ΕΟΦ: Εάν έχετε το προϊόν... πετάξτε το

υτό είναι το πολύ γνωστό προϊόν, που έχει σαρώσει σε διαδικτυακές πωλήσεις που ο ΕΟΦ προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του.
Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, αναφέρει το iatronet.gr.
Ο κίνδυνος από τη χρήση φαρμακευτικών προϊόντων που διατίθενται μέσω Διαδικτύου, επισημαίνεται σε νέα προειδοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Οι ειδικοί του Οργανισμοί ανακοίνωσαν πως το προϊόν “Vita – X revitalizing capsules” της εταιρείας Langlay Healthmetic Inc, περιέχει φαρμακευτική ουσία η οποία δεν αναφέρεται στη συσκευασία του.

Όπως προκύπτει από ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής του Καναδά, τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται για τη "μακράς διάρκειας ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας των ανδρών" και δεν αποκλείεται να έχει διατεθεί και στην Ελλάδα μέσω Διαδικτύου.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Η συγκεκριμένη ουσία περιέχεται σε φάρμακα για τη δυσλειτουργία στύσης, αλλά πρέπει να χορηγείται με ιατρική οδηγία.
Συνεπώς, κατά τη χρήση του εν λόγω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ενέχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Συμπλήρωμα
Τον περασμένο μήνα, είχε υπάρξει παρόμοια προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για προϊόν, το οποίο παρουσιαζόταν ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά περιέχει τη δραστική ουσία ταδαλαφίλη, όπως έδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος από τις Αρχές του Βελγίου.
Η ταδαλαφίλη χορηγείται για τη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί να είναι επικίνδυνη για όσους αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα, καθώς συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Related Posts