Ζάκυνθος: κατολίσθηση στο Ναυάγιο

Μεγάλη αναστάτωση στην πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ναυάγιο όταν αποκολλήθηκαν βράχοι
Στην παραλία βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά
Επί τόπου η Πυροσβεστική για να ερευνήσει την περιοχή για αγνοούμενους, εντοπίστηκαν τρία άτομα που αναζητούνταν
Η πτώση των βράχων δημιούργησε δίνη, αναποδογύρισαν βάρκες!
Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη παραλία του Ναυαγίου.
Επί τόπου ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική – Έρευνες για αγνοούμενους
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου ώστε να ερευνήσει την πληροφορία που υπάρχει για τρεις αγνοούμενους κάτω από τους βράχους που έπεσαν.
Αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση του λουομένων από τα ιδιωτικά τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο ενώ στην περιοχή έχει φθάσει ήδη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με
8 άτομα.
Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο.
Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες.
Ωστόσο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ζακύνθου κ. Κόκλα που μίλησε στο Newsit.gr, οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τρεις αγνοούμενους που επέβαιναν σε σκάφος που ανετράπη, ωστόσο αυτοί έχουν εντοπιστεί σε άλλο σκάφος που τους διέσωσε.
«Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έρχονται άνθρωποι από πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ για να ψάξουν την περιοχή. Δεν έχουμε κάποια επιπλέον ενημέρωση. Τρία άτομα που ψάχναμε που έλειπαν από ένα σκάφος βρέθηκαν σε ένα άλλο σκάφος. Επίσης έρχονται και από την Πάτρα δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Μέχρι στιγμής αυτό» είπε ο Αντιδήμαρχος.
Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την κατολίσθηση στο Ναυάγιο
Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.
Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.
Eurokinissi

Related Posts