Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Stephen Hillenburg: ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη» 1961-2018

Απεβίωσε: 26 Νοεμβρίου 2018
Γέννηση: 21 Αυγούστου 1961,
Stephen Hillenburg
Ο Στίβεν Χίλενμπεργκ, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη 27/11, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon.
Ο ίδιος ο δημιουργός είχε ανακοινώσει πέρσι ότι έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέρινγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση. Το τηλεοπτικό δίκτυο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως στα παιδιά, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS… Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ’ ολόκληρη την οικογένειά του».
Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» με πρωταγωνιστή το θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του, που ζουν στην υποβρύχια πόλη του βυθού του Μπικίνι, μεταδόθηκε για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999.
Το δημοφιλές καρτούν απέσπασε πολλά βραβεία, ενώ οι ιστορίες του Μπομπ έγιναν βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, ακόμη και μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ.
Όταν άρχισε να δημιουργεί τα θαλάσσια πλάσματά του, ο Χίλενμπεργκ εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια, ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία και χρησιμοποιούσε τους ήρωές του ως εκπαιδευτικά εργαλεία.
«Ο Στιβ διαπότισε τον Μπομπ Σφουγγαράκη με μια μοναδική αίσθηση χιούμορ και αθωότητας που έφερε χαρά σε γενιές παιδιών και οικογένειες παντού στον κόσμο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Nickelodeon.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια