Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Pizza and Beer Day / Ημέρα πίτσας και μπύρας

Ημέρα είναι η παγκόσμια μέρα της μπύρας και της πίτσας.

Ιστορία της ημέρας της μπύρας και της πίτσας

Η ιστορία της ημέρας μπίρας και πίτσας είναι η ιστορία δύο καταπληκτικών ουσιών που ταξίδευαν στους μακρινούς δρόμους της γαστρονομικής αρχαιότητας για να έρθουν τελικά μαζί μας στα τραπέζια και τις καρδιές μας. Η μπύρα είναι το παλαιότερο αλκοολούχο ποτό που είναι γνωστό στον άνθρωπο και έχει καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του μαγειρικού μας παρελθόντος, τόσο ως υγρή πηγή τροφής, όσο και ως ασφαλή τρόπο για την απορρόφηση του νερού.

Μετά από όλα, με όλες τις ασθένειες που καταλάμβαναν το νερό και δεν γνώριζαν από πού προήλθαν αυτές οι ασθένειες, δεν είναι παράξενο που η μπύρα θεωρήθηκε ένα από τα ασφαλέστερα ποτά! Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι περιελάμβαναν μπύρα σε κάθε επίπεδο της τροφικής τους αλυσίδας και ήταν ένα αγαπημένο ποτό των σκλάβων που οικοδόμησαν τις πυραμίδες, καθώς τους έδινε θερμίδες και πρωτεΐνες που χρειάστηκαν για να το κάνουν μέσα στις δύσκολες μέρες.

Η πίτσα, από την άλλη, αναγγέλθηκε το 997 μ.Χ. στη Γκάτα της Ιταλίας, αν και φυσικά δεν είχε σάλτσα ντομάτας. Οι ντομάτες δεν ήρθαν στην Ευρώπη μέχρι την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και όταν οι Ιταλοί ανακάλυψαν τις ντομάτες δεν τις έβγαλαν από την πίτσα ποτέ ξανά! Το αγαπημένο φαγητό τους, Πίτσα! Τέλος, μετά από χιλιάδες χρόνια, αυτά τα δύο καταπληκτικά πράγματα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την Ημέρα της Μπίρας και της Πίτσας!
9 αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζατε για την πίτσα! ΕΔΩ
Η μπύρα αδυνατίζει!ΕΔΩ
Μόδα για τους λάτρεις της πίτσας ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια