Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ

Μεγάλες υλικές ζημιές σε όλους τους ορόφους του κτιρίου – Δύο οι δράστες
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικών
Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο κτίριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 2.37. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο, έφτασαν στο σημείο με μηχανή, άφησαν τη βόμβα η οποία περιείχε πάνω από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης σε σάκο και αποχώρησαν.
Δύο οι δράστες της επίθεσης
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5 κιλά εκρηκτικών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο, άφησαν τη βόμβα σε σάκο, έφυγαν με μοτοσικλέτα, και έχουν καταγραφεί από κάμερες. Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες, εικάζεται ότι πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας βρίσκεται η «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών».
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας αρκετές φορές πως «δεν είναι φάρσα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο άγνωστος που ειδοποίησε, πήρε από τηλεφωνικό αριθμό χωρίς απόκρυψη.
Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪστο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.37 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.


Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Σκάι, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.


Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.


Related Posts