Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Κλείνουν σταθμοί του Μετρό και δρόμοι

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 σήμερα (24/1) ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς όμως, να πραγματοποιούν στάσεις στον συγκεκριμένο σταθμό.

Λίγο ώρα αργότερα όμως θα κλείσουν και δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας εξαιτίας των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Σύνταγμα και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, 1.500 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
Για ακόμη μια φορά, διακινούνται μηνύματα μέσω Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων από άτομα που ισχυρίζονται ότι θα μπουν στη Βουλή, ωστόσο σε χαμηλότερη ένταση απ’ ότι την Κυριακή.

Ήδη από χθες το βράδυ, σε κλοιό ασφαλείας βρέθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Σήμερα το πρωί, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το κοινοβούλιο.

Ουσιαστικά, μπροστά στην είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας θα δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη που δεν θα επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι το κτήριο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες έντασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια