Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο-Στην Κρήτη

Στάχτη έγινε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής και εξακολουθεί να καίει. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, όμως ακόμη η φωτιά δεν έχει σβήσει.
πί τόπου έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία, ενώ το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει στείλει δύο ασθενοφόρα χωρίς όμως να έχει γίνει λόγος για τραυματίες. Το κτήριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 21 οχήματα με 42 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ ήδη από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.
Κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο - και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές». Πάντως οι φοιτητές είτε που διαμένουν είτε που βρισκόντουσαν για άλλους λόγους στο πανεπιστήμιο, έχουν απομακρυνθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια