβαίωσε κάτι που όλοι σκέφτονταν για τον νεαρό βασιλιά της Μακεδονίας, αλλά και κάτι που φέρεται να πίστευε και ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος για τον εαυτό του, ότι δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά θεός!
Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έτοιμος για μια ακόμα πολεμική εισβολή, όταν αρρώστησε ξαφνικά και πέθανε σε ηλικία 32 χρόνων μετά από 12 μέρες εξοντωτικών πόνων.
Οι ιστορικοί δεν έχουν συμφωνήσει, μέχρι στιγμής για την αιτία θανάτου του, φτάνοντας σε διάφορες θεωρίες. Κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνουν θάνατο από ελονοσία, τυφοειδή πυρετό και δηλητηρίαση από αλκοόλ, μέχρι την δολοφονία του από έναν εκ των αντιπάλων του.

Μία ιστορικός που είναι και κλινική γιατρός υποστηρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να υπέφερε από μια νευρολογική διαταραχή που είναι γνωστή ως σύνδρομο Guillain-Barré (GBS). Υποστηρίζει, επίσης, ότι τα άτομα στο περιβάλλον του μπορεί να μην είχαν παρατηρήσει οποιαδήποτε άμεσα σημεία αποσύνθεσης στο σώμα του για έναν απλό λόγο που είναι πολύ περίεργος.

Σύμφωνα με την ιστορικό λοιπόν, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ακόμη νεκρός!
Όπως αναφέρει σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Ancient History Bulletin, η δρ. Katherine Hall, ανώτερη λέκτορας στην Σχολή Ιατρικής Dunedin στο πανεπιστήμιο Otago της Νέας Ζηλανδίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, ήταν γνωστό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ανέπτυξε μια «προοδευτική, συμμετρική και αύξουσα παράλυση κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.
Και παρόλο που ήταν πολύ άρρωστος, παρέμεινε πνευματικά διαυγής μέχρι και ακριβώς πριν πεθάνει.

Το σύνδρομο Guillain-Barré, που είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή αυτοάνοση διαταραχή κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρα του νευρικού συστήματος, μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου.

Πιστεύει, μάλιστα, ότι μπορεί να ανέπτυξε την εν λόγω διαταραχή από μια λοίμωξη με καμπυλοβακτήριο. Το οποίο είναι ένα βακτήριο που ήταν πολύ σύνηθες εκείνη την εποχή.

«Ο θάνατός του μπορεί να είναι η πιο διάσημη περίπτωση νεκροφάνειας, ή λανθασμένης διάγνωσης θανάτου, που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία»

Αυτή είναι μία ακόμα από τις θεωρίες για το πώς πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η μόνη παραλλαγή της είναι ότι η δρ. Hall υποστηρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε πεθάνει, παρά μόνο μόλις έξι μέρες μετά από ότι πίστευαν οι γύρω του.

Υποστηρίζει ότι η αυξανόμενη παράλυση που υπέστη ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως και το γεγονός ότι εξαιτίας της το σώμα του χρειαζόταν λιγότερο οξυγόνο καθώς ο οργανισμός του όδευε προς τον θάνατο, θα σήμαινε ότι η αναπνοή του ήταν λιγότερο ορατή.

Στην αρχαιότητα οι γιατροί βασίζονταν στην παρουσία, ή την απουσία της αναπνοής, αντί για τον σφυγμό, για να καθορίσουν αν ένας ασθενής ήταν ζωντανός ή νεκρός. Κάτι που υποστηρίζει τη θεωρία της, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να θεωρήθηκε νεκρός πριν πεθάνει στη πραγματικότητα!

«Σκοπός μου ήταν να διεγείρω μια νέα συζήτηση και ενδεχομένως να ξαναγραφτούν τα βιβλία της ιστορίας, υποστηρίζοντας ότι ο πραγματικός θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου ήταν έξι ημέρες αργότερα από ότι είχε γίνει ανακοινωθεί αρχικά.»

Ο θάνατός του μπορεί να είναι η πιο διάσημη περίπτωση νεκροφάνειας, ή λανθασμένης διάγνωσης θανάτου, που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία» όπως είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία της!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια