Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια σε σχέση με το σχολείο

Κριός: Στον Κριό αρέσει η πρωτιά κι αυτό ενισχύει την απόδοσή του. Λειτουργεί καλά με την ομαδική μελέτη γιατί του ξυπνά τον ανταγωνισμό. Δεν μπορεί το πολύωρο καθισιό, γι΄αυτό παράλληλα χρειάζεται να εκτονώνεται σωματικά με κάποιο σπορ.

Ταύρος:
Ο Ταύρος ανταποκρίνεται καλά στην αυτοπειθαρχία που απαιτεί το διάβασμα και του αρέσει η μάθηση. Απλώς θέλει να το κάνει με τον δικό του αργό ρυθμό. Γενικά χρειάζεται μια ήρεμη ατμόσφαιρα για να αποδώσει.

Δίδυμοι: Ο Δίδυμος έχει εύστροφο μυαλό και μαθαίνει πολύ εύκολα. Πάντα δείχνει να ξέρει περισσότερα από όσα πραγματικά κατέχει. Μπορεί όμως εύκολα να χάσει το ενδιαφέρον του για ένα μάθημα και…να τα φορτώσει στον κόκορα.

Καρκίνος: Ο Καρκίνος έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο στα χρόνια των σπουδών του: τη δυνατή μνήμη του. Δεν ξεχνά ό,τι μαθαίνει. Φτάνει να το μάθει όμως γιατί το άγχος τον επηρεάζει πολύ. Χρειάζεται συναισθηματική υποστήριξη από το περιβάλλον του.

Λέων: Ανεξάρτητα από την ηλικία του, ο Λέων είναι φιλόδοξος και θέλει να ξεχωρίζει. Έτσι και στα μαθήματα θέλει να είναι ο καλύτερος. Και τα καταφέρνει όταν δεν υπερτερεί η τάση του να «ξεπετάει» τη μελέτη του όπως-όπως.

Παρθένος: Ο Παρθένος αγαπά τη μάθηση αλλά και ταυτόχρονα θέλει να είναι τέλειος στα πάντα. Έτσι, είναι από τα πιο μελετηρά ζώδια και τον βοηθά σ΄αυτό το δυνατό, αναλυτικό μυαλό του. Αγχώνεται όμως πολύ εύκολα.

Ζυγός: Ο Ζυγός είναι καλός στα μαθήματα, τουλάχιστον σε όσα έχει αποφασίσει ότι τον ενδιαφέρουν. Επίσης κερδίζει τις συμπάθειες όλων στο χώρο όπου εκπαιδεύεται. Αν όμως γύρω του επικρατεί ένταση και ανταγωνισμός, δυσκολεύεται να αποδώσει.

Σκορπιός: Ο Σκορπιός έχει αυτοπειθαρχία, ισχυρή θέληση και φιλομάθεια. Χάρη στην ενεργητικότητά του μπορεί να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, διεκδικώντας σε όλα την πρωτιά. Μερικές φορές όμως υπερεκτιμά τις δυνάμεις του και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.

Τοξότης: Ο Τοξότης αγαπά τη μάθηση, φτάνει να γίνεται όπως του αρέσει επί τόπου και όχι μέσα από βιβλία. Αυτό δυσκολεύει κάπως τη σχέση του με το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά αν κάτι τον ενδιαφέρει αφοσιώνεται με μεγάλη επιμέλεια.

Αιγόκερως: Για τον Αιγόκερω η καλή απόδοση στα μαθήματα είναι θέμα τιμής και υπευθυνότητας, πάνω απ΄όλα. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του μια μέτρια απόδοση, ακόμα και στα θέματα που δεν τον ενδιαφέρουν. Πάνω απ΄όλα βάζει την επιτυχία.

Υδροχόος: Ο Υδροχόος μαθαίνει εύκολα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα «στρωθεί» για να μελετήσει και μάλιστα αποκλειστικά τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν. Με όσα βρίσκει ανόητα ή περιττά, καμιά δύναμη στον κόσμο δεν θα τον πείσει να ασχοληθεί.

Ιχθύς: Ο Ιχθύς, ανεξάρτητα από την ηλικία του, αγαπά το είδος της μελέτης που μπορεί να τροφοδοτεί τη φαντασία του. Είναι αρκετά επιμελής, όταν δεν αφαιρείται, αλλά δυσκολεύεται να αποδώσει σε περιβάλλοντα με ένταση, καταπίεση και ανταγωνισμό.
asteriskos.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια