Μπαρμπούνια τηγανητά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4


Υλικά:
12 μετρίου μεγέθους μπαρμπούνια, περίπου 700 γραμμάρια
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού)
Αλάτι
Χυμό λεμονιού, για από πάνω

Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον ψαρά μας να μας καθαρίσει τα ψάρια. Διαφορετικά καθαρίζουμε τα λέπια και αφαιρούμε τα βράγχια και τα εντόσθια.
Τα ξεπλένουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα αλατίζουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (περίπου να είναι 1 εκ.) σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Δεν βάζουμε πολλά μαζί στο τηγάνι για να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε με λεμόνι από πάνω.
από το βιβλίο “More Than A Greek Salad”

Related Posts