Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΙΤΑΛΙΑ 2019

Σύνοψη-Βασικά γεγονότα: Το 2019 είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά τόσο για την Ευρώπη όσο και για την ίδια την Ιταλία. Το Κράτος μπαίνει σε κατάσταση ήρεμου alert και προσπαθεί να δείξει πως το «παιχνίδι» της Ε.Ε, δεν λειτουργεί αλλά κυρίως δεν παίζεται επί ίσης όροις. Εντός της κυβερνήσεως δεν αποκλείεται να υπάρχει ρήξη και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Προβλήματα με τις τράπεζες. Απειλή φυγής ή εκδίωξης από ένα συνασπισμό χωρών.

Το 2018 ήταν για την Ιταλία μια χρονιά ιδιαίτερα μεταβατική. Ήταν μια χρονιά η οποία πήγε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την είχε προβλέψει. Δηλαδή διενέργεια εκλογών και ένα αποτέλεσμα το οποίο θα «σοκάριζε» τις Βρυξέλλες. Πλέον ο πονοκέφαλος στις Βρυξέλλες έχει όνομα και επώνυμο: « M. Salvini».
Το 2019 θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ουσιαστικά σαν να πατάς τον πυροκροτητή σε κτήριο που είναι ζωσμένα με εκρηκτικά. Η Ιταλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της μανίας της φύσης. Θα εκδηλώσει αποσχιστικές τάσεις αλλά ουσιαστικά η χώρα θα βρεθεί να της κάνουν οι «σύμμαχοι» της …επίδειξη ισχύος. Οτιδήποτε δεν μου κάνει το απορρίπτω. Οι Νόμοι θα έρχονται σε απόλυτη σύγκρουση με τις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών. Ένα άτομο υπό το πρόσχημα του λαϊκού ερείσματος θα διεκδικήσει ρόλο…. Δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές. Το κίνημα των πέντε αστέρων (M5S) έχει αρκετές δομικές διαφορές με την Lega Nord του Σαλβίνι που πήρε ένα κόμμα του 4% και το έστειλε (* σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) στο 36.5%.

Μια προσπάθεια ανασύστασης του κράτους. Η έκφραση της Ιταλίας θα είναι άκρως εκρηκτική και θα χαρακτηριστεί εμπρηστική και «ακροδεξιά». Μέσα από κινήσεις (*μετά τις 21/1/2019) η Ιταλία θα δείξει τα «δόντια» της κάνοντας μια επίδειξη δύναμης. Η Ιταλία θα επιχειρήσει να φέρει στα «μέτρα» της τους κανονισμούς και τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. Θα υπάρξει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα. Νόμοι και νομοθετήματα θα είναι κόντρα στις «αρχές» της Ε.Ε. Σε κυβερνητικά ζητήματα ίσως υπάρξει «ρήγμα» στην κυβέρνηση και τελικά αποχωρήσεις. Τα δικαστήρια θα επιδείξουν «ιδιαίτερη» μεταχείριση στους αλλοδαπούς κάνοντας κάποια αδικήματα ιδιώνυμα!!!! Υπάλληλοι και προϊστάμενοι υπηρεσιών περνούν πολύ δύσκολα στις υπηρεσίες τους.

Προβλήματα από πράκτορες και γενικά άτομα που κάνουν, για λογαριασμό τρίτων, την «βρώμικη δουλειά». Η συμφωνία για «ήρεμη συνύπαρξη» μεταξύ κινήματος των 5 Αστεριών και της Lega Nord δείχνει να είναι κάπως προβληματική. Η Ιταλία θα δοκιμαστεί μέσα από αποφάσεις που είναι κατάφορα εναντίον της. Η κυβέρνηση δείχνει να έχει κατά νου κάποιο «plan b» που αρνείται να φανερώσει. Στην ύστατη στιγμή η Ιταλία θα δείξει το «ειδικό της βάρος» αφού θα της δείξει η Ευρώπη τα «δόντια» της.

Μαζικές συνεδριάσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας. Η Ιταλία θα επιχειρήσει να βγάλει χρήματα μέσα από τον τουρισμό, τα θεάματα και τον κινηματογράφο. Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της κομμάτια της κοινωνίας που ήταν μέχρι προ καιρού… προνομιούχα και τείνουν να γίνουν βίαια.
Αστυνομικοί και κρατικοί υπάλληλοι που ασκούν τα καθήκοντα τους έντιμα και με ζήλο. Ασφαλώς και η κυβέρνηση θα «προσποιείται» πως όλα βαίνουν καλώς….Θα κατηγορηθεί (**μέσω λάσπης) για σκληρότητα, κατάχρηση εξουσίας ενώ θα καταφέρει να κερδίσει μια (*Ειδική) ρύθμιση η οποία όμως κρύβει παγίδες. Το κράτος παρεμβαίνει κατά της «μαύρης εργασίας» με εφόδους των ελεγκτών εργασίας. Αργές αλλαγές σε σχέση με τον προϊστάμενο, τους ανωτέρους ή τις αρχές. Αλλαγές που δεν είναι φανερές. Οι σχέσεις με την «εξουσία» (*εκτός Ιταλίας) τρομερά έντονες.
uranian-journal.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια