Πλεκτό ψωμί πίτσας

Υλικά
1 πακέτο ζύμη πίτσας
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα τυριά μοτσαρέλα
16 φέτες πεπερόνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
ένα αυγό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια επιφάνεια εργασίας, ανοίγετε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο, περίπου 12×14 .
Κόψτε τη ζύμη σε πλάτος σε έξι λωρίδες και αλείφετε με ελαιόλαδο, ρίγανη .
Στη μέση κάθε λωρίδας βάζετε τυρί.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, φέρτε τις άκρες μαζί, πιέζοντας για να σφραγίσουν οι λωρίδες.
Τοποθετήστε τρεις λωρίδες δίπλα-δίπλα, ενώνετε στην κορυφή και δημιουργείτε μια πλεξούδα, βάζοντας φέτες πεπερόνι καθώς πλέκετε.Κλείνετε τη πλεξούδα.
Φτιάχνετε τρεις πλεξούδες.
Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε ταψί με λαδόχαρτο και αλείφετε με αυγό.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
www.xrysessintages.gr

Related Posts