Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lamington γλυκό

.

Αυστραλέζικα μικρά κέικ που καλύπτονται με σοκολατένιο γλάσο και τριμμένο ινδοκάρυδο.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ 16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 50΄
ΨΗΣΙΜΟ 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 ώρες 
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
3 τεμ. αυγά
100 γρ. ζάχαρη
90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & λίγο ακόμα για τη φορμα
30 γρ. κορν φλάουρ
15 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου & λίγο ακόμα λιωμένο για τη φόρμα
60 γρ. νερό ζεστό
Γλάσο
300 γρ. ινδική καρύδα
500 γρ. άχνη ζάχαρη
90 γρ. κακάο
15 γρ. βούτυρο αγελάδας
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Κέικ
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα σαν κρέμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το βούτυρο μέσα στο ζεστό νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις 18x28 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για αρκετές ώρες πριν το γλασάρουμε.

Γλάσο
Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα απαλό και γυαλιστερό μείγμα.
Καθαρίζουμε με προσοχή εξωτερικά όλη την επιφάνεια του κέικ για να απομακρύνουμε τυχόν ψίχουλα αλλά και «φλούδες» καθώς το κέικ είναι αρκετά εύθρυπτο. Το κόβουμε σε 16 κομμάτια και τα βουτάμε ένα-ένα στο γλάσο έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξει το περίσσιο γλάσο. Έπειτα τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

TIP
Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το κέικ μία ημέρα προτού το γλασάρουμε ώστε να «δουλεύεται» ευκολότερα.
steliosparliaros

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια