Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα νόστιμο ημερολόγιο

Μαζέψαμε τις καλύτερες και πιο νόστιμες παγκόσμιες ημέρες και τους  παγκόσμιους μήνες όλης της χρονιάς.
Για να μην νομίζεις ότι γιορτάζεις μόνο εσύ…
Και τα φαγητά ψάχνουν αφορμές για πάρτυ.
Και τα φαγητά έχουν το δικό τους ημερολόγιο!
Τι νόμιζες;
Ιανουάριος
Ο Ιανουάριος είναι ο παγκόσμιος μήνας της σούπας, του ζεστού τσαγιού και της βρώμης. Ακόμα ξεχωριστός μήνας είναι και για τους ανθρώπους που σερβίρουν αφού τον Ιανουάριο καλείσαι να είσαι πιο ευγενικός πιο ποτέ στους ανθρώπους που σε εξυπηρετούν.
Φεβρουάριος
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου από εάν ζεστό πρωινό. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν από τους πιο κρύους μήνες, όπως είναι ο Φεβρουάριος. Αυτόν τον μήνα λοιπόν μπορείς να γιορτάσεις αφού είναι ο μήνας του ζεστού πρωινού (βλέπε αυγά, μπέικον, λουκάνικα κτλ). Στην Αμερική ο Φεβρουάριος θεωρείται και μήνας του κερασιού.
Μάρτιος
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έτσι έρχεται πολύ βολικά 3 μήνες πριν την έναρξη του καλοκαιριού ο μήνας της υγιεινής διατροφής. Ξεκίνα να τρως περισσότερα λαχανικά και φρούτα, και θα δεις πως μέχρι το καλοκαίρι θα είσαι “φέτες”. –Εάν αγαπάς τον καφέ προχώρα στον επόμενο μήνα – Ο Μάρτιος είναι και μήνας ενημέρωσης που αφορά την καφεΐνη. Θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να αλλάξεις τις συνήθειες σου και αντί για καφέ να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα φρούτο ή έναν χυμό και κάτι τέτοια ανήκουστα!
Απρίλιος
Ο Απρίλιος μπορεί να μην έχει κάποιο γαστρονομικό μήνυμα που θέλει να περάσει, ωστόσο εμπεριέχει παγκόσμιες ημέρες όπως αυτή του “Peanut Butter and Jelly”, “Chocolate Mousse”, “Fish Fingers”, “Caramel”, “Caramel Pop Corn” και πολλές άλλες!
Μάιος
Παγκόσμιος μήνας του hamburger ο Μάης. Θες κάτι άλλο; Ε; Θες; Άντε! Θα στο δώσουμε! Είναι και παγκόσμιος μήνα BBQ. Μάζεψε τους φίλους σου λοιπόν για BBQ και φτιάξε τα καλύτερα burgers του κόσμου. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Ιούνιος
Κι εκεί που έχεις λιώσει στο κρέας έρχεται ο Ιούνιος για να σου θυμίσει τα γαλακτοκομικά, το Ice Tea και τις καραμέλες. Θα μου πεις τσάμπα έκανες “τύπου” διατροφή μέχρι το καλοκαίρι; Για να το ρίξεις στις καραμέλες και το Ice Tea; Έχεις κι εσύ τα δίκια σου.
Ιούλιος
Ποιος δεν εκτιμάει ένα καλό picnic; Είναι φανταστική αφορμή για να αράξεις σε ένα γκαζόν. Και να σου πω και κάτι; Και μιας που ο Ιούλιος είναι μήνας του picnic αλλά και του παγωτού και του αγριοραδικιού μπορείς να τα συνδυάσεις όλα μαζί… ή απλά να μείνεις στην πίτσα.
Αύγουστος
Αααα… αυτός είναι ελεύθερος μήνας. Παίζουν όμως κάποιες παγκόσμιες ημέρες που θα μπορέσουν να σου δώσουν έμπνευση ως προς το τι θα “τσιμπήσεις”. 1η Αυγούστου είναι παγκόσμια ημέρα μπίρας, ενώ 2 του μήνα είναι η ημέρα της μουστάρδας και του παγωτού σάντουιτς. 3 Αυγούστου είναι η γιορτή του καρπουζιού ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντήσεις παγκόσμια ημέρα λεμονάδας, burger (γιατί δεν σου έφτανε όλος ο Μάιος) και ψημένου marshmallow.
Σεπτέμβρης
Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μην έχει να σου προσφέρει κάτι καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, ωστόσο στις 5 Σεπτεμβρίου έχεις τη δυνατότητα να γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα πίτσας, με τυρί, στις 7 του σαλαμιού, στις 12 του milkshake και στις 14 τα peanuts. Ακόμη τις επόμενες ημέρες μπορεί να συναντήσεις την παγκόσμια ημέρα του γουακαμόλε, του cheeseburger, του μήλου, της μπίρας (ξανά) αλλά και του καφέ.
Οκτώβρης
Δεν θα μπούμε σε πολλά μπλα μπλα εδώ, αφού τον Οκτώβρη γιορτάζει… Η ΠΙΤΣΑ!
Νοέμβρης
Έχεις σκεφτεί να γίνεις χορτοφάγος αλλά δεν ξέρεις πότε να ξεκινήσεις; Τώρα είναι μια καλή εποχή αφού ο Νοέμβρης είναι ο μήνας των χορτοφάγων! Μάθε τα πάντα για το πως τρώνε, τι τρώνε και προσπάθησε το. Ζήσε πιο υγιεινά!
Δεκέμβρης
Τον Δεκέμβρη γιορτάζει το μπέικον, τα μπισκότα, το σιρόπι σφένδαμο και το μαλλί της γριάς. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να περάσεις χαρούμενα Χριστούγεννα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια