Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σοκολάτα: για να λιώσει με επιτυχία

Chocolate to melt
Το λιώσιμο της σοκολάτας επιτυγχάνεται με δύο βασικές μεθόδους:
α) σε μπεν μαρί
β) σε φούρνο μικροκυμάτων.
Και στις δύο αυτές μεθόδους, θα πρέπει πριν να έχουμε κόψει τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια, ώστε να εξασφαλίσουμε και αντίστοιχα ομοιόμορφο λιώσιμο.

Πώς να λιώσουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων:
1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κατά προτίμηση σκεπασμένη με μεμβράνη.
2. Ζεσταίνουμε στη μέτρια ισχύ του φούρνου για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε τη σοκολάτα από τον φούρνο και την ανακατεύουμε καλά.
3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου, ανακατεύοντας κάθε φορά.

Προσοχή: Η διαδικασία είναι σαφώς πιο γρήγορη αλλά απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή, γιατί ενώ η σοκολάτα μπορεί να έχει λιώσει, η εμφάνισή της μπορεί να μας ξεγελάσει. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε κάθε φορά, ώστε να σταματήσουμε εγκαίρως τη διαδικασία προτού καεί η σοκολάτα.
Chocolate to melt
Πώς να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί:
Σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να δείξουμε προσοχή σε δύο σημεία:
α) Το νερό δεν πρέπει να βράζει
β) Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό.
Έτσι, με τη βοήθεια του ατμού που παράγεται, εξασφαλίζουμε ήπια και ομοιόμορφη μεταφορά της θερμοκρασίας στο τρόφιμο και είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχουμε ατυχήματα.
Γιάννης Λουκάκος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια