Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΝΟ: 24ωρη πανελλαδική απεργία 3/9/18

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας, προχωρά τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ.
Την απόφασή της να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης, έκανε γνωστή την Τετάρτη 29 Αυγούστου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.
«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών» για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.
Η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια