Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes

Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes
.

Αφού είναι μόδα, ασχοληθήκαμε κι εμείς ψάχνονταν στο διαδίκτυο για το τι κυκλοφορεί.

Δοσολογία : Η ποσότητα της THC υπολογίζεται σε mg (milligrams) και η ακριβής μέτρηση στο σπίτι είναι ανέφικτη . Θεωρείται ότι μια καλή δόση για αρχάριους είναι περίπου 10 -20 mg THC . Ο υπολογισμός γίνεται ως εξής : Έστω ότι έχουμε μια πολύ καλής ποιότητα κάνναβη με περιεκτικότητα σε THC 10% . Αυτό σημαίνει ότι στα 10g κάνναβης το 10% είναι THC , δηλαδή 1g που είναι ίσο με 1000mg . Και κάπως έτσι κάνουμε τους υπολογισμούς μας και πειραματιζόμαστε. Οι περισσότερες ποικιλίες έχουν THC 12-15% , υπάρχουν άλλες με THC 20%+ . Επειδή όμως καλλιέργεια με καλλιέργεια διαφέρει και δεν μπορούμε να έχουμε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα πρέπει πάντοτε να υπολογίζουμε πώς κάθε 1g κάνναβης έχει τουλάχιστον 100mg THC , δηλαδή είναι περιεκτικότητας 10 %.
Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes
Υπερδοσολογία : Σε περίπτωση υπερδοσολογίας ο πρώτος κανόνας είναι πως δεν πανικοβαλόμαστε . Το αίσθημα θα είναι μια βαριά ζαλάδα και τριπάρισμα στα όρια της ψυχεδέλιας, το οποίο βέβαια μετά την κορύφωση της δράσης (στις 2-3 ώρες περίπου ) υποχωρεί . Για την ανακούφιση από τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα συστείνεται η κατανάλωση CBD που λειτουργει ως αντίδοτο ή η κατανάλωση χυμού πορτοκάλι. Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσουμε τους γύρω μας ώστε να μας έχουν στα υπόψιν .
Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes
Συμβουλές : 
1.Πάντα πρέπει να έχουμε φάει πριν καταναλώσουμε προϊόντα με κάνναβη
2. Αποφεύγουμε επικίδυνες χειρονακτηκές εργασίες
3. ΔΕΝ οδηγάμε
4 .ΔΕΝ καταναλώνουμε και άλλες ουσίες (π.χ αλκοόλ )
5. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας παραμένουμε ήρεμοι
6. ΔΕΝ κάνουμε φάρσες με τα βρώσιμα
7. Διατηρούμε τα βρώσιμα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ !

*Αποκαρβοξυλίωση: είναι μια διαδικασία κατά την οποία η TCHA που δεν ειναι ψυχοδραστική και περιέχεται στην κάνναβη μετατρέπεται σε THC . Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση της κάνναβης σε προθερμασμένο φούρνο στους 115 ̊C για μισή ώρα με συχνό ανακάτεμα. Πολλοί προτείνουν την αποκαρβοξυλίωση πριν από κάθε μαγειρική χρήση για μέγιστο αποτέλεσμα...
Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes
https://www.youtube.com/watch?v=LolzrHouBh4  εδώ
Βούτυρο κάνναβης (κλασσική μέθοδος)
Υλικά :
 1. Κατσαρόλα
2. Βούτυρο
3. Κάνναβη
4. Σουρωτήρι
Το βούτυρο θα πρέπει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ώστε να δεσμευτεί η THC.
Η κάνναβη πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και να έχει γίνει κάλο φλασάρισμα πριν το κόψιμο για να έχουν απομακρυνθεί όλα τα λιπάσματα . Αλλιώς μπορούμε να κάνουμε water curing πριν μαγειρέψουμε. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα εκείνα που είναι πλούσια σε κρυστάλλους . Καλό είναι να έχει γίνει πρώτα η ωρίμανση ή καλό water curing ώστε να έχει απομακρυνθεί επίσης η χλωροφύλλη , η οποία προσδίδει μια δυσάρεστη οσμή και γεύση.
Η αναλογία κάνναβης και βουτύρου υπολογίζεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις όπως αναλύθηκε στην παράγραφο «Δοσολογία»
Διαδικασία :
Την κάνναβη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε είτε ξερή είτε χλωρή . Την σπάμε καλά με ένα μπλέντερ ή τρίφτη. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό περίπου 3 δάχτυλα από τον πάτο (Έτσι ώστε το βούτυρο να μην έρχεται άμεσα σε επαφή με τον πάτο και «ψηθεί» - καεί. ). Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και περιμένουμε να λιώσει . Κατεβάζουμε την ένταση σε πολύ χαμηλή έως χαμηλή ώστε ν σιγοβράζει το μείγμα. Στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα την κάνναβη και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3-5 ώρες. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό. Στην συνέχεια σουρώνουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο. Το αφήνουμε να κρυώσει. Το βούτυρο επειδή είναι υδρόφοβο θα συγκεντρωθεί στην επιφάνεια από όπου και το συλλέγουμε . Το στεγνώνουμε καλά και είναι έτοιμο για χρήση.
Συμβουλή : Το μαγείρεμα να γίνει σε χώρο που έχει καλό εξαερισμό/αερισμό καθώς κατά την διαδικασία απελευθερώνεται μια δυσάρεστη για πολλούς μυρωδιά
*Το βούτυρο κάνναβης μπορεί να αντικαταστήσει ή να συμπληρώση το βούτυρο σε κάθε είδους συνταγή !

Λικέρ κάνναβης
Υλικά :
1. Αλκοόλ , κατά προτίμηση κάποιο απόσταγμα όπως τσίπουρο, ρακί ή βότκα
2. κλαδάκια απο φούντα
3. 1 βάζο
4. τουλπάνι ή φίλτρο καφέ
Διαδικασία :
Παίρνουμε το βάζο και τοποθετούμε μέσα ότι κλαδιά έχουμε κρατημένα . Μπορούμε να βάλουμε ακόμα και χόρτο αλλά τότε θα γίνει πολύ πιο "δυνατό" και η μίξη κάνναβης-αλκοόλ καλό είναι βέβαια να αποφεύγεται. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα το ποτό προτίμησης μας ώστε να σκεπάζει τα κλαδιά. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος για 3 βδομάδες . Έπειτα από 3 βδομάδες θα έχει αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Το περνάμε από το τουλπάνι ή το φίλτρο καφέ και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Καταναλώνουμε υπεύθυνα . Ένα μικρό σφηνάκι είναι αρκετό για πολύ καλό άκουσμα.

Κανναβόκρασο
Υλικά:
1. 1L κόκκινο ξηρό κρασί
2. Κλαδάκια ή/και φύλλα κάνναβης
3. 1 φλούδα πορτοκάλι
4. 1 ξυλάκι κανέλα
5. 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
6. 50 ml κονιάκ
Διαδικασία :
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κρασί , το κονιάκ, τα κλαδάκια και το μέλι σε χαμηλή φωτιά (να μην βράζει) και ανακατεύουμε . Αφήνουμε για 1 ώρα και μετά προσθέτουμε την κανέλα και την φλούδα πορτοκάλι για άρωμα.
Θυμίζει κάπως το κλασσικό Glühwein .

Αλεύρι κάνναβης
Συστατικά
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ξηρή φούντα για κάθε 1 φλιτζάνι αλεύρι.
Μέθοδος
Βεβαιωθείτε ότι έχετεκαθαρίσει την φούντα σας απο κλαδάκια και σπόρια
Βεβαιωθείτε ότι η φούντα είναι ξηρή, διαφορετικά θα μπορούσε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας κατά την αποθήκευση
Θρυμματίστε όσο το δυνατόν λεπτότερα την φούντα.
Ανακατεύουμε με αλεύρι
Αποθηκεύστε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος

Τα καλύτερα τρουφάκια του κόσμου
Υλικά :
1 Κανναβο-Βιτάμ
1 κούπα κακάο
500γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
Τρού/ινδοκαρυδο/ξηροί καρποί
Εκτέλεση :
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την τρούφα. Πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε μπαλάκια . Σε ένα μπολ βάζουμε την τρούφα ή το ινδοκάρυδο ή τους ξηρούς καρπούς (θρυμματισμένους) και περνάμε τα μπαλάκια μέχρι να καλυφθούν πλήρως. ¡Que aproveche!

Cheesebaked
Υλικά :
2 πακέτα πτ-μπερ
250 γρ μαργαρίνη-κανναβούτυρο
1 πακέτο philadelpia (200γρ)
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
500ml. Φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
μαρμελάδα βύσσινο (ή ό,τι ανάλογα με το γούστο σας )
Εκτέλεση :
Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο. Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στην βάση του σκεύους που θα φτιάξουμε το γλυκό. Πατάμε καλά ώστε να σχηματιστεί καλά η βάση σαν ένα μπισκότο. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα,το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Η φυτική κρέμα είναι αρκετά γλυκιά από μόνη της για αυτό αν θέλουμε δεν προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη. Με κανονική κρέμα γάλακτος το γλυκό θα βγει πιο ρευστό και θα χρειαστεί 1-2 κούπες ζάχαρη άχνη. Αφού ομογενοποιηθούν απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση . Απλώνουμε και άλλη μια στρώση με την μαρμελάδα της επιλογής μας και voilà!
Εναλλακτικές
Παραπάνω περιγράφεται ένας μπούσουλας για την βασική συνταγή του cheesecake. Η δοσολογία βουτύρου κανναβούτυρου ρυθμίζεται από τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τις προτιμήσεις.Επίσης ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος της βάσης που επιθυμούμε βγαίνουν περίπου 15-20 μερίδες. Βέβαια μειώνοντας της δοξολογίες μπορούμε να φτιάξουμε και λιγότερα ατομικά γλυκά.
Τέλος στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια ,την βάση να την φτιάξουμε με Oreos και απο πάνω να πασπαλίσουμε τριμμένα oreos και ιδου Cheesebaked oreo.

Κανναβόλαδο
Υλικά:
Καλής ποιότητας ελαιόλαδο
Κάνναβη (Ανθούς-τρίμματα)
Κατσαρόλα
Σουρωτήρι ή φίλτρο καφέ
Βάζο
Διαδικασία :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την κάνναβη αφού την έχουμε αποκαρβοξυλιώσει. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σαν μέγιστη θερμοκρασία θέλουμε αυτήν που το το ελαιόλαδο αρχίζει και βγάζει την ιδιαίτερη μυρωδιά του στο χώρο. ΠΡΟΣΟΧΗ μην αρχίσει και τσιγαρίζει. Αφήνουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει μισή με μία ώρα. Σουρώνουμε καλά και αποθηκεύουμε το λάδι σε γυάλινο βάζο κατά προτίμηση στο ψυγείο για 2 μήνες ή καλύτερα μαγειρεύουμε απευθείας.
***Στο μαγείρεμα με ελαιόλαδο,όπως και με το βούτυρο θέλει προσοχή με τις υψηλές θερμοκρασίες καθως χάνεται η ένταση του. Καλύτερα είναι να σερβίρετε όσο το δυνατόν λιγότερα μαγειρεμένο. Π.χ αν φτιάξουμε πίτσα στο τελειωμα μπορεί να ψεκαστεί με σταγόνες από το λάδι το μέσα και τα ξερά τοιχώματα να αλειφθούν με το λαδάκι.

Μπισκότα Κανναβουτύρου
Υλικά :
250γρ κανναβούτυρο
200γρ. ζάχαρη
1-2 βανιλίνες
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
500γρ αλεύρι περίπου
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160οC. Χτυπάμε με σύρμα ή στο μπλέντερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει λίγο το βούτυρο ή να γίνει σαν κρέμα . Προσθέτουμε τις βανιλίνες , τα αυγά και το αλάτι . Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το . Ρίχνουμε τόσο μέχρι να πάρει το μείγμα υφή ζύμης μπισκότου . Στην συνέχεια πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι τα πιέζουμε ώστε να σχηματιστούν στρογγυλά μπισκότα. Η συνταγή βγάζει περίπου 15 μεγάλα μπισκότα. (στο μέγεθος μιας παλάμης). Ψήνουμε για 10-15' μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα οι άκρες. Καλά ταξίδια !
*Η συνταγή δοκιμάστηκε με βούτυρο που έγινε με 6γρ. περίπου απο fan leaves . Δηλαδή κάθε μπισκότο είχε περίπου 0.4γρ. Το άκουσμα ήταν πολύ καλό ανάλογα με την διάθεση από μισό μέχρι ολόκληρο μπισκότο. Επίσης στο μείγμα προστέθηκε θριματισμένη κουβερτουρα για καλύτερη γεύση. Καλά μπάνια αλήτες μου !

Space Cake
Υλικά:
150γ Βούτυρο-Κανναβούτυρο
80γ αλεύρι
125γ ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
200γ κουβερτούρα
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 oC. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και σταδιακα τα αυγά . Χτυπάμε καλά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη (ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούμε καστανή) και για να μην ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ . Ψήνουμε στους 200 oC για μισή ώρα περίπου .

Φρέσκο Πέστο
Υλικά: Φύλλα και μίσχοι σέλινου, αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης, κουκουνάρι, φλούδα και χυμό λεμονιού, λάδι από σπόρους κάνναβης, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι
Προετοιμασία: Πλένουμε και καθαριζουμε καλά το σέλινο, στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τους αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα και όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτό. Τέλος ρίχνουμε μία φλούδα λεμόνι, χυμό από ένα λεμόνι και λάδι κάνναβης. Ένα νόστιμο φρεσκότατο πέστο για επάλειψη στο ψωμί ή ως συνοδευτικό για το πρώτο πιάτο.

Σούπα από σπόρους κάνναβης
Υλικά για 6 άτομα: 225γρ.σπόροι κάνναβης, 225γρ.αμύγδαλα, 2-3 φέτες κριθαρένιο ψωμί, 110γρ καστανή ζάχαρη, ½ κουταλάκι πιπερόριζα, 250-300ml φυτικό ζωμό, κρόκο Κοζάνης, μπαχάρι
Διαδικασία: Βράστε τους σπόρους σε νερό μέχρι να ανοίξουν. Στραγγίστε τους κρατώντας το νερό και λιώστε τους μαζί με τα αμύγδαλα και βάλτε το μείγμα ξανά στο νερό. Στη συνέχεια κόψτε σε πολύ μικρά κομματάκια το ψωμί και ρίξτε το στον φυτικό ζωμό. Έπειτα ενώστε το μείγμα με το ζωμό και η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Οι κρέπες της κάνναβης
Υλικά για περίπου 15 κρέπες: ½ κούπα αλεύρι, ½ κούπα αλεύρι κάνναβης, ένα κουταλάκι καλαμποκάλευρο, 2 κούπες γάλα αμυγδάλου, μία πρέζα αλάτι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία: Βάζετε όλα τα <στεγνά>υλικά (εκτός από το αλεύρι κάνναβης) σε μία λεκάνη μετρίων διαστάσεων και ομογενοποιείτε. Προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύετε. Για το κλείσιμο, προσθέτετε το αλεύρι κάνναβης και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζετε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, βάζετε τόσο μείγμα όσο για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνετε για ενάμισι λεπτό από τη μία μεριά, για ενάμισι λεπτό απ΄την άλλη. Με μιά σπάτουλα ξεκολλάτε απαλά την ψημένη ζύμη και την τοποθετείται σε ένα πιάτο. Η κρέπα είναι έτοιμη να τη γεμίσετε με υλικά της αρεσκείας σας.
Βρώσιμη κάνναβη και συνταγές / Edible hemp and recipes
Γάλα κάνναβης
Υλικά: 100γρ ολόκληροι σπόροι κάνναβης, 1 λίτρο νερό
Διαδικασία: Αφήνετε τους σπόρους σε νερό ένα βράδυ, τους στραγγίζετε και τους καλύπτετε με 700ml νερό( για άνεση στο μίξερ, ώστε να μην τους χτυπάτε ολόκληρους, τα υπόλοιπα 300ml νερού τα βάζουμεστο τέλος). Αρχίστε να ανακατεύετε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα, μετά από λίγα λεπτά αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί και έπειτα ξανανακατεύετε. Φιλτάρετε σε ένα σουρωτήρι( ΠΡΟΣΟΧΗ:το σουρωτήρι δεν πρέπει να έχει πλυθεί με απορρυπαντικό γιατί το γάλα θα πάρει τη μυρωδιά του). Πρόκειται για ένα γάλα λιπαρό και ταιριάζει απίστευτα στην προετοιμασία κρύων κρεμών.

Φραπέ με αλεύρι κάνναβης
Υλικά: 250ml γάλα κάνναβης( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλο, ρύζι ή βρώμη), 2 κ.σ. αλεύρι κάνναβης, ένα φρούτο εποχής της επιλογής σας
Διαδικασία: Ανακατεύετε το γάλα κάνναβης με το φρούτο της επιλογής σας. Προσθέτετε 2κ.σ. αλεύρι κάνναβης και ανακατεύετε προσεκτικά. Για να το κάνετε πιο εντυπωσιακό σερβιρίστε το με αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης και νιφάδες αμυγδάλου.

Τσάι Κάνναβης
Υλικά:
(για την βασική συνταγή)
1. Κάνναβη αποξηραμένη της αρεσκείας σας (υπολογίστε περίπου 1 με 1,5 γραμμάρια για μία κούπα)
2. Νερό
3. Γάλα (Πλήρες)
4. Βούτυρο ή κρέμα γάλακτος(Πλήρες)
5. Μαύρο τσάι (Earl Grey)
6. Σουρωτήρι
7. Σκεύος βρασμού
8. Ζάχαρη (Όχι απαραίτητη)
Εκτέλεση:
Βάζουμε 1/2 κούπα γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας μία κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο ή δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος. Φροντίζουμε το γάλα να μην βράσει αλλά να ζεσταθεί, προσθέτουμε την τριμμένη κάνναβη. Κρατάμε πάντα την φωτιά στη σωστή θερμοκρασία ώστε μην βράσει ανακατεύοντας αργά το μείγμα. Το δουλεύουμε πάνω στο μάτι για περίπου 15 με 17 λεπτά, άμα το μείγμα μας γίνει πολύ πηχτό το αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου ώστε μην πέσει η θερμοκρασία. Αφού τελειώσουμε αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά για να βοηθήσουμε την THC να ενοποιηθεί με τα λιπαρά του γάλακτος και του βουτύρου ή της κρέμας γάλακτος. Καθώς κρυώνει το μείγμα βράζουμε νερό για μισή κούπα. Ρίχνουμε ένα φακελάκι τσαγιού σε μια κούπα σκεπάζοντας το με καυτό νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να γίνει το τσάι μας. Προσθέτουμε το μείγμα μας σουρώνοντας το στη κούπα μαζί με τη ποσότητα ζάχαρης που επιθυμούμε. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.

Ομελέτα με κάνναβη
Συστατικα:
*3 αυγα
*4 φετες μπεικον
*μανιταρια κονσερβα
*1 πιπερια κερατο
*μια φετα φετα (ουδεμια σχεση με την καρετα καρετα)
*μια κουταλια της σουπας βουτυρο
*ελαιολαδο
*αλατι/πιπερι
*1 σκελιδα σκορδο
***φου
Βαζετε λιγο λαδι και το βουτυρο στο τηγανι με το ματι στο τερμα δυνατο.
Οταν λιωσει το βουτυρο, πετατε τη σκελιδα με το σκορδο μεσα, την οποια προηγουμενως εχετε πιεσει με την πλατια πλευρα του μαχαιρου, μεχρι να σπασει (ωστε να βγαλει τους χυμους του).
Το αφηνετε λιγο μεχρι να παρει καφε χρωμα και το βγαζετε (μπορειτε και να το αφησετε αν θελετε την ομελετα πιο βαρια).
Ριχνετε τη φου (φροντιστε να την απλωσετε ψιλοομοιομορφα).
Ψιλοκοβετε την πιπερια και το μπεικον, και τα ριχνετε στο τηγανι μαζι με τα μανιταρια, και τα αφηνετε να τσιγαριστουν. Χτυπατε τα αυγα σε ενα μπολ με αλατι και πιπερι και τα ριχνετε στο τηγανι οταν δειτε το μπεικον να εχει ψηθει αρκετα (αναλογα με το ποσο ψημενο το θελετε).
Αν προτιματε κλασικη ομελετα , την αφηνετε να ψηθει απο τη μια πλευρα και την γυρνατε με τη βοηθεια ενος πιατου, η με τον κλασσικο τροπο αν ειστε νιντζα.
Εναλλακτικα οταν δειτε το μειγμα να δενει αρχιζετε να το σπατε σε μεγαλα κομματια. (στο σημειο αυτο ριχνετε την φετα τριμμενη)
Αν θελετε μπορειτε να ριξετε λιγη μουσταρδα, κετσαπ(και το πουμαρο κανει) και επιπλεον αλατι και πιπερι αν θελετε.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με κάνναβη
Υλικά
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. αλεύρι κάνναβης
250γρ. χλιαρό νερό
15 γραμμάρια αλάτι
25 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκια ξηρή μαγιά
50 γραμ. Βούτυρο κάνναβης
150 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών).
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το βούτυρο κάνναβης σε ένα μεγάλο μπολ.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή).
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ίσα μέρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι.
Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια.
Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς.

Καραμέλα κάνναβης
Συστατικά
Αποκαρβοξυλιωμένη φούντα / σοκολάτα/ keif (φουντα που εχετε ήδη βαλει στον φουρνο για λιγη ώρα διαβ. Βουτυρο κανναβης)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα 400γρ
Εργαλεία κουζίνας:
Μπεν μαρι
Grinder
Μίξερ
Εκτέλεση
Στην αρχή, μετρήστε 4g απο-καρβοξυλιωμένης φούντας. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τσοκό ή keif πρέπει να μετρήσετε μόνο 1 έως 2 γραμμάρια. Χρησιμοποιήστε το grinder για να αλέσετε καλά τη φούντα. Σπάστε την τόσο οσο να γινει λεπτή σαν αλεύρι. Όσο πιο λεπτή μπορείτε να την αλέσετε, τόσο το καλύτερο.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε το μπεν μαρι. Ρίξτε νερό σε μια κατσαρόλα με ένα γυάλινο μπολ απο πάνω και ανάψτε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία για να βράσει το νερό. Ανοίξτε το συμπυκνωμένο δοχείο γάλακτος και ρίξτε το περιεχόμενο στο γυάλινο μπολ. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει γρήγορα μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Τώρα προσθέστε σιγά-σιγά τη φούντα και ανακατέψτε την με το ζαχαρούχο γάλα. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να αναμίξετε ελαφρά το μείγμα, στη συνέχεια τοποθετήστε ένα καπάκι στην κορυφή του γυάλινου μπολ και αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασια για μιάμιση ώρα. Ελέγχετε το μείγμα περιοδικά, ανακατεύοντας το . Κάθε φορά που το ελέγχετε θα το βρείτε όλο και πιο σκούρο και παχύτερο.
Κρίνετε μόνοι σας πόσο σκοτεινή και παχιά θέλετε να είναι η καραμέλα. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τοσο πιο σκούρα γίνεται. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται! Αφού σκουρύνει και παχύνει, αφαιρέστε το μπεν μαρι και χτυπήστε καλά με ενα μιξερ για να γίνει απαλή και ομοιομορφη. Είστε έτοιμοι για να την χρήσιμοποιησετε σε παγωτό ή σε οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο που σας αρέσει.

Μεξικάνικη ζεστή πικάντικη σοκολάτα
Συστατικά
6 κουταλιές μίγμα κακάο σκούρης σοκολάτας
1+1/2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο κάνναβης, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα, θερμαίνεται μέχρι να είναι ζεστό στην αφή
1+1/2 φλιτζάνια νερό, θερμαίνεται μέχρι να ειναι ζεστό στην αφή
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 2 κουταλιές πιπέρι καγιέν για γαρνίρισμα
Μέθοδος
Σε μια κατσαρόλα, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μείγμα κακάο, το σιρόπι σοκολάτας, το βούτυρο κανναβης και τη σκόνη τσίλι, σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να έχει διαλυθεί.
Ρίξτε το ζεστό γάλα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το ζεστό νερό στο και χτυπήστε το για να το συνδυάσετε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ζεστάνετε τη σοκολάτα μέχρι να ειναι ζεστή, 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε σε δυο κούπες.

Ομελέτα με κάνναβη
Συστατικά
2 μεσαίου μεγέθους αυγά
1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο κάνναβης
Ζαμπόν / μπέικον σε κύβους
Τυρί τριμμένο
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο εκαφρά τσιγαρισμένο
Ντομάτα
Καρύκευμα (οτι προτιμάτε)
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα τηγάνι το βούτυρο κάνναβης και τοποθετήστε και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
Ανακατέψτε καλά τα αυγά σε ενα μπολ.
Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο ζεστό τηγάνι. Τα αυγά θα πρέπει να καλύπτουν ολη την επιφάνεια.
Όταν τα αυγά έχουν στερεοποιηθεί στο κάτω μέρος (αρκεί να αναστραφούν χωρίς να σπάσουν), τοποθετήστε τη γέμιση στο κέντρο των αυγών. Αναποδογυρίστε το ήμισυ της ομελέτας για να καλύψετε τα γεμιστικά.
Μαγειρέψτε μέχρι να μαγειρευτούν όλα καλά.

Χορτοσκορδόψωμο
Συστατικά
1 γαλλική μπακεττα
100 γρ βούτυρο κάνναβης
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, σπασμένες και κομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 / 4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας (προαιρετικά)
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Κόψτε το ψωμί στη μέση, οριζόντια. Ανακατέψτε το βούτυρο κάνναβης, το σκόρδο και το μαϊντανό μαζί σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε το μείγμα βουτύρου πάνω από τα δύο μισά ψωμιού. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και βάλτε το στον φούρνο για 10 λεπτά.
Βγαλτε το από το φούρνο
Τριψτε το τυρί παρμεζάνα πάνω από το ψωμί, αν θέλετε. Επιστρέψτε στο φούρνο στο υψηλότερο ράφι σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά έως ότου οι άκρες του ψωμιού αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και το τυρί (αν χρησιμοποιείτε τυρί) να λιώνει. Παρακολουθήστε πολύ προσεκτικά κατά το ψήσιμο. Προσεξτε να μην σας καει.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει για ένα λεπτό και κόψτε σε φετες. Σερβίρετε αμέσως.

Σοκολατοκέικ κάνναβης χωρίς αλεύρι
Συστατικά
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλική
2 φλιτζάνια γλυκόπικρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι βούτυρο κάνναβης μαλακωμένο
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 φλιτζάνι ζάχαρη αχνη
Νωπά φρούτα για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Συνδυάστε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα.
Λιώνουμε τα τσιπ σοκολάτας αργά σε ένα χωριστό κύπελλο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε το βούτυρο κάνναβης στην λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε καλά με το μίξερ.
Προσθέστε το ζεστό νερό ζάχαρης, κτύπησε καλά.
Προσθέστε τα αυγά ένα τη φορά. Χτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι για κέικ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή έως ότου η κορυφή του κέικ έχει σχηματίσει μια κρούστα.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Ξεφορμάρεται το κέικ σε μια πιατέλα. Πασπαλήστε λιγη άχνη. Κόψτε και γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα.
Αποθηκεύστε το κέικ που απομένει σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Παγωτάτι Φούντας
Για την κρεμα φούντας θα χρειαστείτε:
Κρέμα Κάνναβης
Ποσοτητα:
1 ½ φλιτζάνια
2 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος ζαχαροπλαστικής
5-10 γραμμάρια , φούντα τρίμμα
Αναμείξτε τη κρέμα γάλακτος και τη φούντα σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μετρια φωτια. Αφηστε το για μια ωριτσα ανακατευοντας συχνα.
Κατεβάστε απο την φωτια και αφηστε το μειγμα για 5 λεπτα να κρυώσει
Σουρώστε με φίλτρο καφέ ή λεπτό σουρωτήρι.
Ρίξτε τη κρέμα σε ένα μπωλ.
Αναμίξτε με ένα μπλέντερ χειρός ή ηλεκτρικό στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Ψύξτε μέχρι η κρεμα να είναι έτοιμη για χρήση.
Ας περασουμε τώρα μερακλήδες μου στο βασικό παγωτό
Η ακόλουθη συνταγή δημιουργεί μια απλή, λευκή βάση παγωτού. Για να προσθέσετε γεύση, αποβουτυρώστε το γάλα σας με βανίλια ή βότανα πριν την αναμίξετε με την κρέμα φούντας που φτιαξαμε πιο πάνω. Μπορείτε να εξισορροπήσετε τη γήινη γεύση της μαριχουάνας με μια γλυκιά και ξινή φραουλίτσα, φτιαγμένη με το μαγείρεμα των φρέσκων φρούτων με ζάχαρη έως ότου εξατμιστεί το νερό.
ΥΛΙΚΑ:
1 ½ φλιτζάνι κρέμα φούντας
4 φλιτζάνια γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 ½ κούπα μέλι
¾ φλιτζάνι ξηρό γάλα σε σκόνη
Ελαφρά κόμμι ξανθάνης
3 αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε την κρέμα φούντας με το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε χαμηλη φωτιά.
Κατεβάστε το απο τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα αυγά και το αλάτι. Ανακατέψτε για να διαλύσετε τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη. (Το κόμμι ξανθάνης μπορεί να μην διαλύεται εντελώς. Αυτό είναι οκ.)
Σε ένα ξεχωριστό κύπελλο, χτυπάτε τα αυγά μέχρι να γινουν αφρώδη και προσθεστε σιγα σιγα μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μίγμα κρέμας.
Ρίξτε τα πάντα πίσω στην κατσαρόλα. Γυρίστε τη θερμότητα πίσω στη χαμηλή και σιγά-σιγά να φτασει το μείγμα μέχρι 80 βαθμούς, ανακατεύοντας το κάτω μέρος του δοχείου συχνά με μια σπάτουλα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Προσθέστε αλάτι.
Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή ρύθμιση του μπλέντερ για ένα λεπτό. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα δοχείο.
Τοποθετήστε το δοχείο σε μεγαλυτερη κατσαρόλα ή δοχείο με πάγο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Προσθέστε σιρόπι μελιού ή οτι σιροπι τραβάει η ορεξή σας για να το γλυκάνετε.
Για μια ακομα πιο σουπερ γεύση, προσθέστε λιγο ξυσμα λεμονιού.
Περιστρέψτε το υγρό μείγμα στη μηχανή του παγωτού σας και σερβίρετε.

www.dolcevitaonline.it
gr420.info
villabafocooking.wordpress.com
weed-ellas.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια