Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 21.1.2019 (Πανσέληνος στον Λέοντα)

Το μήνυμα της έκλειψης, πως επηρεάζει την Ελλάδα και όλα τα ζώδια

Στις 07.15’ το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, έχουμε Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.
Επηρεάζονται κυρίως τα διαστήματα μεταξύ:
21-22 Ιανουαρίου,
21-22 Απριλίου,
20-21 Μαΐου,
23-24 Ιουλίου,
24-25 Οκτωβρίου,
21-22 Νοεμβρίου.
Επηρεάζει επίσης, εσάς που έχετε πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα στην 1η μοίρα των Σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), και στην 29η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού από αντισκιά.

Το μήνυμα της Εκλείψεως
Η έκλειψη αυτή μας μιλάει για δύναμη. Η δύναμη όμως είναι εργαλείο, και ως εργαλείο είναι ανεύθυνη. Την ευθύνη την έχουμε όλοι όσοι χρησιμοποιούμε αυτή την δύναμη, είτε είναι εσωτερική είτε είναι εξωτερική. Στους ηθικούς ανθρώπους, οι οποίοι μεταχειρίζονται την δύναμη που έχουν με μετριοφροσύνη, σύνεση και πραότητα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν υψηλή υπόληψη, να κυριαρχήσουν έναντι των αντιπάλων τους, να συνεχίσουν να πιστεύουν ακράδαντα στις αξίες τους παρ’ όλες τις αντιξοοτήτες. Οι ανήθικοι άνθρωποι, εκείνοι που γεύτηκαν την ηδονή της δύναμης, θα θελήσουν να αποκτήσουν περισσότερη. Δίπλα τους θα έχουν ανθρώπους που θα χαϊδεύουν το Εγώ τους, άνδρες κόλακες και γυναίκες ματαιόδοξες. Αυτή η αυλή θα είναι η αυτοαναίρεσή τους και η τελική τους καταστροφή. Κι επειδή η φύση μισεί το κενό, αυτά που θα χάσουν θα βρεθεί κάποιο άλλο άτομο, το ίδιο διεφθαρμένο, προκειμένου να αρπάξει την θέση που θα χάσουν.

Η Έκλειψη και η Ελλάδα
Μία πολύ δύσκολη έκλειψη προμηνύεται για την Ελλάδα, καθώς ήδη από τον Ωροσκόπο βλέπουμε ότι η πολιτική κατάσταση στην χώρα είναι πολύ άσχημη, αφού ο Πλούτωνας πέφτει ακριβώς επάνω του. Ο Πλούτωνας είναι η βία της εξουσίας, η αλλαγή και η αλλοίωση. Εδώ βλέπουμε την διάλυση του πολιτικού σκηνικού της χώρας κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει και διάλυση της ακεραιότητας της χώρας.
Ο Ερμής, τα ΜΜΕ, θα πέσουν επάνω στο πολιτικό σκηνικό, καθώς θα γίνουμε μάρτυρες των αλλαγών που πραγματοποιούνται, ακόμη και στην ίδια την υπόσταση της χώρας. Επίσης, ο Ερμής, ως ο θεός των «κλεφτών», δείχνει τις μετακινήσεις βουλευτών που θα πραγματοποιηθούν.
Η Σελήνη (ο Λαός), δεν είναι σε κακή μοίρα αλλά είναι μέσα στο εμπεριεχόμενο τμήμα του Εβδόμου Οίκου, δείχνοντάς μας ότι δεν μπορεί να εκφραστεί έναντι των εξωτερικών εχθρών της χώρας. Είναι όμως πάνω σε μοίρα δύναμης, καρμικής φύσεως, που μιλάει για νίκη ή ήττα ανάλογα με το πόσο είναι κανείς έτοιμος με ήρεμο τρόπο να κερδίσει αυτό που θέλει ή να παραδοθεί πλήρως στον εχθρό και να εκλείψει.
Ο Ήλιος, βρίσκεται σε κακή θέση λόγω του Υδροχόου αλλά και ότι βρίσκεται στο εμπεριεχόμενο τμήμα του Πρώτου Οίκου. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ωροσκοπίου είναι πως ο Ήλιος έχει φύγει από την πολυαστρία του Αιγόκερω, τις αλλαγές που πραγματοποιούνται, και έχει κρυφτεί στο εμπεριεχόμενο τμήμα του οίκου.
Οι Δεσμοί της Σελήνης, επηρεάζουν τον άξονα του Πρώτου και του Εβδόμου Οίκου. Ο Πρώτος Οίκος έχει τον Νότιο Δεσμό, γεγονός κακό για την Χώρα, την κρατική της υπόσταση, το πολιτικό της προσωπικό. Με μία απλή ερμηνεία δείχνει το πόσο κακό κάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας προς χάριν των ξένων. Επίσης, με μία πιο σύνθετη ερμηνεία, δείχνει μία πολύ κακή συμφωνία που παγιδεύει την χώρα.
Ο Κυβερνήτης Κρόνος, βρίσκεται στο στοιχείο του, τον Αιγόκερω και σε έναν Οίκο που νιώθει καλά, τον Δωδέκατο. Οι Κυρίαρχες δυνάμεις λοιπόν είναι αυτές που παρασκηνιακά εργάζονται για τα δικά τους συμφέροντα, μην διστάζοντας να θυσιάσουν μία ολόκληρη χώρα προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.
Η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κινηθεί προς το να συσπειρώσει έναν ευρύ αντικυβερνητικό συνασπισμό, με τα ποσοστά της να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο.
Έτσι, η έκλειψη μας δείχνει ότι ανεξαρτήτως του τι θέλουμε ως Λαός ή ως Πρωθυπουργός, οι εξελίξεις τρέχουν ερήμην μας, και οι οποίες αν δεν ανατραπούν όταν ενεργοποιηθεί και πάλι η έκλειψη, θα δημιουργηθούν καταστάσεις που πλέον θα βουλιάξουν την χώρα. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί και με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας. Απλά, με αυτόν τον τρόπο δίνουμε στους γείτονές μας το «ελεύθερο» να διεκδικήσουν τα πάντα, το οποίο και θα κάνουν.

Η Πανσέληνος και τα ζώδια
Εσείς οι Κριοί, αν θέλετε τον έρωτα στις ζωές σας θα πρέπει να τον αποκτήσετε μέσα από ώριμη προσέγγιση των ατόμων που σας ενδιαφέρουν. Το να επιβάλετε την θέλησή σας ή να κάνετε ατασθαλίες, θα σας βγάλουν από το κυνήγι της υγιούς απόλαυσης του έρωτα, και θα σας βάλουν στον δρόμο της ολοένα και πιο εγωιστικής απόλαυσης, αυτής που όλο ζητά και περισσότερα και που δεν υπάρχει κορεσμός. Ο «εχθρός» σας θα είναι εκείνα τα άτομα που βαυκαλίζουν τον εγωισμό σας, και όταν σας έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά, θα σας πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Για κάποιους και κάποιες από εσάς, ήλθε η ώρα να αποκτήσετε παιδί!

Εσείς οι Ταύροι, θα πρέπει να αναζητήσετε την δύναμη που τόσο πολύ θέλετε να αποκτήσετε, μέσα σας και όχι έξω στον κόσμο. Η καλή σας καρδιά, η πραότητά σας, η ηρεμία, θα είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας επιτρέψουν να πετύχετε, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Αν πάτε να επιβάλλετε τα θέλω σας στον κόσμο, ειδικά όνειρα που δεν έχουν καμμία πρακτική εφαρμογή, τότε για λίγο θα βρεθείτε στην κορυφή. Όμως όταν εξαντληθείτε, τότε είναι που θα πέσουν επάνω σας να σας φάνε, και τότε είναι που θα χάσετε όλα εκείνα που τόσο παλέψετε να αποκτήσετε.

Εσείς οι Δίδυμοι, θα πρέπει όσο κι αν δεν σας αρέσει, να είστε εγκρατείς και πράοι. Το επόμενο διάστημα θα δεχθείτε προκλήσεις από άτομα που πολύ εύκολα μπορούν να σας παρασύρουν, είτε με επιθετικές συμπεριφορές είτε με κολακεία. Όπως και να έχει, θα πρέπει να βρείτε την δύναμη και να αντισταθείτε. Να είστε οι εαυτοί σας και να μείνετε πιστοί στα πιστεύω σας. Να έχετε στο μυαλό σας ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα, και θα τα καταφέρετε. Όλα όμως για να γίνουν θα πρέπει να είστε η «ήρεμη δύναμη».

Εσείς οι Καρκίνοι, το Σύμπαν σας δίνει την ευκαιρία να επανακτήσετε την χαμένη αυτοκυριαρχία σας και να νιώσετε και πάλι σίγουροι για τους εαυτούς σας. Καλώς ή κακώς συμβαίνουν πολλά πράγματα εκεί έξω στον κόσμο, είτε αφορούν συντρόφους, είτε γνωστούς, είτε συνεργάτες, είτε ακόμη και ανταγωνιστές. Ο κόσμος αλλάζει μέσα από μία παρατεταμένη περίοδο πόνου κι εσείς δεν θέλετε άλλο να είστε τα θύματα. Ηρεμήστε! Βρείτε την δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Αλλά, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο μόνο αν είστε 100% σίγουροι. Ειδάλλως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσετε ξανά θύματα ατόμων που θέλουν τα πάντα από εσάς χωρίς όμως να σας δώσουν κάτι πίσω.

Εσείς οι Λέοντες, θα έχετε την ευκαιρία πραγματικά να λάμψετε ως ένα διαμάντι που βγαίνει μέσα από τον βούρκο. Γύρω σας υπάρχουν άτομα που θέλουν, θέλουν, θέλουν. Κι ενώ εσείς γνωρίζετε πότε είναι να δώσετε θα πρέπει να προσέξετε να μην πέσετε θύματα του ίδιου σας του εαυτού και της μεγαλύτερης για εσάς αμαρτίας, της ματαιοδοξίας. Μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα αρκεί να μην πέσετε θύματα της κολακείας κακών ανθρώπων και της κενής γοητείας μελών του άλλου φύλου. Οι πειρασμοί θα είναι πολλοί αλλά μόνο με το μέτρο και την ακλόνητη πίστη σε εσάς μπορείτε να πετάξετε από επάνω σας τον βούρκο.

Εσείς οι Παρθένοι, θα έχετε μία αρκετά δύσκολη περίοδο καθώς με τόσες μη ηθελημένες αλλαγές, πόσο θα μπορέσετε να αντέξετε πριν πέσετε; Σε αυτήν την ερώτηση υπάρχει μία απάντηση και αυτή είναι υπομονή. Σε όλα αυτά που ανατρέπουν το καλορυθμισμένο ρολόι της ζωής σας, εσείς θα πρέπει να επιδείξετε ολύμπια αταραξία. Αν δεν πέσετε θύματα του φόβου σας, τότε θα μπορέσετε να βρείτε την πηγή δύναμης που χρειάζεστε μέσα σας. Το μέτρο, που τόσο ευαγγελίζεστε, θα πρέπει να γίνει το μάντρα σας και να το εφαρμόζετε σε όλους και στα πάντα. Προσέξτε λοιπόν, διότι μία μικρή ρωγμή στο εσωτερικό σας τείχος να υπάρξει, και όλα θα γίνουν χάος.

Εσείς οι Ζυγοί θα μπορέσετε να χαρείτε τον έρωτα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα άτομα που θα επιλέξετε να είναι εφάμιλλα των υψηλών σας προσδοκιών. Οτιδήποτε πιο μικρό, θα σας οδηγήσει σε δρόμους πάθους, έντασης, άγριων καταστάσεων, και στο τέλος θα μείνετε μόνοι και μόνες σας. Για αυτό, τώρα που θα υπάρξει μεταστροφή στο ζήτημα των ερωτικών σας, εσείς θα πρέπει να βρείτε και πάλι την ποιότητα που σας διακρίνει. Χαλαρώστε και πάρτε τον χρόνο σας. Άλλωστε τα καλά πράγματα αργούν να αποδώσουν, οπότε υπομονή και ισορροπία στις επιλογές σας.

Εσείς οι Σκορπιοί, είναι καιρός να βγείτε από τον εγκλωβισμό που έχετε περιέλθει λόγω άσχημων εμπειριών ή αλλαγών που πραγματοποιούνται στις ζωές σας. Το θέμα είναι πώς θα βγείτε. Εάν υποπέσετε στον θυμό και στην ψυχρότητα, τότε θα προσπαθήσετε να «εκδικηθείτε» τον κόσμο με το να επιβάλετε το δικό σας χωρίς να υπολογίζετε τους άλλους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είστε από εκείνα τα άτομα που πέφτουν εύκολα θύματα χειραγώγησης, αλλά αν ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο, θα είναι πολύ εύκολο να συμβεί, ειδικά εάν σας υποσχεθούν το τρίπτυχο σεξ-δύναμη-χρήματα. Να θυμάστε πως ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει, για αυτό φροντίστε να βγείτε έξω στον κόσμο με την ζεστή καρδιά σας, και με την σιγουριά πως ό,τι δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατούς, και πιο σοφούς. Η σωστή αναλογία ψυχρότητας-λογικής και θερμότητας-πάθους θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την ζωή σας στον σωστό δρόμο.

Εσείς οι Τοξότες, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα όνειρά σας πράξη, να επεκταθείτε, να κάνετε όλα όσα θέλετε αλλά με μία διαφορά, ότι για να αποκτήσετε αυτό που σας αναλογεί από την ζωή θα πρέπει είστε πολύ μετρημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικούς στόχους, να μην ρισκάρετε, να μην δίνετε αριστερά και δεξιά ό,τι έχετε και δεν έχετε, και το κυριότερο, να αποφύγετε εκείνα τα άτομα που θα έλθουν δίπλα σας και θα προσκολληθούν προκειμένου να σας αποστραγγίσουν από χρήματα, συναισθήματα, ενέργεια. Επειδή είναι πολύ εύκολο να πάρουν τα μυαλά σας αέρα με τα πρώτα θετικά μηνύματα, θα είστε εύκολα θύματα. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν Τοξότη όταν απολαμβάνει την δύναμη που έχει, διότι τότε γίνεται χυδαίος. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η εγκράτεια, η μετριοφροσύνη και η πίστη ότι μπορείτε να γίνετε ή να αποκτήσετε αυτό που θέλετε μέσα από το ήθος σας, θα είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο.

Εσείς οι Αιγόκεροι με αυτήν την Έκλειψη πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε όποια δύναμη έχετε. Καλώς η κακώς σας αρέσει να έχετε δύναμη και να την ασκείτε. Το θέμα είναι το κατά πόσο μπορείτε να διαχειριστείτε το οτιδήποτε, μετά από την τόση πίεση που δέχεστε εδώ και χρόνια. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, διότι το Σύμπαν θέλει από εσάς να προσέξετε και να μην υποπέσετε σε αλαζονικές συμπεριφορές, του τύπου δηλαδή πως ό,τι λέτε εσείς είναι νόμος, και να έχετε την απαίτηση να σας υπακούουν. Το κακό είναι πως αν σας περάσει μία φορά, και αν επιπλέον έχετε και την οικονομική ευχέρεια, τότε πραγματικά θα γίνετε στυγνοί δικτάτορες. Το Σύμπαν όμως θέλει από εσάς να είστε δίκαιοι και να φερθείτε ανάλογα. Μπορείτε να κερδίσετε πολλά περισσότερα με την ήρεμη δύναμη και την προσωπικότητά σας παρά με την επιβολή. Επίσης, προσέξτε εκείνους που θα θελήσουν να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά, τάζοντάς σας το οτιδήποτε, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο δεν βλέπετε τα πράγματα με τόσο καθαρή ματιά όπως θα έπρεπε.

Εσείς οι Υδροχόοι θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να κλείσετε οριστικά και αμετάκλητα σχέσεις και συνεργασίες που πλέον δεν σας προσφέρουν κάτι. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην είστε οι εαυτοί σας. Καλώς ή κακώς με τους ανθρώπους που σας πλησιάζουν είστε πάντα απότομοι, επειδή σας αρέσει να ασκείτε την όποια δύναμη έχετε επάνω τους. Όμως, αυτό που θέλει το Σύμπαν από εσάς είναι να χαλαρώσετε, να είστε πιο μαζεμένοι στις εκδηλώσεις σας, να μην είστε τόσο απότομοι, και να χαίρεστε την κάθε στιγμή που βρίσκεστε μαζί με τους άλλους ανθρώπους. Όσο είστε σε φάση άρνησης, τόσο θα μαζεύτετε δίπλα σας άτομα που θα σας προσφέρουν εκδούλευση και τόνωση του εγωισμού σας. Και εννοείται πως την κρίσιμη στιγμή που θα τα θέλετε δίπλα σας, θα σας πουλήσουν. Φροντίστε λοιπόν να ανοίξετε την καρδιά σας σε άτομα που είναι χαρούμενα, ειλικρινή, και πάνω απ’ όλα, αληθινά.

Εσείς οι Ιχθύες, με την έκλειψη αυτή θα πάθετε παράκρουση σε θέματα υγείας. Πολλά από αυτά υπάρχουν στην φαντασία σας, αλλά και όσα όντως υπάρχουν μπορεί να επιδεινωθούν επειδή δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε την ίδια σας την ψυχολογία. Έτσι είναι αναμενόμενο το επόμενο διάστημα να έχετε αρκετές κρίσεις ψυχοσωματικών νοσημάτων. Για αυτό κι εσείς αν θέλετε να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο θα πρέπει, πρώτον, να ηρεμήσετε, και δεύτερον, να εστιάσετε στα θετικά που σας συμβαίνουν και όχι στα αρνητικά. Επίσης, αυτό το διάστημα θα είστε ανοικτοί στα να σας επιτεθούν κρυφοί εχθροί. Για να τους νικήσετε θα πρέπει να μην πέσετε στην παγίδα τους, η οποία βασίζεται στον αποπροσανατολισμό. Αν είστε ήρεμοι θα μπορέσετε να δείτε το χέρι του «ταχυδακτυλουργού» που κάνει τα κόλπα, και όχι το χέρι που σας οδηγεί στην πλάνη.
Aggelos Petsios

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια