Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Kώστας Λεφάκης ΖΩΔΙΑ 2019

Αναλυτικές Ετήσιες προβλέψεις 2019 από τον Κώστα Λεφάκη.
Δείτε αναλυτικά, τι προβλέπει για κάθε ζώδιο, μάθε ποια ζώδια θα έχουν εύνοια και τύχη το 2019, πώς θα μας επηρεάσουν οι Εκλείψεις 2019, αλλά και όλα τα πλανητικά φαινόμενα της νέας χρονιάς…

Κριός
Ενδιαφέρουσες γνωριμίες, επαγγελματικές αναρριχήσεις!
Τα τελευταία χρόνια περάσατε αρκετές ταλαιπωρίες και τα γεγονότα άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζατε τους ανθρώπους. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε σχέση με τη διέλευση του Ουρανού από το ζώδιό σας, μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, σας υποχρέωσαν να αναθεωρήσετε πολλά από αυτά που πιστεύατε, να αναπτύξετε καινούριους σκοπούς πορείας και επιβίωσης και να αναθεωρήσετε σε μεγάλο βαθμό ότι αφορά στην αισθηματική σας ζωή.
Το πρόσφατο παρελθόν μπορεί να σας ταλαιπώρησε αλλά σας ωρίμασε και τώρα βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα εποχή που αναδύεται αργά αλλά σταθερά και η οποία αποσκοπεί να σας αποκαταστήσει και πρακτικά και συναισθηματικά!
Το 2019 είναι θεωρείται περίοδος μεταίχμιο, καθώς κλείνει έναν κύκλο εμπειριών στη ζωή σας προκειμένου να ανοίξει ένας καινούριος στα επόμενα γενέθλιά σας, η διάρκεια του οποίου θα είναι μεγάλη. Είστε έτοιμες να ξεκινήσετε σοβαρά, πιστεύοντας περισσότερο στον εαυτό σας και αισιοδοξώντας για το μέλλον σας.
Από τον Μάρτιο του 2019 ο Ουρανός επιστρέφει οριστικά στον Ταύρο και αρχίζει να πραγματοποιεί αρμονική σχέση με τον Κρόνο που βρίσκεται στον Αιγόκερω και ρυθμίζει το επαγγελματικό σας πεπρωμένο. Αυτή η καλή όψη που θα έχει διάρκεια, κάνει το 2019 σταθμό στη ζωή σας καθώς θα σας δώσει ευκαιρίες για συναισθηματικές επενδύσεις και άλλες τόσες για περισσότερη πρόοδο στον επαγγελματικό τομέα. Αξιοποιήστε το θάρρος και την πρωτοβουλία σας σωστά, την κατάλληλη στιγμή, αλλά προσπαθήστε να πειθαρχείτε την φυσική σας παρόρμηση και τις γνωστές ανυπομονησίες σας.
Δεν είστε οι μόνοι που υποχρεωθήκατε να δεχτείτε μια αποτυχία σε προσωπικό επίπεδο ή που διστάσατε να αποτρέψετε κάτι δυσάρεστο.
Η Άνοιξη της χρονιάς αυτής με την βοήθεια του Δία από τον Τοξότη και τις καλές όψεις του Κρόνου με τον Ουρανό, θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε πολλά πράγματα στον αισθηματικό τομέα. Ο έρωτας θα παίξει περισσότερο πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας αυτήν την χρονιά. Ίσως γιατί τα χρόνια που πέρασαν σας έκαναν πιο ώριμους και πιο προσγειωμένους. Καταλαβαίνετε πως τίποτα δεν είναι τέλειο και πως η ερωτική επιτυχία κερδίζεται μόνο με κατανόηση, συνεργασία και αρκετή δόση συνθηκολόγησης στις δύσκολες στιγμές.
Με εξαίρεση τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο που προβλέπονται μήνες γενικότερης αναταραχής, το 2019 βοηθά την βελτίωση των αισθηματικών σας ενδιαφερόντων και την κάλυψη των σχετικών αναγκών σας. Ακόμη και αν δεν συναντήσετε τον τέλειο σύντροφο, μπορείτε πλέον να δεχτείτε τα μειονεκτήματα μιας καινούριας σχέσης και μέσα από τον ειλικρινή διάλογο να προχωρήσετε και να την εδραιώσετε.
Όσοι είστε μόνοι, το 2019 σας βοηθά για μια αισθηματική ανανέωση με ένα δεσμό, μια συμφιλίωση ή ακόμα και για έναν απόγονο. Το πρώτο εξάμηνο απαιτεί πιο οργανωμένες προσπάθειες στον τομέα αυτόν, μετά τον Μάιο όμως τα πράγματα θα τρέξουν γρηγορότερα και πιο αισιόδοξα. Είναι στο χέρι σας, πριν κλείσει η χρονιά, να μην έχετε κανένα παράπονο και να νιώσετε περισσότερο τακτοποιημένες και ασφαλείς.
Στον επαγγελματικό τομέα ο αγώνας θα συνεχιστεί. Οι νεότεροι του ζωδίου σας έχετε προοπτικές ανόδου με προϋπόθεση τον αγώνα και κάποιες μάχες που πρέπει να δώσετε. Οι ανταγωνισμοί και τα παρασκήνια δεν θα λείψουν. Μπορείτε όμως να βελτιώσετε τις συνθήκες της δουλειάς σας και να κάνετε τις ικανότητές σας περισσότερο αναγνωρίσιμες. Προσέξτε τους μήνες Ιανουάριο, Ιούλιο και Δεκέμβριο. Ζητήστε την υποστήριξη των ανθρώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδό σας. Αποφύγετε δηλώσεις και νευρικότητα που θα ενοχλήσει τους ανωτέρους ή τους πιο ισχυρούς από εσάς. Τέλος, μην αφήνετε νομικές ή γραφειοκρατικές εκκρεμότητες να σας ταλαιπωρούν. Σε περίπτωση συνεργασίας, αποδεχτείτε την ,απλώς προσέξτε τους όρους που συνεπάγεται.
Στον οικονομικό τομέα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο θα φέρει αιφνιδιασμούς και ανακατατάξεις. Διαχειριστείτε έξυπνα και προνοητικά το εισόδημά σας, αλλά και τα χρήματα γενικότερα. Οι καταστάσεις αλλάζουν εδώ και οι γενικότερες δυσκολίες δεν υποχωρούν ακόμα. Αποφύγετε να ριψοκινδυνεύεστε χρήματα σε επενδύσεις στην αρχή του υ και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο σας ευνοούν σε ενέργειες και αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα.
Το 2019 σας υποχρεώνει να φανείτε συνεπείς στις υποχρεώσεις και στις αποφάσεις, να καταπολεμήστε το άγχος και την νευρικότητα, να αποδεχτείτε κάτι που δεν ανατρέπεται και να προσαρμοστείτε εκεί που υπάρχει ενδιαφέρον και προοπτική για εσάς, μακροπρόθεσμα. Μην ταλαιπωρείτε άσκοπα τον εαυτό σας, προσέχετε την υγεία σας και αποφύγετε την υπερένταση.

Ταύρος
Κοινωνικές επεκτάσεις, συναισθηματικές ανταρσίες

Το 2018 ήταν μια χρονιά αναστατώσεων και αιφνιδιασμών. Η δοκιμαστική είσοδος του Ουρανού στο ζώδιό σας, συνέπεσε με την διέλευση του Άρη από τον Υδροχόο. Αυτός ο συνδυασμός, διατάραξε για αρκετά μεγάλο διάστημα τους βασικούς τομείς της ζωής σας. Όλα όσα μεσολάβησαν όμως, ήταν μια προειδοποίηση γι αυτά που θα γίνουν τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Οι αλλαγές αυτές δεν είναι κακές, απλώς σας βγάζουν από μια ρουτίνα και από συνήθειες στις οποίες είχατε βαλτώσει τα προηγούμενα χρόνια. Η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σας θα σας οδηγήσει σε ανθρώπους και σε εμπειρίες που δεν είχατε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Το χαρακτηριστικό του σε εσάς είναι οι συναισθηματικές ανταρσίες που θα κάνετε μέσα από τις οποίες θα ανανεώσετε τη ζωή σας και θα δημιουργήσετε καινούριες κατευθύνσεις γι αυτήν . Επειδή είστε άνθρωποι της ασφάλειας και της απόλαυσης, θα πρέπει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς να προγραμματίζετε έξυπνα τον χρόνο, την διαθεσιμότητα του εαυτού σας αλλά και των χρημάτων σας και να μην αφήνετε εκκρεμότητες να λιμνάζουν. Καινούριες γνωριμίες, αλλαγή τόπου διαμονής και ανακάλυψη απίθανων ενδιαφερόντων, είναι μέσα στο πρόγραμμα της ζωής σας.
Μην ξεχνάτε ότι οι φετινές εκλείψεις σας επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα στις σχέσεις σας με το στενό περιβάλλον και στις εξωτερικές σας δραστηριότητες. Την περίοδο του Ιανουαρίου, του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου θα είναι λοιπόν σκόπιμο να μην κάνετε σημαντικές ενέργειες και να προνοήσετε τότε να μην συμπέσουν οικονομικές υποχρεώσεις. Παράλληλα αποφύγετε την εκδοχή μιας απώλειας ή μιας ασύμφορης αγοράς. Ακόμη μην αφήνετε ασαφή σημεία σε συμβόλαια, εμπορικές συμφωνίες ή διευθετήσεις νομικών υποθέσεων. Μην αφήσετε την επιρροή του Ουρανού να σας οδηγήσει σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις που δεν έχουν εγγυήσεις επιτυχίας και μην παρασύρεστε από κάτι εντυπωσιακό και όμορφο, εγκαταλείποντας κάτι, ίσως βαρετό, αλλά ακόμη χρήσιμο.
Στον επαγγελματικό τομέα, υπάρχει εξέλιξη. Η γενικότερη δυσκολία μπορεί να καλλιεργεί μια δόση ασάφειας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα μπορέσετε να σταθεροποιήσετε τα βήματά σας και να αποφύγετε κινδύνους, ή δυσάρεστα περιστατικά. Ο Δίας στον Τοξότη θα ευνοήσει την βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Σε άλλες περιπτώσεις σας εμπνέει να κάνετε μια αλλαγή στο αντικείμενο της δουλειάς σας και να αποδώσετε καλύτερα εκεί! Επιμεληθείτε τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας και προνοήστε για την εκδοχή μιας ασυνέπειας ή και μιας προδοσίας. Στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις χωρίς να βασίζεστε στις ικανότητες των άλλων, όσο και αν φαίνονται ενδιαφέρουσες. Συγκαταλέγεστε στην τριάδα των ζωδίων που οι αρμονικές όψεις των μεγάλων πλανητών, σας ανοίγουν μεγάλους καινούριους δρόμους εξέλιξης και προόδου. Φροντίστε να μην τους ανακαλύψετε καθυστερημένα.
Ένας τομέας πολύπλοκος αλλά και πολύ βασικός για εσάς είναι ο έρωτας και τα αισθηματικά. Η σταθερή πλέον διέλευση του Ουρανού από το ζώδιό σας που θα κρατήσει χρόνια θα σας αιφνιδιάσει, ενδεχομένως να σας εκστασιάσει αρκετές φορές αλλά και κάποιες στιγμές θα σας τρομάξει. Όποια και αν είναι η αίσθηση των εμπειριών που θα έχετε, φροντίστε να μην χάσετε το μέτρο στην αντίδραση και την προνοητικότητα στην συμπεριφορά. Το 2019 δείχνει ότι οι περισσότεροι από εσάς θα περάσετε ευχάριστα στον τομέα των ερωτικών σας ενδιαφερόντων. Όσοι όμως κουβαλάτε από το παρελθόν μια αποτυχημένη, συμβατική σχέση, αν όχι εσείς, τα ίδια τα γεγονότα θα την τερματίσουν οριστικά. Έτσι σας δίνουν την ευκαιρία για να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα στον τομέα της αγάπης και του έρωτα, ο οποίος παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας. Είτε κερδίσει η επανάσταση, είτε η αποδοχή, το 2019 θα σας μάθει να χαίρεστε ότι έχετε και να μην καταπιέζετε τον σύντροφό σας, με την γνωστή σας ανασφάλεια και ζήλεια. Πάντως στο χέρι σας είναι να πείσετε αυτόν που θα ζήσετε μαζί να αναλάβει τις ευθύνες του χωρίς να σας υποταχθεί παθητικά.
Τέλος το 2019 είναι μια χρονιά μεγάλων αλλαγών τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και η περίοδος που δρομολογεί καινούριες επιδιώξεις, αλλαγή του τρόπου της ζωής σας και υψηλών στόχων για το μέλλον σας.

Δίδυμος
Εpωτικός και οικονομικός εφοδιασμός

Το 2018 σας κούρασε αλλά και σας άλλαξε! Αποτέλεσε τον προθάλαμο μιας νέας εποχής η οποία βρίσκεται σε συνέχεια. Αφοσιωθήκατε περισσότερο στην εργασία σας, συνειδητοποιήσατε τα λάθη σας και μπορέσατε να νικήσετε τους εφιάλτες σας. Οι γενικότερες εξελίξεις σας απασχόλησαν , ταλαιπωρηθήκατε μέχρι να βρείτε τον σωστό τρόπο προσαρμογής σε αυτές και υποχρεωθήκατε να τερματίσετε σχέσεις που από καιρό είχαν γίνει ασύμφορες.
Η παρουσία του Δία στον Τοξότη που συμβαίνει κάθε δώδεκα χρόνια, είναι το μεγάλο δώρο της χρονιάς αυτής, γιατί θα ενισχύσει τις κατάλληλες αισθηματικές και επαγγελματικές σας συνεργασίες. Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω για μια ακόμη φορά θα σας υπενθυμίζουν τις χρεωστικές σας υποχρεώσεις, αλλά θα σας βοηθήσουν περισσότερο να τις μειώσετε αισθητά. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα τονίσει την δημοτικότητά σας, αλλά και την τάση σας να παρασύρεστε από ότι είναι όμορφο ή εντυπωσιακό. Τέλος, ο Ουρανός στον Ταύρο θα βοηθήσει την αξιοποίηση των ταλέντων σας και θα αλλάξει αισθητά το κλίμα στην εργασία σας.
Το 2019 είναι η χρονική περίοδος που θα σας δίνει επανειλημμένα ευκαιρίες μέσα από γεγονότα και συμπτώσεις να κάνετε μια καθολική επανεκτίμηση των σχέσεών σας. Είναι καιρός να ξεπεράσετε τις ψευδαισθήσεις και τις πεισματικές σας ουτοπίες. Θα δείτε καθαρά τι προσφέρετε στους άλλους και τι παίρνετε από αυτούς. Ο Δίας μπορεί να ωφελήσει από την θέση του στον Τοξότη, αλλά η κατά καιρούς πρόσκαιρη δυσαρμονία του με τον Ποσειδώνα θα σας παραπλανήσει. Αποφύγετε λοιπόν να σκηνοθετείτε τη ζωή σας και να καταλήγετε πάντα σε απογοητεύσεις. Όσοι έχετε σχέσεις με μειονεκτήματα, δεν μένει παρά να αποφασίσετε αν μπορείτε να τα ανεχτείτε, ή αν είστε έτοιμοι να φύγετε. Μετά τον Μάιο αρχίζει μια καινούρια περίοδος εμπειριών στον ερωτικό τομέα, καθορίζοντας ένα πιο σταθερό σκηνικό το Φθινόπωρο. Φροντίστε να βρεθείτε πιο κοντά στον πραγματικό σας εαυτό και μην παίρνετε επιπόλαιες αποφάσεις. Τον Ιανουάριο, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο φανείτε περισσότερο προσεκτικοί. Οι δεσμευμένοι εξετάστε άλλη μια φορά τις πιθανότητες να ανανεώσετε τον γάμο σας και οι αδέσμευτοι ετοιμαστείτε να χάσετε την ελευθερία σας.
Στον επαγγελματικό τομέα η κατάσταση είναι βιώσιμη και εξελίξιμη., Τώρα θα φανούν τα αποτελέσματα των κόπων σας, θα κριθεί η προνοητικότητα που αναπτύξατε τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ θα υιοθετήσετε καινούρια πολιτική, συγχρονιζόμενοι καλύτερα με τις αλλαγές που θα συμβούν σε μεγαλύτερη κλίματα. Μετά την Άνοιξη πολλές θα μπορέσετε να φτάσετε στους στόχους που είχατε βάλει την προηγούμενη χρονιά, όσοι είχατε προβλήματα στην εργασία θα μπορέσετε να τα λύσετε και όσες αναζητάτε μια αλλαγή σε αυτόν τον τομέα θα την πραγματοποιήσετε ευκολότερα μετά τα γενέθλιά σας.
Στα οικονομικά σας προσέξτε ακόμα μια φορά καθώς οι εκλείψεις του 2019 τα επιβαρύνουν, Εκκρεμότητες του παρελθόντος θα γίνουν απαιτητές για την εξόφλησή τους. Είστε υποχρεωμένες να συνεργαστείτε περισσότερο με τον νόμο και το σύστημα και να βρείτε άκρη και λύση στις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Φανείτε προσεχτικοί στην διαχείριση των χρημάτων σας και αποφύγετε λάθη που θυμίζουν το παρελθόν.
Αναζητήστε πηγές ανεφοδιασμού, φιλοσοφήστε τις απώλειες που υποστήκατε και σκεφτείτε ότι είναι καλύτερο να είστε απαλλαγμένοι από χρεωστικές εκκρεμότητες, παρά να φαίνεσαι πλούσιοι.

Καρκίνος
Σε αναμέτρηση με τους άλλους

Το 2019 είναι η δεύτερη χρονιά που ο Κρόνος μαζί με τον Πλούτωνα από τη θέση τους στον Αιγόκερω, επηρεάζουν βαθιά τη ζωή σας. Τα γεγονότα που θα προκύψουν αποκαλύπτουν τις προθέσεις του πεπρωμένου στις οποίες θα πρέπει να συμμορφωθείτε. Η στάση που θα υιοθετήσετε στην αντιμετώπιση των υποθέσεών σας, θα ρυθμίσει την εύκολη ή δύσκολη διευθέτησή τους.
Ο Δίας στο ζώδιο του Τοξότη βελτιώνει τη διάθεσή σας και τις συνθήκες τις εργασίας σας. Αυτά τα δύο θα αποτελέσουν εφαλτήριο για να αντιμετωπίσετε πιο θετικά και γενναία τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα προκαλέσει η συμπεριφορά των άλλων , σε βασικούς τομείς της ζωής σας κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Το 2019 έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για εσάς, με αφετηρία μεγάλων εξελίξεων και αλλαγών το 2020. Όσοι έχετε σχέδια, ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση θα οδηγηθείτε γρηγορότερα στην επιτυχία. Η σωστή ή μη επιλογή που θα κάνετε σε ανθρώπους και αξίες θα ρυθμίσουν, ή θα επηρεάσουν την πορεία σας, τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον οικονομικό τομέα.
Προσπαθήστε να ελέγχετε την κυκλοθυμία, τους φόβους και τις άσκοπες ανησυχίες σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την σωστή κρίση όταν χρειαστεί να την εκφράσετε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα συναισθήματά σας αλώβητα, από τα εξωτερικά γεγονότα που συχνά θα έχουν σκληρό ή δυσάρεστο χαρακτήρα. Μην δυσαρεστείτε αυτούς που αγαπάτε και γίνετε περισσότερο ευέλικτοι και διπλωμάτες με εκείνους που παραμένουν απαραίτητοι να υπάρχουν στην εξέλιξη των δικών σας συμφερόντων. Την χρονιά αυτή δεν πρέπει να κάνετε τα λάθη του παρελθόντος και τα οποία δεν ήταν παρά οι υποχωρήσεις την ώρα που έπρεπε να αγωνιστείτε και οι συναισθηματικοί σας παρορμητισμοί που είχαν ασύμφορες συνέπειες.
Σθεναρή στάση απαιτούν και τα αισθηματικά σας και γενικότερα η ερωτική σας ζωή. Η στενή προσέγγιση του Κρόνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που εκπροσωπεί σαν ζώδιο αυτόν τον τομέα θα δοκιμάσει συχνά την ευθυκρισία σας, την ανοχή σας και την συναισθηματική σας αντοχή. Η όλη πλανητική διάταξη δείχνει ότι οι άλλοι, με τους οποίους σχετίζεστε, εξασκούν μεγαλύτερη επιρροή επάνω σας και γενικότερα θα απαιτούν από εσάς, ή θα σας καταπιέζουν. Η ψυχραιμία που θα επιδείξετε θα παίξει μεγάλο ρόλο και όχι οι νευρικές αντιδράσεις.
Οι δεσμευμένοι αντιμετωπίστε με σταθερότητα την στιγμή της διαφωνίας με τον σύντροφό σας, μην έχετε πάντα αρνητικές υποψίες και μην διστάσετε να του υποδείξετε με αντικειμενικότητα και τρυφερότητα τα λάθη του. Θα εισακουστείτε! Όσοι πραγματικά βρίσκεστε σε ένα αδιέξοδο ή σε ένα ταριχευμένο γάμο, προτιμήστε να τον τερματίσετε, χωρίς να τρέφετε φρούδες ελπίδες. Όσοι κάνετε μια καινούρια γνωριμία, αφήστε να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε.
Επαγγελματικά θα πρέπει να κινηθείτε με καλή οργάνωση και προνοητικότητα, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκριτικά με πέρυσι ο τομέας αυτός προβάλει βελτιωμένος, παρά τη γενικότερη επικρατούσα κατάσταση. Όσοι ασχολείστε με παραγωγική δουλειά, τους τομείς της ανάπτυξης, το ελεύθερο εμπόριο και τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, η χρονιά θα έχει ενδιαφέρον, αλλά και κούραση μαζί. Οι πρώτοι μήνες του 2019 και το Καλοκαίρι θα φέρουν περιστασιακές δυσκολίες, ή και μικρές απώλειες. Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι περισσότερο ενθαρρυντικές περίοδοι. Αξιοποιήστε πάνω από όλα τα ταλέντα και τις επιδεξιότητές σας για να εισπράξετε καλύτερα οφέλη το 2020.
Γι ακόμα μια χρονιά φανείτε προσεκτικοί και συντηρητικοί στα οικονομικά σας. Οι εκλείψεις του Ιανουαρίου, του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου θα τονίσουν τα ευαίσθητα σημεία τους. Γενικότερα σε όλη την πορεία της χρονιάς αυτής, αποφύγετε να κάνετε ανοίγματα χωρίς προϋποθέσεις. Μέχρι το τέλος Απριλίου κλείστε εκκρεμότητες του παρελθόντος, αποφύγετε δανεισμούς και άλλα παρόμοια, ενώ σε ώρες πίεσης, προτιμήστε να ζητήσετε πίστωση χρόνου, παρά μετρητά. Τέλος μην εκτίθεστε σε κινδύνους, προσέξτε την υγεία και την άμυνά σας, απεξαρτηθείτε από συνήθειες ασύμφορες και βλαβερές και κάντε όσο το δυνατότερο σωστές επιλογές.

Λέων
Προσφορά στον έpwτα, πρόκληση στην καριέρα

Οι εκλείψεις των προηγούμενων χρόνων σας κούρασαν και δοκίμασαν την αντοχή, την υπερηφάνεια αλλά και την δημιουργικότητά σας. Το 2019 σας βρίσκει με μια διάθεση αναμονής και νιώθετε έντονη την ανάγκη να γνωρίσετε κάτι καινούριο, σαν σχέση ή να πιαστείτε από κάπου προκειμένου να νιώσετε σίγουρες για να αρχίσετε πάλι να αγωνίζεστε.
Η δοκιμαστική είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο την στιγμή που ο Άρης περνούσε από τον Υδροχόο και οι εκλείψεις του Καλοκαιριού που πέρασε, σας κούρασαν σε μεγάλο βαθμό ψυχικά και σωματικά.
Ξεκινώντας το 2019 καθυστερεί προς το παρόν να αποδείξει πόσο καλύτερη χρονιά θα είναι μέχρι να τερματιστεί. Έχετε φτάσει στο σημείο να αδιαφορείτε για ανθρώπους και συνθήκες που αγαπούσατε και ορισμένες στιγμές κάνετε όνειρα απομόνωσης κάπου μακριά από τον θόρυβο και την κίνηση. Παλιές, καλές αναμνήσεις έχουν ξυπνήσει μέσα σας, τις οποίες τις χρησιμοποιείτε σαν πανάκεια την στιγμή που η τρέχουσα πραγματικότητα σας πληγώνει ξανά.
Και όμως, ο τομέας της εργασίας μετά τα μέσα Μαρτίου και στην πορεία της Άνοιξης, θα σας βγάλει από αυτήν την «απομόνωση» καθώς γεγονότα και ευκαιρίες που θα έχετε θα ξυπνήσουν ξανά το πνεύμα της δημιουργικότητας, του συναγωνισμού και της αξιοσύνης. Μπορεί οι ελεύθεροι επαγγελματίες να έχετε πολλή δουλειά αλλά όχι τα έσοδα που θα θέλατε. Αυτό δεν πρέπει να σας πτοήσει. Καινούρια σχέδια σε εφαρμογή πρέπει να τα υπερασπιστείτε, προτάσεις που θα σας γίνουν πρέπει να ενδώσετε. Ενδεχόμενο αλλαγής τόπου εργασίας, δεν πρέπει να το φοβηθείτε! Τις περιόδους των εκλείψεων του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου, οι δυσκολίες φαίνεται να μεγαλώνουν, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας επηρεάσει ψυχολογικά. Μια πρόταση, μια προαγωγή ή μια καινούρια συνεργασία θα σας βοηθήσουν να κάνετε φιλόδοξα σχέδια και να αυξήσετε τις ώρες της προσφοράς σας. Με την εγκατάσταση σταθερά του Ουρανού στον Ταύρο από τον Μάρτη και μετά θα συνειδητοποιήσετε ότι το σκηνικό έχει αλλάξει πλήρως και δεν έχετε παρά να βάλετε γερά θεμέλια για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Στα αισθηματικά σας δεν μπορώ να πω ότι τα πράγματα θα είναι άσχημα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ήρεμα. Οι περισσότεροι ξέρετε πλέον τι ακριβώς θέλετε, μόνο που δεν έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να συμβεί αυτό. Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε κάποιες συνήθειες ή ιδέες και γενικότερα να διαφοροποιηθείτε ως προς την λειτουργικότητα και την διαδικασία που απαιτούν ο έρωτας και η αγάπη. Οι αδέσμευτοι θα έχετε ευκαιρίες γνωριμιών και προτάσεις. Ο Δίας στον Τοξότη προσδίδει και μια διάθεση περιπέτειας ή έστω εντυπωσιακών σχέσεων μικρής διάρκειας που τονίζουν την αυτοπεποίθηση και την φιλαρέσκειά σας. Όπως και να αντιδράσετε όμως, στο τέλος, θα παραδεχτείτε ότι έχετε καινούριες απόψεις για τον έρωτα, τον δεσμό και τον γάμο και ότι αυτές σας βοηθούν να προχωρήσετε σε καλύτερη εφαρμογή από ότι στο παρελθόν. Ένα χρόνο αργότερα, μια καινούρια φάση σε θέματα αισθηματικά θα επικυρώσει αυτήν την αλλαγή που θα γίνει εφέτος μέσα σας. Κάθε καινούρια γνωριμία ή κατάσταση που θα σας κερδίσει μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη εφταετία, ίσως και παραπάνω. Οι ευάλωτοι από εσάς αποφύγετε γνωριμίες ή συναναστροφές που δεν εγκρίνετε σαν ηθική στάση στη ζωή γιατί συνήθως τις μεταβατικές εποχές αποκτάτε λανθασμένες συνήθειες τις οποίες ταλαιπωρήστε να αποβάλετε αργότερα.
Ο οικονομικός τομέας τείνει να βελτιώνεται με αργό ρυθμό. Δάνεια και εκκρεμότητες βρίσκουν τρόπο καινούριας διαπραγμάτευσης. Καινούρια έξοδα δεν προβάλουν απαραίτητα, παραμένουν όμως ακόμα σε μέτρια κατάσταση τόσο τα χρήματα που θα διαθέτετε, όσο και οι εισπράξεις που θα κάνετε. Τέλος η σωματική σας ασφάλεια και υγεία χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο της χρονιάς αυτής.

Παρθένος
Αξιοποιώντας ευκαιρίες για επέκταση ή ανανέωση

Ανήκετε στην τριάδα των ζωδίων εκείνη που ευνοείται περισσότερο και διευκολύνεται να εξελιχθεί και να προχωρήσει επιτυχημένα, όχι μόνο την χρονιά που έρχεται, αλλά και όλη την περίοδο των επόμενων έξι χρόνων. Η στενή προσέγγιση του Κρόνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η σταθεροποίηση της πορείας του Ουρανού στον Ταύρο σχηματίζουν ένα μεγάλο ισοσκελές τρίγωνο με το ζώδιό σας που μεταφράζεται σε περισσότερη εύνοια από τη συνηθισμένη. Σαν ζώδιο της υπηρεσίας και της εργασίας, σαφώς έχετε να αγωνιστείτε και να δουλέψετε. Ενδεχομένως το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να γίνει με αρκετή ψυχολογική αναστάτωση εξ αιτίας κάποιων περιστατικών. Σας επισημαίνω όμως ότι η χρονιά κρύβει ενδιαφέρον, εξελίξεις ευχάριστες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Όλα μπορούν να πάνε καλύτερα αν και εσείς με τη σειρά σας, βοηθήσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Μπορεί οι περισσότεροι να έχετε ακόμα ψυχολογικά προβλήματα και αυτά οφείλονται στις ταλαιπωρίες των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων. Η νέα εποχή όμως που αρχίζει έχει σκοπό να σας αποκαταστήσει, να σας ενισχύσει και να δώσει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στην ψυχή σας. Ξεπεράστε την ανασφάλεια που σας διακατέχει κατά περιόδους και την ανάγκη να στηρίζεστε σε κάποιον ή σε κάτι. Είναι βέβαιο ότι, αν όχι γρήγορα, αλλά σταδιακά, έρχονται καλύτερες μέρες.
Στον επαγγελματικό τομέα υπάρχουν καινούριες ευκαιρίες ή όσοι έχετε επηρεαστεί από την κρίση θα μπορέσετε να συντηρήσετε την δουλειά σας και να την προχωρήσετε. Εννοώ τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσους ασχολείστε με το εμπόριο, τις εξαγωγές ή τον κατασκευαστικό τομέα. Η Άνοιξη θα σας δώσει ευκαιρίες για να τις κυνηγήσετε και αυτό δεν πρέπει να το αρνηθείτε.
Η θέση του Δία στον Τοξότη και του Ουρανού στον Ταύρο σας υποχρεώνουν με λίγη κουραστική διαδικασία να επωφεληθείτε γεγονότων και προσφορών ανθρώπων στα επαγγελματικά για να σταθεροποιηθείτε προοδευτικά. Τονώνονται οι φιλοδοξίες σας και καταφέρνετε την διάκρισή σας στο ευρύτερο περιβάλλον, επαγγελματικό και κοινωνικό, γεγονός που τροφοδοτεί την ασφάλεια και την ικανοποίηση.
Αντιθέσεις, καθυστερήσεις, νευρικές στιγμές και περιστασιακές αντιξοότητες δεν θα λείψουν αυτή τη χρονιά! Η διάρκειά τους προβλέπεται σύντομη και γι αυτό δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε. Ίσως και αυτές να είναι απαραίτητες για να αποκαλύπτουν κάποιες πτυχές της πραγματικότητας που πρέπει να ξέρετε. Αρκετοί από εσάς, ίσως χρειαστεί να κουραστείτε λίγο περισσότερο, απασχολούμενοι με δυο διαφορετικά είδη εργασίας. Ώσπου να επιβεβαιωθείτε ότι το καινούριο έδαφος είναι αρκετά σταθερό και επικερδές και να περιοριστείτε σε αυτό.
Όσο για τα αισθηματικά σας, ο τομέας έχει αρκετό ενδιαφέρον, όμως είναι ευαίσθητος και έχει και φάσεις ασάφειας. Ο Ποσειδώνας που κυριαρχεί στους Ιχθείς θα σας γοητεύσει ακόμα μια φορά με την παρουσία ενός προσώπου, αλλά δεν πρέπει να βιαστείτε να δεσμευτείτε σοβαρά πριν φτάσουμε στον Ιούνιο. Ο Δίας από την άλλη πλευρά που είναι στον Τοξότη μπορεί να φέρει κάτι από το παρελθόν αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστείτε. Πρέπει να το αντιμετωπίσετε στωικά. Υπάρχει πιθανότητα να γοητευτείτε από έναν άνθρωπο που η σχέση σας όμως μαζί του δεν θα σας οδηγήσει πουθενά, ούτε θα εξελιχθεί σε κάτι συγκεκριμένο και απλά θα επαναλαμβάνεται. Όσες σας αφορά ο γάμος ή μια σχέση από το παρελθόν, αν είναι ακόμα γεγονός, μπορείτε να την ανανεώσετε ή να την ενισχύσετε με λιγότερα παράπονα και ίσως με ένα καινούριο δημιουργικό στόχο.
Οικονομικά θα υπάρξουν έξοδα που δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε. Οι απώλειες και οι ζημιές των προηγούμενων χρόνων θα απορροφήσουν αρκετό από το τρέχον εισόδημά σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε εισπράξεις αλλά όχι τα κέρδη του παρελθόντος. Προβλήματα της οικογένειας ή του στενού περιβάλλοντος θα γίνουν αιτία εξόδων τους πρώτους μήνες του 2019. Τέλος αποφύγετε να φθείρετε την υγεία σας εξ αιτίας της ευαισθησίας σας στις αντιδράσεις των άλλων. Μην παραμελείτε την ξεκούραση και την ψυχαγωγία σας, την φυσική άσκηση και τα ευχάριστα ταξίδια.

Ζυγός
Η υπομονή επιβραβεύεται και η μαχητικότητα φέρνει έπαθλα

Το 2019 είναι μια χρονιά που θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε μεγάλες προσδοκίες, να βρείτε νέες πηγές ανεφοδιασμού και να ζήσετε περισσότερο ειρηνικά με εκείνους που συνεργάζεστε ή αγαπάτε.
Πρέπει να ομολογήσετε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν φανήκατε εύστοχοι στον τρόπο που αντιμετωπίσατε τα αρκετά δύσκολα προβλήματά σας. Τα νεύρα σας ταλαιπωρήθηκαν και τα συναισθήματά σας διαψεύστηκαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες επιτυχίες που τόνωσαν το ηθικό σας κατά περιόδους.
Ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσετε μια καινούρια πραγματικότητα, να καλλιεργήσετε την υπομονή, την αντικειμενικότητα και την ψυχραιμία σας και πάνω από όλα να ελέγχετε τον εγωισμό και τον παρορμητισμό σας, να μην σας παρασύρουν σε υπερβολές συμπεριφοράς οι οποίες σας εκθέτουν. Ο Ουρανός από τον Ταύρο θα σας απαλλάξει από τις αναταράξεις στα αισθηματικά σας. Ο Κρόνος όμως και ο Πλούτωνας παραμένουν σε στενή προσέγγιση στον Αιγόκερω και αυτό σημαίνει ότι το οικογενειακό περιβάλλον και ο επαγγελματικός τομέας έχουν να υποστούν αρκετές ακόμη ψυχολογικές και πρακτικές εμπλοκές και δυσκολίες. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας σας πρέπει να συνεχιστεί για την υπεράσπιση των θέσεων και των δικαιωμάτων σας. Μην ξεχνάτε ότι στην ζωή κερδίζουν οι παίκτες αντοχής και όχι ο εντυπωσιακός δυναμισμός που δεν αντέχει στη διάρκεια του χρόνου. Η μάχη όμως συνεχίζεται για δύο ακόμη χρόνια, τόσο στο σπίτι, όσο και στην καριέρα. Ενόψει της νέας εποχής που ξεκινά το 2020, κάντε ένα νέο ξεκίνημα τακτικής και συμπεριφοράς, βάζοντας σε τάξη τον εαυτό σας και χαρείτε αυτό που έχετε, δηλαδή την ευκαιρία να ξεκινάτε από την αρχή.
Τα αισθηματικά που είναι για εσάς πρωταρχικός τομέας, είναι εκείνα που μπορούν να σας λυτρώσουν εφέτος. Μην επιμένετε σε κάτι που έχει τελειώσει ή που σας έχει φθείρει πολύ. Το ίδιο επίσης, μην βάζετε ανέφικτους στόχους επειδή κάποιος σας γοητεύει ή σας αρέσει. Μέχρι τα μέσα του χρόνου τακτοποιήστε εκκρεμότητες, διαφωνίας ή διαζυγίου έτσι ώστε η πορεία σας να είναι απαλλαγμένη από αυτές. Στο μεταξύ ενδώστε σε κάτι καλό που θα παρουσιαστεί μετά τον Μάρτιο και αφήστε τον χρόνο να αποδείξει την σταθερότητα και την ποιότητά του. Όσοι ζήσετε έναν θυελλώδη έρωτα, μην βιαστείτε να δεσμευτείτε με όρκους και μεγάλες υποσχέσεις. Όσες είστε πρόσφατα παντρεμένοι προετοιμάστε έναν απόγονο! Όσες είστε φίλοι της περιπέτειας, απολαύστε την λαβαίνοντας υπόψη σας και το τίμημα που συνεπάγεται.
Στον επαγγελματικό όμως τομέα πρέπει να ρίξετε περισσότερο το βάρος και την προσοχή σας. Οι εκλείψεις του Ιανουαρίου και του Ιουλίου θα τον δοκιμάσουν. Λειτουργήστε προνοητικά αλλά και οργανωμένα για να αποφύγετε κινδύνους και απώλειες. Η διαίσθηση και η τύχη δεν είναι αρκετές για μια ουσιαστική πρόοδο. Εφέτος πρέπει να κινηθείτε περισσότερο και να δουλέψετε πιο αφοσιωμένα στους σκοπούς που έχετε βάλει. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και κούραση, όποιο και αν είναι το αντικείμενο της δουλειάς σας. Διαφορετικά οι εκλείψεις επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις από συνεργάτες ή απροσδόκητες ζημιές. Αποφύγετε την γνωστή σας τάση να ενεργοποιήστε την τελευταία στιγμή για να προλάβετε μια κακοτοπιά. Κάποια στιγμή αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Στα οικονομικά η παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο θα σας υποχρεώσει να αλλάξετε τακτική. Παράλληλα χρέη του παρελθόντος θα κάνουν την εμφάνισή τους. Μην τρομοκρατηθείτε, μπορείτε να τα διευθετήσετε. Τα χρήματα δεν θα σας είναι πάντα επαρκή αλλά οι βασικές σας ανάγκες θα καλυφθούν χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Οι νεότεροι δημιουργήστε από τώρα τις προοπτικές για το οικονομικό σας μέλλον. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.
Τέλος η υγεία σας είναι αρκετά καλή και η φυσική σας κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Σκορπιός
Επέκταση των ορίων της επικράτειάς σας

Μπορεί να μην θέλετε να το πιστέψετε αλλά το 2019 είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά από τις προηγούμενες. Η εγκατάσταση του Ουρανού στον Ταύρο ανοίγει μια νέα εποχή για τον τομέα των σχέσεων και η παρουσία του Δία στον Τοξότη θα ευνοήσει απρόσμενα τα οικονομικά σας.
Η παρουσία του Κρόνου μαζί με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω σας βοηθά να ακολουθήσετε καινούριες τακτικές προκειμένου να αξιοποιήσετε τις απεριόριστες δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας. Είναι γεγονός ότι το 2019 θα διαπιστώσετε ότι έχετε αλλάξει και αυτό θα εκπλήξει πολλούς από αυτούς που σας συναναστρέφονται.
Μια νέα επταετία ξεκινά τώρα για τις αισθηματικές και επαγγελματικές σας συνεργασίες. Η αντιμετώπιση των σχέσεων της από εδώ και πέρα ζωής σας θα είναι η συνισταμένη της νέας πορείας σας. Φανείτε ειλικρινείς και συνεργάσιμοι και αυτό θα σας βοηθήσει να πάτε μπροστά. Αξιοποιήστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που σας έδωσε η ζωή, όλη την δεκαετία που προηγήθηκε. Αποδεχτείτε εκείνους που δεν είναι στα μέτρα σας και προσαρμοστείτε σε οτιδήποτε δεν μπορείτε να αναστρέψετε. Δεχτείτε αν θέλετε να σας δέχονται ή πληρώστε καλόκαρδα το αντίτιμο της αδυναμίας σας με την προσαρμογή σας σε νέους σκοπούς που θα σας επιβεβαιώσουν σαν ανθρώπινη αξία.
Στα ερωτικά σας μπορεί να μην έρθει η γαλήνη και η ηρεμία, αλλά θα έρθει η παραδοχή μιας νέας πραγματικότητας. Οι εμπειρίες σας θα σας εντυπωσιάσουν, αλλά οι τυχόν διαμαρτυρίες σας πρέπει να περιοριστούν. Αποφύγετε να κάνετε λάθη στην ερωτική σας ζωή και αναλάβετε πρόθυμα τις ευθύνες που συνεπάγεται μια ενδιαφέρουσα καινούρια γνωριμία. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον ρυθμό σας και τις συνθήκες των σχέσεών σας με τους άλλους. Όσες επιμένετε σε παλιές συνήθειες και τρόπους θα διαπιστώσετε αργότερα ότι χάσατε πολύτιμο χρόνο. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι και μην αρνείστε το δικαίωμα ενός πειράματος ακόμα και αν αποτύχει.
Η εργασία σας προβλέπεται περισσότερο τυχερή ή ενδιαφέρουσα. Αξιοποιήστε σε αυτήν τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες, την αντίληψη που διαθέτετε και τις ευκαιρίες που θα την συνοδεύσουν. Παρά τη δύσκολη εποχή σε γενικότερο κλίμα, μπορείτε και να την συντηρήσετε και να την προωθήσετε. Φανείτε περισσότερο επιφυλακτικοί στην αρχή του χρόνου, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο. Αποφύγετε ρήξεις και διαφωνίες με συνεργάτες και μην αφήνετε την ευαισθησία και τον συναισθηματισμό σας να σας επηρεάζουν στις αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα. Κρατήστε κοντά σας εκείνους που θα συμβάλλουν στην επιτυχία της δουλειάς σας, αλλά μην αφήνετε να εμπλέκονται σε αυτήν παράγοντες που έχουν αποδειχτεί ακατάλληλοι.
Ο Δίας στον Τοξότη θα βοηθήσει τα οικονομικά σας, ωστόσο πρέπει να είστε συντηρητικοί στο χειρισμό τους Ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξουν ευκαιρίες να αλλάξει εντελώς η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα. Μην αφήνετε τον χρόνο και τις ευκαιρίες να χάνονται, ούτε κάποιες καινούριες δραστηριότητες στον παράγοντα της τύχης. Η χρονιά αυτή απαιτεί έλεγχο, παρακολούθηση και δικλείδες ασφάλειας.
Προφυλάξτε την υγεία σας από την κούραση, την υπερένταση και την κατανάλωση του χρόνου και της ενέργειάς σας. Μην αμελείτε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν και επιμεληθείτε καλύτερα τον ύπνο και την διατροφή σας. Μια αλλαγή τόπου διαμονής θα σας ανανέωνε ψυχολογικά.

Τοξότης
Προσωπική αναγέννηση, εργασιακές ανακαλύψεις

Το 2019 έχει φέρει ήδη τον Δία στο χώρο του ζωδίου. Μια εποχή ανανέωσης και αποκατάστασης ξεκινά για εσάς με αρκετά επεισοδιακό τρόπο. Παρόλο που η περίοδος είναι μεταβατική για τους περισσότερους , ο χρόνος αυτός μπορεί να αποδειχτεί αποφασιστικός στη ζωή σας.
Μετά από το ψυχολογικό αδιέξοδο που βρεθήκατε τα προηγούμενα χρόνια και κάποιες πρόσφατες αντιξοότητες που σας ωρίμασαν, ίσως περισσότερο από όσο επιθυμούσατε, ήρθε η χρονιά να ξαναβρείτε τη δύναμη και την αισιοδοξία για να αξιοποιήσετε τη δύναμη και τις γνώσεις που διαθέτετε πλησιάζοντας περισσότερο στην πραγματοποίηση κάποιων απωθημένων προσδοκιών σας.
Την χρονιά αυτή πρέπει να κάνετε αρκετές αλλαγές ουσίας στη ζωή σας και είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσουν και τα γεγονότα στην εξέλιξή τους. Ωτόσο ο Πλούτωνας και ο Κρόνος μαζί στον Αιγόκερω σας επισημαίνουν να ελέγχετε το κλίμα που επικρατεί, αλλά και τον δικό σας βηματισμό. Επωφεληθείτε λοιπόν όσο περισσότερο από τις ευκαιρίες που έρχονται για να νιώσετε επιτυχημένες και ικανοποιημένες.
Στα αισθηματικά σας θα αποφασίσετε να κάνετε μια εκκαθάριση από τά άγχη που σας άφησαν οι εμπειρίες και οι σχέσεις σας του παρελθόντος. Εξωτερικεύστε τις ανάγκες σας σε εκείνους που επιμένουν να είναι κοντά σας. Η δυσαρμονία του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς με τον Δία στο ζώδιό σας, θα σας παραπλανήσει λίγο μέχρι τα μέσα της Άνοιξης. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε την αρέσκεια για κάποιον ή την επιλογή σας σε κάτι. Καταπολεμήστε τις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις σας και προσπαθήστε να δείτε την πραγματικότητα. Μην εμπλέκεστε σε ερωτικές σχέσεις που μπορεί να σας βασανίσουν αργότερα, ή να σας διαψεύσουν. Προτιμήστε έναν άνθρωπο που θα σας καταλάβει χωρίς να σας περιορίζει. Μετά τα μέσα της Άνοιξης θα νιώσετε έτοιμοι για κάτι πιο σοβαρό. Αξίζει να το υπερασπιστείτε, προσέξτε όμως τις διαδρομές του Καλοκαιριού και προχωρήστε πιο αποφασιστικά το Φθινόπωρο. Ο χρόνος θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες για το είδος της συντροφιάς που αναζητάτε. Γι αυτό αφήστε τον να κυλήσει αβίαστα.
Ενδιαφέρουσα προβλέπεται η χρονιά και για τα επαγγελματικά σας θέματα. Εκκινήσεις καινούριες, αλλαγές συνθηκών, νέες προοπτικές ή προτάσεις, διανθίζουν την χρονιά αυτή. Αργά ή γρήγορα σας οδηγούν σε επιτυχίες και σε μια καινούρια σταθερότητα. Φροντίστε να έχετε υπομονή την ώρα που θα υπάρχουν καθυστερήσεις και να επιταχύνετε το βήμα σας την ώρα που θα ανοίγει ο δρόμος. Φανείτε συνεργάσιμοι και περισσότερο ευέλικτοι και τολμήστε μετά το Καλοκαίρι σε κάτι πιο εντυπωσιακό και ριψοκίνδυνο τόσο στον εμπορικό, όσο και στον επιχειρηματικό τομέα. Ακόμα, χάρη του αντικειμένου της εργασίας σας και της προώθησής του, διευρύνετε τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Πολλοί από εσάς θα επιτύχετε μια μετεκπαίδευση στο εξωτερικό.
Η βελτίωση των οικονομικών σας προχωρά αργά, αλλά σταθερά. Η παρουσία του Κρόνου και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, συμβάλλει να υπάρξουν μερικές καθυστερήσεις και πρόσκαιρες δυσκολίες που θα είναι όπως είπαμε παροδικές. Ο Ουρανός στον Ταύρο φέρνοντας εξέλιξη στην εργασία, θα βελτιώσει σταδιακά τα οικονομικά. Είναι όμως αλήθεια πως οι περισσότεροι από εσάς, μετά το Καλοκαίρι, θα μπορέσετε να είστε πιο ήρεμοι και πιο σταθεροί δημιουργώντας καλύτερες βάσεις για την μελλοντική, οικονομική σας αναδιοργάνωση.
Το 2019 είναι χρονιά αιχμής. Ο Δίας συμβάλλει στην αναγέννησή σας. Το πώς θα χρησιμοποιήσετε τη γνώση που κουβαλάτε και την καλή τύχη που θα είναι δίπλα σας, είναι δικό σας θέμα.

Αιγόκερως
Αναδιοργάνωση σχεδίων και αναθεώρηση σχέσεων.

Η χρονιά αυτή προβλέπεται καθοριστική για το μέλλον σας. Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος μαζί στο ζώδιό σας, αποτελούν το βασικό σκηνικό της καθημερινότητάς σας σε όλη την πορεία της χρονιάς αυτής. Μπορεί να αγωνιστείτε ή να δυσκολευτείτε στην πορεία της, αλλά ότι καταφέρετε θα αποτελέσει εχέγγυο για το μέλλον. Χωρίς να είναι δύσκολη πορεία, κρίνεται λόγω των πλανητικών συνδυασμών κρίσιμη το Χειμώνα και το Καλοκαίρι, αποφασιστική την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Ο Ποσειδώνας από τη θέση του στους Ιχθείς, θα διατηρήσει αρκετές ασάφειες ακόμα μέσα σας. Ωστόσο οι στόχοι σας γίνονται πιο ξεκάθαροι από το τέλος Μαρτίου και μετά. Έτσι λοιπόν στην πορεία της Άνοιξης και στη συνέχεια του Καλοκαιριού αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε από τον εαυτό σας και τους άλλους. Όσοι νιώθετε απομονωμένοι από κάποιους που αγαπάτε δεν θα ήταν άσχημο να κάνετε καλύτερες προσπάθειες για να τους πλησιάσετε. Οι σύνοδοι του Πλούτωνα με τον Κρόνο θα σας ωριμάσουν, ενδεχομένως να σας πιέσουν τα γεγονότα ψυχολογικά, θα μπορέσετε όμως να τα αντιμετωπίσετε στο τέλος. Από τον Μάιο και μετά και με την βοήθεια της αρμονίας Ουρανό από τον Ταύρο με τον Κρόνο από το ζώδιό σας, θα σας δώσει το κουράγιο για αναθεωρήσεις και καινούρια ξεκινήματα. Οι εκλείψεις του Ιανουαρίου και του Ιουλίου θα ανατρέψουν κάποια άμεσα σχέδιά σας και θα δοκιμάσουν προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις.
Τα αισθηματικά σας λοιπόν και γενικότερα οι σχέσεις σας με τους άλλους είναι ένας τομέας που πρέπει να προσέξετε αλλά και να επιμεληθείτε πολύ. Μεταβλητότητα θα υπάρξει αρκετές φορές. Η προσπάθειά σας να επιτύχετε κάτι, ίσως παρεμποδιστεί. Δεν πρέπει να πτοηθείτε ακόμα και όταν τίποτα δεν σας γεμίζει ουσιαστικά. Βρείτε το κουράγιο, τους πρώτους μήνες, να μείνετε μόνοι, προκειμένου να βάλετε μια τάξη μέσα σας. Από τον Απρίλιο όμως και μετά, επιδιώξτε μια καινούρια γνωριμία, ρισκάροντας ακόμα την εκδοχή μιας απογοήτευσης. Συνειδητοποιήστε πως υπάρχουν εκκρεμότητες σε μια σημαντική σχέση σας. Το λάθος είναι ότι μέχρι τώρα δεν την αντιμετωπίσατε αρκετά σωστά και με ειλικρίνεια. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να το κάνετε. Αλλά και γενικότερα στις υπόλοιπες σχέσεις σας, αποφύγετε να πάρετε το ρόλο του επικριτή και μην πείτε τις αλήθειες εκείνες που θα πληγώσουν τους άλλους όσο και αν αντικειμενικά έχετε δίκαιο. Κάντε τον κόπο να γίνετε πιο ευέλικτοι οι νεότεροι και λιγότερο προκατειλημμένοι σε καινούριες συναισθηματικές εμπειρίες ή περιπέτειες που θα προκύψουν. Δεν είναι η περίοδος τώρα που θα βρείτε την μεγάλη αγάπη. Είναι το χρονικό διάστημα που η ζωή και η μοίρα σας εκπαιδεύουν, προκειμένου να γίνετε περισσότερο ευτυχισμένοι στον έρωτα ή στην αγάπη την επόμενη χρονιά.
Ένας άλλος τομέας που θα σας απασχολήσει είναι ο επαγγελματικός, σε συνάρτηση με τις κοινωνικές σας φιλοδοξίες. Κι εδώ υπάρχει αγώνας, δρόμος, κόπος αλλά και εξέλιξη. Ο Ουρανός στον Ταύρο θα βοηθήσει πολλούς να επεκταθείτε στο ελεύθερο επάγγελμα. Οι υπόλοιποι θα νιώσετε συχνά καταπιεσμένοι από το σύστημα ή την εργοδοσία. Όλοι σχεδόν θα ζήσετε αλλαγές στα επαγγελματικά σας, που θα γίνουν με κουραστικό τρόπο. Ακόμα μια φορά πρέπει να αναλάβετε ευθύνες και να τηρήσετε αυστηρό προγραμματισμό, τόσο στον χρόνο, όσο και στις δραστηριότητές σας. Αν δε, είστε σίγουροι ότι τοποθετήσατε λάθος μια φιλοδοξία σας, μην διστάσετε να αναθεωρήσετε την συμπεριφορά σας προς το περιβάλλον που απευθυνθήκατε, ή προς το αντικείμενο. Τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο, θα είστε εκτεθειμένοι στην επιρροή των εκλείψεων, αποφύγετε αντιθέσεις και διαφωνίες με τους ανθρώπους της δουλειάς σας, όπως και δραστηριότητες, αβέβαιες που μπορεί να σας εκθέσουν.
Στον οικονομικό τομέα υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για την αίσθηση μιας μικρής ανάκαμψης. Προνοήστε για τις περιόδους των εκλείψεων που σας ανάφερα, αποφεύγοντας να κάνετε περιττά έξοδα ή από ευαισθησία, υποχωρώντας απέναντι σε κάποιους και να μην γίνετε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Παρά το διαρκές άγχος που θα έχετε σε αυτόν τον τομέα, τα περισσότερα οικονομικά σας προβλήματα θα έχουν λυθεί, ανακουφίζοντάς σας ψυχολογικά και δίνοντάς σας μικρά καινούρια περιθώρια για να καλύψετε τις ψυχολογικές σας ανάγκες, ή να επιδοθείτε σε κάποιες αναζητήσεις.’
Τέλος, το 2019 είναι η δεύτερη χρονιά της παρουσίας του Κρόνου στο ζώδιό σας και είναι η περίοδος που έχετε καλύτερες προοπτικές να σταθεροποιήσετε μια καινούρια βάση επάνω στην οποία θα στηρίξετε όλη σας την ζωή τα επόμενα χρόνια.

Υδροχόος
Αλλάζοντας συνήθειες, τακτική και νοοτροπία

Το 2018 σας προειδοποίησε για τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή σας. Το 2019 έρχεται να τις μεγεθύνει αναγκάζοντάς σας να πάρετε καινούρια στάση και θέσε απέναντι σε όλους τους τομείς. Η χρονιά δεν είναι κακή, ούτε εύκολη στην καθημερινότητά της. Το βέβαιο είναι ότι οι δυσκολίες του παρελθόντος πέρασαν οριστικά.
Αναμφίβολα σας περιμένουν καινούριες ευθύνες. Ωστόσο από τα μέσα Μαρτίου και μετά μια καινούρια περίοδος ζωής, γίνεται πιο σαφής με πολλές ευκαιρίες για εκσυχρονισμό και ανανέωση που απαιτούν όμως αποφασιστικότητα και θάρρος για να γίνουν αξιοποιήσιμες σε βάθος. Ο Ουρανός στον Ταύρο σταθεροποιείται από τον Μάρτιο του 2019 και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2025. Δίνει νέα κατεύθυνση στις φιλοδοξίες σας και σας υποχρεώνει να γίνετε πιο πρακτικοί στην συμπεριφορά σας. Από την άλλη όμως, η παρουσία του Πλούτωνα με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, θα διατηρήσει έντονες τις υπαρξιακές σας ανάγκες και ορισμένες στιγμές θα προκαλέσει φόβους και εφιάλτες μέσα από γεγονότα. Αυτήν την εκδοχή αντιμετωπίστε την με θάρρος. Ανακαλύψτε τις δυνατότητες που έχετε και τις είχατε ξεχάσει και επιδοθείτε σε κάτι δημιουργικό το οποίο να σας εκφράζει σαν χαρακτήρας.
Στον αισθηματικό τομέα δεν θα λείψουν οι χαρές αλλά ούτε και τα εμπόδια. Σε αυτά θα παρατηρηθεί μια συνεχής εναλλαγή την οποία και θα πρέπει να συνηθίσετε. Οι πρώτοι μήνες θα σας διατηρήσουν σε μια ασαφή κατάσταση. Από τον Απρίλιο και μετά όμως θα νιώσετε περισσότερο ανακουφισμένοι και θα πάρετε αποφάσεις και πρωτοβουλίες που θα φέρουν με την σειρά τους χαρές και κατακτήσεις. Συνειδητοποιήστε τι μπορείτε να δώσετε και τι ακριβώς χρειάζεστε. Συνειδητοποιήστε επίσης ότι αφήνετε πίσω το παρελθόν και συνήθειες που είχατε πολλά χρόνια. Μια νέα εποχή εμπειριών και αναζητήσεων έρχεται τώρα και εσείς πρέπει να προσαρμοστείτε σε αυτήν. Θεωρητικά θέλετε πάντα αλλαγές, αλλά πρακτικά διστάζετε να τις κάνετε. Ο Δίας στον Τοξότη είναι ένα πλάγιο δώρο που θα δοθεί στα ερωτικά σας το 2019. Αυτό θα το εισπράξετε περισσότερο οι ελεύθεροι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ίσως ήρθε η εποχή να βρείτε ερωτικούς συντρόφους με περισσότερη κατανόηση ή μεγαλύτερη συγγένεια με την δική σας ιδιοσυγκρασία. Αφήστε το χρόνο να το αποδείξει! Φροντίστε να έχετε υπομονή, συμπεριφερόμενοι σωστά στην καινούρια σχέση που θα κάνετε και να είστε σίγουροι ότι μέχρι τα μέσα του προσεχούς Φθινοπώρου, η σχέση αυτή, ή θα έχει εδραιωθεί, ή θα έχει… εξαερωθεί! Πριν όμως αγωνιστείτε για την ελευθερία ή την δέσμευσή σας, εκτιμήστε το αντίτιμο που αυτή συνεπάγεται και δείτε αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε.
Τα επαγγελματικά σας κρύβουν αγώνα αλλά και κάποιες κατακτήσεις. Είτε πρόκειται για βιοποριστική εργασία, είτε για επιχειρηματική δραστηριότητα. Ήρθε η στιγμή να επιβεβαιωθούν η δύναμη και οι ικανότητες που έχετε και από τον Μάιο να προχωράτε πιο σταθερά σε αυτόν τον τομέα. Θα υπάρξουν αλλαγές που θα επιβληθούν από τις εξωτερικές συνθήκες. Έχουν σκοπιμότητα να γίνουν γι αυτό μην γίνεστε αντιδραστικοί. Πολλοί θα πρέπει να κάνετε προσπάθειες προσαρμογής σε ένα καινούριο περιβάλλον δουλειάς, μην τις αρνηθείτε!
Ο Ποσειδώνας που κυριαρχεί στους Ιχθείς, ρυθμίζει ακόμα μια φορά τα οικονομικά σας. Δεχόμενος καλύτερες όψεις από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, σας βοηθά να τα καταφέρετε. Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που θα παρασυρθείτε σε έξοδα που δεν είναι απαραίτητα. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγετε. Μην φοβηθείτε τις περιστασιακές δυσκολίες ή τον περιορισμό της ρευστότητας του χρήματος. Σύντομα θα μπορείτε να το ξεπερνάτε. Αποφύγετε αβέβαιες επενδύσεις και προσπαθήστε να μειώνετε τις χρεωστικές σας εκκρεμότητες.
Τέλος μην εκτίθεστε σε κινδύνους και προσέξτε την υγεία σας τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η χρονιά αυτή σας βοηθά να αλλάξετε πολλά πράγματα και να κλείσετε οριστικά τις γέφυρες με το παρελθόν.

Ιχθύς
Αγώνας για τις φιλοδοξίες, έμπνευση για τις επεκτάσεις

Συγκριτικά με τους υπόλοιπους 11 ζωδιακούς τύπους, ευχάριστο φαίνεται το 2019 για τους περισσότερους από εσάς, γιατί υπόσχεται πολλά και θετικά. Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σας βοηθούν να υλοποιήσετε προσδοκίες που δεν καταφέρατε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ουρανός στον Ταύρο, σας βοηθά να γίνετε περισσότερο εκτελεστικοί. Ο Δίας όμως στον Τοξότη σας δίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες να διακριθείτε επαγγελματικά και κοινωνικά.
Είναι η εποχή που μπορείτε να νικήσετε σε έναν επαγγελματικό ανταγωνισμό, να επιβιώσετε σε μια περιστασιακή δοκιμασία και να κερδίσετε μια βράβευση ή μια διάκριση καθώς οι ικανότητές σας θα γίνουν ευρέως αποδεκτές. Οι μεγάλοι πλανήτες σε όψεις με το ζώδιό σας, σας βοηθούν σε αφύπνιση, δράση και παράλληλα σας υποχρεώνουν να γίνετε πιο πρακτικοί και ρεαλιστές, αποφεύγοντας τους κινδύνους των γνωστών ψευδαισθήσεών σας. Είναι η εποχή που παρά την γενικότερη δυσκολία μπορείτε να βάλετε σε εφαρμογή ιδέες σας. Ολοκληρώνετε επίσης κύκλους του παρελθόντος για να αρχίσετε ένα χρόνο αργότερα καινούριους, Δεν φημίζεστε για την πρακτικότητά σας, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια σας δίδαξαν πολλά. Η αγάπη σας για την ζωή, σας υποχρεώνει να προσαρμοστείτε στους νέους κανόνες που επικρατούν και να γίνετε περισσότερο πρακτικές και προνοητικές.
Τα αισθηματικά σας θα συνεχίσουν να σας απασχολούν. Παρά τις αλλαγές και την ωριμότητά σας, είναι ένας τομέας δύσκολος και θέλει πολλή συζήτηση. Συζήτηση από εσάς και συζήτηση από τους άλλους. Τα πράγματα πήραν ήδη το δρόμο τους μετά το 2015 και ήρθε η εποχή να αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα. Βέβαια οι αποφάσεις είναι μια δύσκολη υπόθεση για εσάς, γιατί συχνά, τα συναισθήματά σας μπερδεύονται. Αλλά και η λογική σας δεν είναι πάντα εύστοχη, γιατί επηρεάζεται από τα πραγματικά στοιχεία. Συνήθως οι σχέσεις που κάνετε αγγίζουν καταστάσεις έξω από το πραγματικό και το πρακτικό. Πρέπει λοιπόν να βρείτε τις απαραίτητες ισορροπίες εφέτος, για να μην παιδεύεστε. Δείτε αν αυτό που έχετε να προσφέρετε, ωφελεί τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, όπως και εκείνον που θα γνωρίσετε αν διαθέτει τις προϋποθέσεις να σας καλύψει. Πάνω από όλα μην βιάζεστε και μην απογοητεύεστε εύκολα. Ο έρωτας και τα αισθηματικά θέλουν δουλειά. Μετά τον Απρίλιο με λίγο εξαίρεση τον Ιούλιο και μεγαλύτερη ταχύτητα από τον Αύγουστο, τα αισθηματικά σας ενδιαφέροντα θα προχωρήσουν και οι σχετικές σας ανάγκες θα καλύπτονται ικανοποιητικότερα.
Ο επαγγελματικός τομέας είναι το καλό σας χαρτί για την χρονιά αυτή. Ο Δίας στον Τοξότη σας δίνει νέες ευκαιρίες να βελτιώσετε τον παράγοντα της τύχης να αυξήσετε την δημοτικότητά σας και να διακριθείτε περισσότερο. Κάποιους σας βοηθά να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας, βρίσκοντας το σωστό. Κάποιοι άλλοι να έχετε μια προώθηση σε θέση, ή μια προαγωγή. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αγωνιστείτε ακόμα μια χρονιά, αλλά θα συντηρήσετε ευκολότερα τη δουλειά σας και ίσως και να την εξελίξετε. Τα επόμενα χρόνια που έρχονται, παρά την γενικότερη δυσκολία του κόσμου, θα σας δικαιώσουν επαγγελματικά, αν είστε εργατικοί με το αντικείμενο που επιλέξατε και ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
Στον οικονομικό τομέα φανείτε προνοητικοί. Τα χρήματά σας δεν θα είναι πάντα ανθηρά, αλλά σταδιακά μπορούν να γίνουν ικανοποιητικά, αν δεν κάνετε λάθη στη διαχείριση και αν δεν είστε απρόσεκτοι στις συναλλαγές σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μην βιαστείτε να επεκταθείτε, αλλά και όσοι είστε απογοητευμένες από το παρελθόν, μην βιαστείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας χαμένο οικονομικά. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορείτε να τα καταφέρετε!
Προσέξτε την υγεία σας όσοι έχετε λόγο, ελέγχετε τον εαυτό σας όταν οδηγεί ή όταν μετακινείται και φροντίστε ιδιαίτερα τη διατροφή σας! Το 2019 είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος και ένα εφαλτήριο για μεγαλύτερες νίκες τη χρονιά που θα ακολουθήσει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια