Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγές ομορφιάς...από την κουζίνα

Το ντουλάπι της κουζίνας κρύβει πολλούς θησαυρούς με τους οποίους μπορούμε να
δημιουργήσουμε τα δικά μας καλλυντικά.
Πάντα ολόφρεσκα και χωρίς συντηρητικά, προσφέρουν μια πρακτική και υγιεινή λύση για φροντίδα του σώματος και του προσώπου.
Πλούσιο σε:
βιταμίνες μέταλλα και αντιοξειδετικά, φρούτα, λαχανικά, και τροφές όπως το μέλι, η βρώμη και το γάλα σε σκόνη μπορούν να ενυδατώσουν την ξηρή επιδερμίδα ή να δώσουν λάμψη στα
κουρασμένα μαλλιά

Τονωτική λοσιόν με λεμόνι
Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, το ξύσμα ενός λεμονιού. 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό. 2/3 φλιτζάνι αμαμέλιδα.
Αναμίξατε τα υλικά σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με αεροστεγές πώμα. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Φυλάξτε τη λοσιόν στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα.

Πίλινγκ ποδιών με φράουλες
Τα φρέσκο φρούτα και τα θρεπτικά έλαιο περιέχουν άφθονες βιταμίνες. αντιοξειδωτικά και υγρασία. Ειδικότερα οι φράουλες περιέχουν αρκετή ποσότητα βιταμίνη C ουσίες που βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος
Υλικά: Οκτώ φράουλες πουρέ, 3 κουταλιές.της σούπας χοντρό αλάτι, 2 κουταλιές της
σούπας ελαιόλαδο
Αναμίξατε τα υλικά σε μια γαβάθα και χρησιμοποιήστε αμέσως, κάνοντας ένα ελαφρό μασάζ στα πόδια. Ξεβγάλτε αμέσως με χλιαρό νερό.

Μάσκα με μέλι και αβοκάντο
Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το αβοκάντο είναι ιδανικά για την περιποίηση της ξηρής ή αφυδατωμένη επιδερμίδας, ενώ το μέλι, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας για δέκα λεπτά, και αφαιρέστε με δροσερό νερό.
Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο2 κουταλάκια του γλυκού σκέτο γιαούρτι, 1 ½ κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,
Αναμίξατε όλα τα υλικά σε μια γαβάθα καιν πολτοποιείτε με ένα πιρούνι. Αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα και χρησιμοποιήστε αμέσως.

Μάσκα μαλλιών με μπανάνα
Το ποτάσιο και η βιταμίνη Α που περιέχουν σε αφθονία οι μπανάνες επαναφέρουν τη λάμψη και τη ζωντάνια στα ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, καλύψετε το κεφάλι σας με διαφανή ζελατίνη και χαλαρώστε για μισή ώρα. Ξεβγάλτε καλά με ζεστό νερό και λουστείτε.
Υλικά:1 μπανάνα, 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λιώστε την μπανάνα σε μια γαβάθα, προσθέστε τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποιήστε. αμέσως.

Κρέμα χεριών για την κρύες μέρες
Υλικά: 1 φλιτζάνι τριμμένη μελισσοκέρι, ½ φλιτζάνι έλαιο jojoba, 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης. 2 κουταλιές της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε, ½ φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο, 9 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, 9 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
Αναμείξτε το μελισσοκέρι, το έλαιο jojoba, και το τζελ αλόης σε μπεν μαρί και αφήστε περίπου 3 λεπτά ώσπου να λιώσουν, Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και χτυπήστε το μέχρι να κρυώσει, προσθέτοντας το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο βιταμίνης Ε,
αιθέρια έλαια ώσπου να αρχίζει να πήζει, Φυλάξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι φυλάξτε μέχρι 2 ημέρες σε δροσερό μέρος. Απλώστε την κρέμα στα χέρια σας για να τα προστατέψετε από το κρύο ή αν είναι σκασμένο το δέρμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια