Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πανσέληνος 25 Σεπτεμβρίου, 2018

Πανσέληνος στην 1η μοίρα του Κριου, στις 25 Σεπτεμβρίου, 2018 ώρα, 4:52:18,πμ. στον 7ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.

Ένας Ηρακλής.

Μοίρα της Δύναμης και του Πάθους. Ικανότητα να αντέχουμε στην πολλή δουλειά, δύναμη και αντοχή του χαρακτήρα. Παθιασμένη και επιθετική μοίρα, εξοπλισμένη καλά για τις συγκρούσεις. Πράγματι, αυτή η μοίρα, προειδοποιεί επίσης για πιθανή πτώση, τη βία ή την προδοσία.
Αποκρίνεται σε κινδύνους, έχει γενναίο, επιδεικτικό και γενναιόδωρο χαρακτήρα που διαθέτει επαγγελματικές ικανότητες και ισχυροποιεί την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη του ατόμου. Ωστόσο, αντί να εκδηλώνετε κάποιος και να προσπαθεί να επιβάλει βίαια τις πεποιθήσεις του, πρέπει να σέβεται περισσότερο τα συναισθήματα και τις ιδέες των άλλων ανθρώπων, για να μη μεγαλώνουν τα εμπόδια. Θεωρητικά καλό ακούγεται, αλλά το αντίθετο γίνεται στην διεθνή πολιτική.«Ένας ένοπλος πολεμιστής με Ηράκλεια μορφή σκιάζει το έδαφος» (παράδειγμα :Εθνικιστικό κόμμα Γερμανίας- Τρίτος Ράιχ-1η μοίρα Ηλίου)
Επιθετικός, σκληρός και παθιασμένος χαρακτήρας καλά εξοπλισμένος για να αντιμετωπίσει τους αγώνες της ζωής. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σωματική δύναμη καθώς και τα πνευματικά όπλα, σύμφωνα με το κοινωνικό υπόβαθρο κάποιου. Κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για τις υλιστικές πλευρές της ζωής και προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τα περιουσιακά του στοιχεία.
Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει κίνδυνος απώλειας ή και αγωγής σχετικά με τέτοια ζητήματα. Πράγματι, ο βαθμός αυτός συνδέεται με τον Ηρακλή, έναν άνθρωπο που μπορεί να επιτύχει καταπληκτικά κατορθώματα, αλλά που μπορεί επίσης να πέσει στις παγίδες της παραπλάνησης.
Η δυνατή αυτή πανσέληνος πραγματοποιείται στον 7ο οίκο
. Ο 1ος είναι ο λαός, ο 7ος είναι οι άλλοι λαοί που έχει σχέσεις το κράτος.
Είναι πολύ σημαντικός οίκος (όπως όλοι οι γωνιακοί οίκοι), για να δούμε αν η επαφή του κράτους με τους άλλους λαούς είναι φιλική ή εχθρική και ανταγωνιστική. Εδώ σχηματίζεται η συγκεκριμένη πολικότητα.
Ο 7ος είναι οι διεθνείς συνθήκες, οι φανεροί εχθροί ενός κράτους, το εμπόριο με ξένες χώρες, οι πολίτικες συνεργασίες. Εξωτερικές υποθέσεις και σχέσεις με άλλες δυνάμεις. Πόλεμοι και διεθνείς συνθήκες, εμπόριο με ξένες χώρες. Διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν την άμυνα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις. Επίσης δείχνει τις πρεσβείες του κράτους στο εξωτερικό. Τους φανερούς αντιπάλους της χώρας. Τους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος. Τα δικαστήρια και τους δικηγόρους.
Η πανσέληνος αυτή αφορά την ισορροπία και τη δικαιοσύνη αλλά και στον σταυρό των παρορμητικών ζωδίων την ηγεσία και την δράση. Ως εκ τούτου, καλούμαστε να είμαστε ειρηνικά πολιτισμένοι μεσολαβητές και όχι άξεστοι πολεμιστές.
Η πανσέληνος στον πρώτο δεκανό του Κριου, αφορά και την καύση των ξύλων και δασών ,εμπρησμούς, πυρετούς αλλά και την ξηρότητα στον αέρα. Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς, και του πολέμου και κυβερνάται από τον πλανήτη Αρη, σύμβολο προσβλητικής δύναμης, με ανταγωνιστικό, περιπετειώδες πνεύμα. Σχετίζονται με τη θερμότητα, τη φωτιά, πόλεμο, πυρετούς, λοιμό, ασθένειες, ατυχήματα, όπλα, εγκληματικότητα, διαμάχες και αναταραχές.
Ο Άρης συμβολίζει την αστυνομία, τον στρατό, τους ήρωες, τους πυροσβέστες, χειρούργους, μηχανικούς, αναδευτήρες, και όσους χρησιμοποιούν αιχμηρά εργαλεία ή όργανα. Η ενέργεια που σχετίζεται με τον Άρη είναι παθιασμένη, γρήγορη, επιθετική, θυμωμένη, με επιβολή και επικίνδυνη. Εναλλακτικά, είναι πρωτοποριακή και θαρραλέα και δείχνει αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία, θετικά συνδέονται με τις νέες επιχειρήσεις και ανακαλύψεις.
Η πολύ δυνατή πανσέληνος στον άξονα Κριου/Ζυγού και μάλιστα στην 1η μοιρα, μεταξύ 1-7ου οίκου, αυξάνει τις εντάσεις που είναι υπερβολικά ισχυρές σε πολιτικό/ εθνικό/διεθνής επίπεδο και συμβολίζει τις πολεμικές ενέργειες πολύ περισσότερο, και μάλιστα μας θυμίζει αρκετά και τη σεληνιακή ματωμένη έκλειψη στον Κριό, τον Σεπτέμβριο του 2015, η τελευταία της τετράδας, που είχε πραγματοποιηθεί τότε. Μια τέτοια πανσέληνος δίνει ακραία γεγονότα, όπως και οι μαζικοί πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017.
http://eastroephimerides.blogspot.com/2015/09/28-2015.html
Πρώτος δεκανος Κριου [Άρη]. Πυρετός, πυρκαγιά, πυρκαγιά δάσους και δάση και ξηρότητα του αέρα. [Δυο Ράβδοι]
Η πανσέληνος Σεπτεμβρίου, βρίσκεται υπό την βαριά επιρροή του Κρόνου στον Αιγόκερω, που βρίσκεται στον 4ο οικο, που σχετίζεται με απαγορεύσεις και περιορισμούς.
Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ http://eastroephimerides.blogspot.com/2017/12/21-2017-21-2020.html
Ακόμα βέβαια δεν έχουμε δει τίποτα, θα λέγε κανείς, αφού ο Κρόνος είναι στις πρώτες μοίρες του, και σε ανάδρομη πορεία τόσο καιρό, τώρα όμως δεν είναι. Έχει ήδη επιστρέψει σε ορθή πορεία. Η πανσέληνος στον Κριό τετραγωνίζει τον Κρόνο και έχει περιοριστική και καταθλιπτική επίδραση στα συναισθήματα και στις σχέσεις όλων των ειδών, είτε είναι προσωπικές είτε είναι στον πολιτικό χώρο.

Ο Χείρων, επίσης στον Κριό που εισήλθε πριν λίγο καιρό, σε σύνοδο με την πανσέληνο, μόλις με 1 μοίρα διαφορά μεταξύ τους, που σημαίνει ότι είναι πολύ στενή, με μεγάλη επιρροή, και άμεση, συνδέει τους φόβους σας με μια βαθιά πληγή στην ψυχή σας που σχετίζεται με τις αναμνήσεις σας από την παιδική ηλικία. Η πανσέληνος ίσως να προσφέρει επίσης λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, ίσως μέσω μιας σύγκρουσης εσωτερικής η και εξωτερικής.
Η θετική ενέργεια από τον Άρη και τον Ουρανό δίνει το θάρρος και τις ευκαιρίες να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στη ζωή και τους φόβους μας. Είτε πρόκειται για τον φόβο της μοναξιάς, οικειότητας, αλλαγής ή επιτυχίας, η πανσέληνος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους και τις αναστολές σας. Αλλα ωστόσο, στην πολιτική τα πράγματα είναι διαφορετικά και θα εξηγήσουμε το γιατί.
Η αντίθεση Ηλίου/Σελήνης σε δυο οίκους δείχνει τις πολικότητες και δυο δυνάμεις που αντιτίθενται μεταξύ τους, όπου δημιουργούνται εντάσεις. Το φαινόμενο της πανσελήνου θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες μέχρι τη νέα σελήνη της 8ης Οκτωβρίου στον Ζυγό.
Η πανσέληνος στις 24 Σεπτεμβρίου στις 01 ° 59 ‘ του Κριου είναι σίγουρα μια αρκετά προκλητική φάση σελήνης, επειδή τετραγωνίζει τον Κρόνο με λιγότερο από ένα βαθμό, άρα έχουμε ένα πολύ στενό τετράγωνο, με πολύ σημαντική και άμεση επιρροή, να επηρεάζει τον 4ο οίκο του χάρτη που συνδέεται με εδάφη μιας χώρας ή την εδαφική ακεραιότητα της, εθνικά θέματα.
Ο 4ος οίκος συμβολίζει, τις καιρικές συνθήκες, τη γεωργία, οι σοδειές και τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, ορυχεία, δημόσια κτίρια, καθώς και το κόμμα της αντιπολίτευσης. Τους νομούς και τα δημαρχεία, τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Τα υπουργεία Ανάπτυξης, Γεωργίας. Δήμοι, πόλεις, Κρυμμένοι θησαυροί στο έδαφος. Τάφοι, Το τέλος όλων των πραγμάτων.
Είναι οι ρίζες μας , οι πρώτες μας εντυπώσεις σχετικά με την έννοια οικογένεια και πατρίδα. Είναι πολύ σημαντικός οίκος και ανήκει σε αυτούς τους οίκους που ονομάζουμε γωνιακούς (1ος -4ος -7ος). Η ακίνητη περιουσία. Πατέρας, χωράφια, κήποι, σπίτια, κτηματομεσίτες.
Τόσο η σελήνη όσο και ο Ήλιος στον χάρτη αυτόν, τετραγωνίζουν τον Κρόνο, ο ένας από τον 7ο οικο και ο άλλος από τον 1ο οίκο, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό Ταυ-τετράγωνό, επηρεάζοντας γωνιακούς οίκους. Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον Χείρωνα είναι επίσης απέναντι από τον Ερμή περιπλέκοντας τους περιορισμούς που δημιουργούνται από το τετράγωνο του Κρόνου. Επιπλέον, η πανσέληνος ενώνεται με ένα δύσκολο σταθερό αστέρι που είναι και αυτό φύσεως Κρόνου.

Το Ταυ τετράγωνο είναι ένας πλανητικός σχηματισμός ανάμεσα σε δύο πλανήτες που σχηματίζουν μεταξύ τους αντίθεση (απόσταση 180 μοιρών) και ταυτόχρονα υπάρχει και ένας άλλος πλανήτης που τετραγωνίζει τους άλλους δύο έχοντας απόσταση 90 μοιρών από τον καθένα. Ο σχηματισμός έχει πάρει το όνομά του από το γεγονός ότι οι γραμμές που δηλώνουν τις όψεις αυτές σχηματίζουν το γράμμα Τ. Φέρνει προβλήματα και άγχος. Η αντίθεση σηματοδοτεί την χρυσή τομή που πρέπει να βρει το άτομο προκειμένου να έχει αντικειμενικότητα αλλά και ρεαλισμό για να καταφέρει να αντεπεξέλθει.
Εδώ χρειαζόμαστε την κατάλληλη προετοιμασία ακόμα και από την ίδια μας την οικογένεια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ζωή. Η παρορμητική φύση του ταυ-τετραγώνου δηλαδή «πρώτα πράττω και μετά σκέφτομαι» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Το άτομο συλλέγει εμπειρίες μέσα από παράτολμες κινήσεις, δίνοντας την αίσθηση στους άλλους πως παίζει την ζωή του κορώνα-γράμματα. Ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μέσα από τα Ταυ–Τετράγωνο μιας και το άτομο καλείται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματική οπτική και να δει τα πράγματα ως έχουν.
Όλος αυτός ο συνδυασμός φέρνει ένα πλήθος πιθανών προβλημάτων, στις σχέσεις μας, στη προσωπική μας ζωή (εμείς και οι άλλοι) αλλά και ανάμεσα στον λαό και τις αποφάσεις και πράξεις μιας κυβέρνησης αλλά και αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Πρώτα απ ‘όλα, ο Άρης δίνει τη δύναμη και το θάρρος να ξεπεράσει κάποιος τις αντιξοότητες και αυτό είναι αρκετά θετικό, υπό μια τέτοια επιρροή, αυξάνει τις αντιδράσεις, τις εντάσεις, δημιουργεί επανάσταση ανάμεσα στον λαό και τις αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικοί. Μια θετική επιρροή προέρχεται από τον Ουρανό, ο οποίος βοηθά όμως στη ρήξη των όποιων φραγμών και στην υπερνίκηση των αναστολών.
Ωστόσο, η αντίθεση του με την Αφροδίτη, επειδή βρίσκεται στον άξονα οικονομίας μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη αστάθεια στην οικονομία αλλά και απώλειες από φυσικά φαινόμενα, για παράδειγμα. (σεισμός, ίσως ανατάραξη κτιρίων, αναταράξεις στα χρηματιστήρια λόγω προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική κρατών)
Ο Κρόνος είναι η κύρια πηγή ανησυχίας και έντασης, επειδή είναι το επίκεντρο ενός Ταυ-τετραγώνου απαιτεί σκληρή δουλειά για να ξεπεραστούν οι συγκρούσεις στην προσωπική μας ζωή, ωστόσο στην πολιτική, δείχνει ισχυρές συγκρούσεις. Τελικά, θα υπάρξει μια σειρά κρίσεων, δοκιμασιών και προκλήσεων, που θα τελειοποιήσει τις δεξιότητες μας που είναι απαραίτητες για να ξεπεράσουν τα εγγενή εμπόδια, η απογοήτευση και η σύγκρουση μέσα από σχηματισμούς τετραγώνων και αντιθέσεων.
Ο ακοντισμός των απαραίτητων δεξιοτήτων ζωής, σε συνδυασμό με την εκμάθηση για το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους σε συναισθηματικό επίπεδο, μπορεί να οδηγήσει στην αποφασιστικότητα, τη δύναμη και την εμπειρία ζωής που είναι απαραίτητα για μεγάλα επιτεύγματα και επιτυχία.
Η δυναμική του συγκεκριμένου Τ-τετραγώνου θα εκδηλωθεί ως μια πολύ υποκειμενική ανάγκη να ακολουθήσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα για το τι κάνει το άτομο ώστε να αισθάνεται συναισθηματικά ασφαλές.
Η σύγκρουση θα εκδηλωθεί, ως ανάγκη να συσχετιστούν συναισθηματικά, με έναν πολύ πνευματικό τρόπο διατηρώντας παράλληλα όλες τις δομές ασφαλείας γύρω από τον εαυτό μας. Η ανάγκη να μοιραστούμε τον εαυτό μας, με έναν άλλο, χωρίς να αρνούμαστε την προσωπική αυτο-ικανοποίηση, θα αμφισβητηθεί, καθώς είναι πολύ δύσκολο να γίνεις γενναιόδωρος και εγωιστής ταυτόχρονα.

Η σελήνη απέναντι από τον Ερμή μπορεί να αμβλύνει τη σκέψη σας και να σας κάνει πολύ επιθετικούς λεκτικά. Μια στιγμή μπορεί να είστε υπερβολικά αναλυτικοί, είτε πολύ συναισθηματικοί και παράλογοι την επόμενη. Το Ταυ-τετράγωνο είναι πολύ ισχυρό καθώς περιλαμβάνει εδώ δυο αντιθέσεις και δυο τετράγωνα. Η αντίθεση σελήνης/Ερμή σηματοδοτεί τη μεταβολή συναισθημάτων και μνήμης, δημιουργεί αστάθεια στις διμερής σχέσεις, συνδέεται με αλλαγές στα σχέδια μας, το κουτσομπολιό και την φλυαρία, τις συκοφαντίες, την έκθεση μας σε έντονη κριτική. Εντείνει τις μαζικές κινητοποιήσεις που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιθετικές.
Μπορεί να έχετε δυσκολία να κατανοήσετε τα καθημερινά προβλήματα σε σχέση με τους άλλους. Η συναισθηματική προκατάληψη ή η έλλειψη κατανόησης μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρήματα. Τα προβλήματα που προκαλούνται από τον εθισμό, τον ρατσισμό ή την προκατάληψη μπορούν επίσης να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην διαδικασία σκέψης σας. Αυτή η όψη μπορεί να προκαλέσει τα νευρικά προβλήματα και το άγχος, προβλήματα στο λεμφικό σύστημα. Προβλήματα στις συμφωνίες σε πολιτικό επίπεδο.
Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον Χείρωνα προκαλεί βαθύ συναισθηματικό πόνο, αλλά και επούλωση ταυτόχρονα. Λόγω του Ταυ- τετραγώνου με τον Κρόνο, ωστόσο, η τραυματική πλευρά του Χείρωνα θα είναι περισσότερο στο επίκεντρο. Ο Χείρωνας σε αντίθεση με τον Ερμή/Ήλιο και τετραγωνίζει τον Κρόνο. Η πανσέληνος θα φέρει στην επιφάνεια οδυνηρές αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία οι όποιες ίσως να καθορίσουν την γενική συμπεριφορά μέσα στην σχέσεις σας, την συγκεκριμένη περίοδο.
Από την άλλη ξέρουμε ότι σηματοδοτεί ισχυρά πλήγματα στην πολιτική. Ο Χείρων έχει ανοίξει τα μάτια του κόσμου προς στην αλήθεια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φωνές τους και αγωνίζονται ανοιχτά και να διαμαρτύρονται. Ο Χείρωνας αγωνίζεται για την μεταμόρφωση. Οι άνθρωποι παίρνουν το προβάδισμα. Μαζί, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές φωνές μας μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και να αγωνιστούμε για την αλλαγή. Έχουμε τα εργαλεία τώρα – ας σηκώσουμε τις φωνές μας!
Πιθανότατα, όμως στην προσωπική σας ζωή, να αισθανθείτε πιο ευάλωτοι και ευαίσθητοι, καθώς θυμάστε για παράδειγμα, την κακομεταχείριση από γονείς ή παππούδες. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Χείρωνα υποδηλώνει μια βαθιά πληγή στην ψυχή σας που συνδέεται με τα μητρικά ζητήματα. Εντούτοις, ο Χείρων απέναντι από τον Ήλιο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο δείχνει επίσης θέματα με τον πατέρα.
Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, είχα γράψει ξεχωριστό κείμενο για τον Χείρωνα στον Κριο. Είναι σημαντικο να το διαβάσετε γιατί θα δείτε ποιες χώρες έχουν Χείρωνα στον Κριο. (επηρεάζεται ο χάρτης Ελληνικής Μεταπολίτευσης, χάρτης Ελληνικής Επανάστασης και πολλά είναι τα κράτη και αυτά είναι αρκετά)
http://eastroephimerides.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Κρόνο είναι η πιο σημαντική και πιο δύσκολη από όψεις στον χάρτη, λόγω του ότι συμμετέχει στο Ταυ-τετράγωνο. Θα έχει περιοριστική και καταθλιπτική επίδραση στα συναισθήματα και τις σχέσεις σας. Ως αποτέλεσμα, η σύνδεση με άλλους ανθρώπους με οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο θα είναι πιθανόν δυσκολότερη. Η θλίψη, η μοναξιά, η ενοχή και η ντροπή είναι πιθανά συναισθήματα καθώς θυμάστε τις αποτυχίες μιας σχέσης, την απώλεια και τη θλίψη του παρελθόντος. Η πικρία ή η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να σας κρατήσει πίσω από το να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Άλλοι άνθρωποι ή περιστάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν απόσταση στις σχέσεις ή αισθήματα απομόνωσης.
Το να κατηγορείτε τους άλλους για την κακή τους διάθεση θα επιδεινώσει μόνο τα πράγματα και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια πολύτιμη σχέση. Οι ανθυγιεινές ή αλληλοεξαρτώμενες σχέσεις που συνεπάγονται με κατάχρηση ή εθισμό μπορεί να λήξουν. Ακόμα και οι προφανώς κανονικές σχέσεις μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματική ψυχρότητα, γκρίνια ή εκφοβισμό.
Η πανσέληνος θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα προκλητική αν είστε επιρρεπείς και υποφέρετε από κατάθλιψη. Εάν έχετε Ήλιο, Σελήνη ή ωροσκόπο από 0 έως 4 μοίρες σε παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), θα πρέπει επίσης να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία, ειδικά αν ήδη περάσετε από μια δύσκολη κατάσταση.
Η όψη αυτή συνδέεται με τον λυπημένο και περιορισμένο λαό λόγω απερίσκεπτων ενεργειών και γεγονότων που συμβαίνουν, επηρεάζει τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις μητέρες.

Το τετράγωνο Ερμή/Κρόνου αυξάνει την πιθανότητα αρνητικής σκέψης και παρανοήσεων. Η ανακοίνωση των σκέψεων σας και η δημιουργία σχεδίων θα είναι πιο δύσκολη. Η έλλειψη σαφήνειας και προσοχής στη λεπτομέρεια σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τις σημαντικές διαπραγματεύσεις, τις επιχειρηματικές και νομικές υποθέσεις. Η απόσταση ή ο χωρισμός σε στενές σχέσεις είναι άλλα πιθανά ζητήματα. Επιπλέον, ζοφερές σκέψεις, κακά νέα ή μοναξιά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχική σας ευεξία.
Σε κοσμικό επίπεδο συνάδει με μπλόκα σε εθνικές οδούς για παράδειγμα, σε ρήξεις και διακοπή διπλωματικών σχέσεων.

Η Σελήνη εξαγωνίζει τον Αρη δίνει το πάθος και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται για να ξεπεραστεί ο περιορισμός και η αναστολή από τον Κρόνο και το σταθερό αστέρι. Δίνει τη ζεστασιά και τη σεξουαλική έλξη να ξεπεράσει τους φόβους της οικειότητας ή της απόρριψης. Η ανταγωνιστική αλλά συνεταιριστική φύση της όψης αυτής θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή παρανοήσεων και την τάση για καυγάδες από τον Ερμή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας με περισσότερη εμπιστοσύνη. Πάνω απ ‘όλα όμως, δίνει τη δύναμη, την πρωτοβουλία και το θάρρος να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες και οι προκλήσεις που αντιπροσωπεύει αυτή η πανσέληνος για σας.

Το τρίγωνο του Κρόνου/ Ουρανού σας ενθαρρύνει να κάνετε θετικές αλλαγές αντί να αντιμετωπίζετε τις οριακές συνθήκες. Παρέχει απρόσμενες ευκαιρίες να ξεφύγετε από περιορισμούς, να αφήνετε ανθυγιεινές σχέσεις και να είστε οι ίδιοι. Βοηθά να ξεπεραστεί ο φόβος της αλλαγής επειδή πρόκειται για μια φάση μετάβασης στη ζωή σας. Θα μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί, προγραμματίζοντας κάθε βήμα μεθοδικά, αντί να χρειάζεται να αντιδράτε σε απότομες αλλαγές. Πάνω απ ‘όλα, ο Ουρανός δίνει την ηλεκτρική σπίθα και την επιθυμία για ελευθερία που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να βρείτε ένα νέο συναρπαστικό μονοπάτι. Ωστόσο, θα ενθαρρύνει τους λαούς να εκφραστούν.

Το εξάγωνο Πανσελήνου/ Lilith φέρνει αφθονία γοητείας, πειθούς και μαγείας. Αυτή είναι η μαγεία του υψηλότερου διαμετρήματος, αλλά με αυτήν, έρχεται η δυνατότητα να γοητεύει και να χειραγωγεί με τον πιο ανόητο και ανιδιοτελή τρόπο αν χρειαστεί. Το εξάγωνο αυτό έχει την γοητεία του Πίτερ Παν, μια νεανική αίσθηση. Αυτός είναι ο «αξιαγάπητος-απατεώνας».

Τέλος, ο Ήλιος σε όψη κουινκαξ με τον Ουρανό μπορεί να σας κάνει νευρικούς και ανήσυχους. Θα δυσκολευτείτε να χαλαρώσετε καθώς η διαίσθησή σας αντιλαμβάνεται την επικείμενη αλλαγή. Η συσσώρευση ενέργειας στο σύστημά σας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι αλλά και λίγο φόβο; Ωστόσο, αυτή η συσσώρευση νευρικής ενέργειας θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε περισσότερη ελευθερία και δημιουργική αυτο-έκφραση. Κάποιος ή κάτι μπορεί να σας αναγκάσει να αλλάξετε τη ρουτίνα, τη συμπεριφορά ή τα σχέδιά σας.
Είναι σημαντικό να παραμείνετε ευέλικτοι και να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Προσπαθήστε να πάτε με τη ροή των γεγονότων. Κάνοντας κάτι ελαφρώς με διαφορετικό τρόπο θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά, καθιστώντας τη ζωή ευκολότερη για τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Ωστόσο, μην πάτε πολύ μακριά ή είστε πολύ τολμηροί, διαφορετικά ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.

ΗΛΙΟΣ/ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Ο τραυματισμός: Μια πληγή στην δημιουργικότητα κάποιου. Ο φόβος για δημιουργικότητα και έκφραση του εγώ. Αίσθημα προδοσίας ή τραυματισμού από τον πατέρα.
Μήνυμα: «Διαρκώς επιδεικνύεστε έντονα».
Εσωτερικό Μήνυμα: «Φοβάμαι να λάμψω / δεν αισθάνομαι πλήρης αν δεν εκφραστώ».
Θεραπεία: Εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση αυτοεκτίμηση μας. Ανάπτυξη εμπιστοσύνης. Όλες οι μορφές δημιουργικής έκφρασης. Ηλίανθος και αποξηραμένα λουλούδια. Δημιουργικότητα. Εργασία με παιδιά. Ηγεσία.

ΣΕΛΗΝΗ/ΧΕΙΡΩΝΑΣ
Ο τραυματισμός: Μια συναισθηματική πληγή. Πληγή από την μητέρα. Η εμπειρία ή η ενσυναίσθηση τον πόνο της μητέρας. Μια πληγωμένη μητέρα. Ο φόβος της ευπάθειας ενός ατόμου. Αίσθημα πρόκλησης ή απόρριψης από την μητέρα. Αίσθημα ανασφάλειας. Βαθιά ανώνυμοι φόβοι.
Μήνυμα: «Δεν υπάρχει ασφάλεια στον κόσμο που ζούμε. Μην εμπιστεύεστε κανέναν. Σας αγαπάμε, αλλά … «.
Εσωτερικό μήνυμα: «Αισθάνομαι ότι απορρίφθηκα. Είμαι ευάλωτος. »
Θεραπεία της πληγής: Συναισθηματική απελευθέρωση. Θεραπεία μέσω της μητέρας ή της φροντίδας άλλων. Ψυχοθεραπεία. Εμπειρίες αγάπης και αποδοχής. Ρόδια. Ευαισθησία και συμπάθεια προς τους άλλους. Η ικανότητα να θεραπεύει άλλους.

ΧΕΙΡΩΝΑΣ/ΕΡΜΗΣ
Ο τραυματισμός: Πληγώνω κάποιον λεκτικά. Αίσθημα παρεξηγημένης και αδύναμης επικοινωνίας.
Μήνυμα: «Δεν μας αρέσει ο τρόπος επικοινωνίας.»
Εσωτερικό Μήνυμα: «Δεν με καταλαβαίνετε. Δεν με ακούς. Είμαι ανόητος.»
Θεραπεία: Τραγούδι, μιλώντας δημόσια, φωνάζοντας, γράφοντας, παίζοντας ένα μουσικό όργανο. Δημιουργική έκφραση με τον ήχο. Το τσάκρα του λαιμού ξεκλειδώνει και θεραπεύει. Πρακτική ορθής ομιλίας και σκέψης. λουλούδια καλέντουλας.
Το δώρο: Η ικανότητα να κατανοούν τους άλλους και να διδάσκουν την τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Η Σελήνη σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Deneb Kaitos στις 02 ° 50 ‘ του Κριού δίνει ένα πρωτοποριακό πνεύμα αλλά μπορεί να σας κάνει απερίσκεπτους και σκληρούς. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διαφωνίες, επιχειρήματα και συγκρούσεις. Γενικά, αυτό το πορτοκαλί αστέρι στην ουρά του αστερισμού Cetus the Whale ή Sea Monster προκαλεί αυτοκαταστροφή με βίαιη δύναμη, ασθένεια, ντροπή, ατυχία αλλά και υποχρεωτικές αλλαγές.
Συνδέεται με παρεμπόδιση και τον περιορισμό με κάθε τρόπο, ψυχολογικά αλλά και σωματικά.
Ο Austin Coppock λέει ότι η πανσέληνος στον 1 δεκανό του Κριου, αναπτύσσει τη συναισθηματική αυτοπεποίθηση αλλά έχει «δυσκολία στο να δημιουργήσει και να διατηρήσει σταθερές συναισθηματικές σχεσεις με τους αλλους, ειδικά εκείνες τις σχέσεις που εναποθέτουν τους ανθρώπους σε μια ευάλωτη θέση.»
Αυτό μπορεί να είναι ο λόγος για επιτυχία εδώ, δεδομένου ότι μπορούμε να «παντρευτούμε» τη δουλειά μας.
Είμαστε τόσο συναισθηματικά συνδεδεμένοι με την αποστολή μας ότι κάνουμε παθιασμένους μαχητές ώστε να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε. Αυτή η εποχή ευνοεί τους ακτιβιστές και εκείνους που είναι πρόθυμοι να είναι ήρωες για την οικογένειά τους ή την χώρα τους. Στον ευρύτερο κόσμο, θα υπάρχουν εκείνοι που θα ενεργούν αρκετά αδίστακτα ώστε να διατηρήσουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ 2 ΡΑΒΔΟΙ

Η κάρτα ταρώ που σχετίζεται με αυτό τον δεκανό είναι οι 2 Ράβδοι. Καρμικα, αυτή η κάρτα σημάνει την αποχώρηση από το παλιό για το νέο, αποφασίζοντας μεταξύ αυτού που ήδη γνωρίζουμε και αφήνοντας τα για κάτι καινούργιο:
«Από έξω, μπορεί να φαίνεται ότι τα έχετε όλα και είστε πολύ επιτυχημένοι, αλλά για λίγο εμφανίζονται αλλαγές στο εσωτερικό. Μπορεί να έχετε ένα νέο σχέδιο δράσης ή μια καυτή επιθυμία να κάνετε κάτι άλλο. Μπορεί να αισθανθείτε ότι μέσα σας σιγοκαίγεστε και ότι χρειάζεστε μια νέα ώθηση στη ζωή, αλλαγή σκηνικού ή αλλαγή προσώπων. «~
Σε σύγκριση με τον ελληνικό χάρτη του 1830,
 η πανσέληνος ημι-εξαγωνιζει τον Χείρωνα, ο Ήλιος σε όψη κουινκαξ με τον Χείρωνα, ο Αρης τετραγωνίζει τον Χείρωνα, ο Κρόνος τριγωνίζει τον Χείρωνα, το τετράγωνο Αρη/Ποσειδώνα συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα, ο Ερμής ημι-εξαγωνιζει τον Χείρωνα, ο Ήλιος ημιτεραγωνιζει τον Χείρωνα, κουινκαξ Κρόνου/Ποσειδώνα, ο Αρης τετραγωνίζει τον ωροσκόπο και σε όψη κουινκαξ με τον Ήλιο.
Όλες αυτές οι όψεις σηματοδοτούν πάρα πολλές δυσκολίες , εμπόδια και εντάσεις και αρκετό παρασκήνιο.

Σκάνδαλα και ενοχλητική ρητορική θα πλήττουν τον κοινοβουλευτικο χώρο και πολιτική κατάσταση της χώρας. Πολύ ενοχλητικές όψεις με ομιλίες να οδηγούν στα άκρα και εξωφρενικές ρητορικές ενδείξεις ότι ο ρατσισμός η το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα αλλά θα υπάρχει και υπάρχει μεγάλη κοινωνική αναταραχή διαμαρτυρίες και απεργίες. Επηρεάζει με αρνητικό τρόπο, τους εγκλείστους χώρους πάσης φύσεως, αυξάνει την εγκληματικότητα όπου μπορεί να δώσει δραματικά περιστατικά, αλλά και με την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Ενώ ο στρατός και αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα επίσης και είναι ενεργοποιημένοι.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτυπιέται από την αντίθεση Ηλίου-Αρη, όψη κουινκαξ Αρη-Χείρωνα. (βια, τρομοκρατία,απερίσκεπτες κινήσεις και απoφάσεις, σοβαρά προβλήματα, αναστάτωση, ισχυρές εντάσεις), στον άξονα εξωτερικής πολίτικης και διαπραγματεύσεων. Το θέμα είναι ότι τον συνοδεύει και ο Νότιος-Βόρειος δεσμός μαζί με τον Αρη,ίσως προκαλεί την μοίρα του αρκετά...
Περίπου την ίδια επιρροή αλλά πιο έντονη έχει και στον χάρτη Μεταπολίτευσης όπου η σύνοδος Σελήνης/Χείρωνα χτυπάει την κυβέρνηση αλλά επίσης σχηματίζει όψη αντίθεσης με την Σελήνη/Πλούτωνα στο Ζυγό στον 4ο οίκο της, στην 4η μοίρα, που σημαίνει ότι έχει άμεση επιρροή η πανσέληνος στον χάρτη αυτόν. (καταστροφή σπιτιών και τροφίμων από φυσικές συνθήκες, σπίτι πλημμυρισμένο, επίθεση ή πόλεμος υπεράσπιση της πατρίδας).
Αυτό είναι σημάδι ολικής ήττας για την παρούσα κυβέρνηση. Προβλήματα ίσως συνδέονται με τη γη, απώλειες σε εκλογές, αλλά και ανατρεπτικές καταστάσεις εντός του κοινοβουλίου που προέρχονται από τον λαό. (τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού).

Ο Αρης πλέον πίσω στον Υδροχόο, στην 3η μοίρα του, επιστρέφει πίσω στα θέματα που μας απασχολούν έντονα αυτή την περίοδο, όπως άρχισαν πριν μήνες όταν εισήλθε σε αυτό το ζώδιο. Με φόντο τα δραματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα το φετινό καλοκαίρι, σίγουρα θα ξαναδημιουργήσει ξαφνικά και εκρηκτικά περιστατικά στην πολιτική, στο εσωτερικό της χώρας και σχέσεις με γειτονικές χώρες.
Το πιο ανησυχητικό είναι η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου μεταξύ 6-12ου οίκου, που σηματοδοτεί περιορισμούς και σοβαρά προβλήματα και ένας από αυτός ήταν τα capital controls το 2015. Αυτό βέβαια συνάδει με επιπλέον σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια, διαφθορά και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος, αλλά και την εγκληματικότητα κατά του παιδιού και των γυναικών. Αυτό ίσως συνδέεται και με φυλακισμένους η εγκληματίες.
Ωστόσο και το τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού, συνδέεται με εντάσεις, φυλακίσεις, ατυχήματα, εκρήξεις και ξεσηκωμούς, ριζοσπαστικές κινήσεις, εξτρεμισμός και σοκ.
Ίσως να μην είναι τυχαίο αλλά αν ρίξουμε και μια ματιά στον χάρτη της Ελληνικής επανάστασης, η πανσέληνος στην 1η μοίρα του Κριου, ακουμπάει τον γενέθλιο Χείρωνα του χάρτη που βρίσκεται εντός της σφαίρας του, στην 2η μοίρα. Ο Ελληνικός λαός επαναστατεί για τον λόγο του ότι έχει υποστεί σοβαρά τραύματα και χτυπιέται από παντού και αυτό είναι αλήθεια. Ο Αρης στο γενέθλιο ζώδιο της χώρας μας και η εξαιρετικά παρατεταμένη παραμονή του στον Υδροχόο, θα δώσει πολλά περιστατικά και ραγδαίες εξελίξεις. Ακόμα επηρεάζει και τον χάρτη Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου.



Γενικότερα, όμως και ο Σεπτέμβριος κρύβει πολλά.
Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού θα είναι ακριβής 15-18 Σεπτεμβρίου, όπου θα δούμε μεγάλη ένταση στον κόσμο και την προσωπική μας ζωή, αλλαγές και απροσδόκητα γεγονότα. Οι όψεις Άρη / Ουρανού σχετίζονται γενικά με εκρηκτικές καταστάσεις και περιστατικά, βία, απροσδόκητες αλλαγές, στρατιωτικές ή αστυνομικές εκδηλώσεις, αεροπορικές συγκρούσεις και θυμό, και εδώ αναφέρουμε μόνο τα κλασσικά.
Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε καταστροφές από ακραίες καιρικές συνθήκες στην γη. Ήδη αυτή την χρονική περίοδο ο πλανήτης έχει βιώσει μεγάλους σεισμούς και καταστροφές.
Στις προσωπικές μας ζωές μπορούμε να βιώνουμε ξαφνικές και απότομες αλλαγές ή επιθυμία να ξεφύγουμε από κάποια κατάσταση που μας φαινόταν να μας φέρει πίσω είτε πρόκειται για μια δουλειά, μια σχέση ή κάτι άλλο. Ο Ουρανός ονομάζεται συχνά ο πλανήτης της «ελευθερίας με κάθε κόστος».
Η πανσέληνος στην 1 μοίρα του Κριού στις 25 Σεπτεμβρίου κυβερνάται από τον Άρη, τον Θεό του Πολέμου. Η Σελήνη σχηματίζει ένα τετράγωνο ή μια διέλευση που περιλαμβάνει τις ενέργειες των τριών πλανητών, με ένα τετράγωνο στον Ήλιο, καθώς και ένα τετράγωνο με τον Κρόνο. Αυτή η διέλευση μπορεί να μας τραβήξει σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τερματισμούς σε διάφορα επίπεδα, από προσωπικό και εθνικό μέχρι διεθνής επίπεδο, και αυτό το τελείωμα, ίσως δεν γίνει με τον καλύτερο τρόπο.
Το τρίγωνο Ουρανού/Κρόνου δίνει μια σχετική βοήθεια, που επηρεάζει και αυτό δημιουργικά σε προσωπικό επίπεδο αλλά όμως αυξάνει τις ομαδικές δραστηριότητες, κυρίως όταν πρόκειται για ομαδικούς ξεσηκωμούς. Σαφώς δε ο Κρόνος σε ορθή πορεία, θα θέσει τα πράγματα σε κίνηση, θέματα που συνδέονται με τις κυβερνήσεις. Καθ όλη την διάρκεια ανάδρομης πορείας του έδωσε αρκετά προβλήματα, εάν σκεφτούμε τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, από τον Απρίλιο.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Άρης εισέρχεται στον Υδροχόο για δεύτερη φορά φέτος. Θα έρθει σε σύγκρουση με τον Ουρανό στις 16-19 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι μια μεταβλητή περίοδος, και το τελευταίο από τα τρία τετράγωνα που φέτος ο Ουρανός σχηματίζει με τον Άρη.
Στην πανσέληνο βέβαια βλέπουμε και το τετράγωνο Ηλίου/Κρόνου. Αυτό μπορεί να είναι μια βαριά, αν όχι αποθαρρυντική διέλευση για μερικούς. Κάποια πράγματα θα μπορούσαν να τερματιστούν, γιατί οι περισσότεροι θα βιώσουν την κούραση ή την εστίαση σε πιο σοβαρά θέματα. Είναι μια δυσοίωνη όψη για ηγέτες.
Τέλος, ο Πλούτωνας εισέρχεται σε ορθή πορεία και όλα όσα είναι κρυμμένα θα βγουν από την σκιά του. Οι δικαστικές αγωγές που έχουν τεθεί σε αναμονή μπορεί τώρα να υπάρξει μια εκκίνηση, όπως και οτιδήποτε είναι ιδίου φύσεως.
Αυτή είναι μια ισχυρή πλανητική αλλαγή και τα πράγματα που έχουν κρυφτεί, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο φως. Τα μυστικά μπορεί να αποκαλύπτονται ξαφνικά ή να βγαίνουν από την σκιά και μπορούμε να δούμε καταστάσεις ή ακόμη και οι άνθρωποι αποκτούν εμμονές.
Ο Πλούτωνας κυβερνά τα σκοτεινά και κρυμμένα υπόγεια ρεύματα, το σεξ, την κακοποίηση αλλά και την πυρηνική ενέργεια και την ακατέργαστη ενέργεια ή εκείνους που κατέχουν τέτοια δύναμη. Καθορίζει επίσης την τελική αλλαγή και μετασχηματισμό. Τυπικά, όταν ο Πλούτωνας εισέρχεται σε ευθεία πορεία, όπου βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλα γεγονότα στον κόσμο.





Η πανσέληνος στον Κριο δεν είναι εύκολη υπόθεση, θα επηρεάζει αρνητικά την περιοχή της Μέσης Ανατολής, την περιοχή του Ιράν/Ιράκ, και την Αμερική. Οι χώρες που κυβερνιούνται από τον Κριό περιλαμβάνουν την Παλαιστίνη, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Συρία, το Ισραήλ, τη Λιθουανία, τη Σενεγάλη, τη Σιέρα Λεόνε και τη Ζιμπάμπουε, αλλά και αυτές που έχουν Χείρωνα τον Κριο.
Οι πόλεις που κυβερνάται από τον Κριό περιλαμβάνουν το Μπέρμιγχαμ, το Λέστερ, τη Φλωρεντία, την Κρακοβία, τη Νάπολη, την Ουτρέχτη, τη Μασσαλία και τη Γεωργία. Το Ιράν επίσης είναι μια χώρα που επηρεάζεται, καθώς η Σελήνη της βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του Κριου, διαθέτει Ήλιο/Ουρανό και Ερμή στον Υδροχόο. Επίσης βέβαια και το Ιράκ, με τον Αρη/Νότιο Δεσμό στον Κριο, η Ιταλία, η Τουρκία, ο χάρτης επανένωσης της Γερμανίας, αν μη τι άλλο είναι τα κυριότερα.
Ήλιος/Ερμής/Κρόνος/δυσάρεστα νέα, αποχαιρετισμός, απογοήτευση, αποχώρηση από μια κατάσταση, μελαγχολικές σκέψεις, προσπάθεια να λύσουμε τα προβλήματα με σοβαρότητα.
Κρόνος/βόρειος δεσμός/Πλούτωνας/ θλίψη, πένθος, στέρηση, απώλεια, η τάση να θυσιαζόμαστε για τους άλλους, στεναχώρια και πόνος με άλλους ανθρώπους.
Αρης/Κρόνος/Πλούτωνας/ μανία καταστροφής, λύσσα, παρέμβαση ανώτερης δύναμης, σωματική βλάβη, κίνδυνος για τη ζωή, Δολοφονία, θάνατος μεγάλου αριθμού ατόμων.
Αρης/Βόρειος δεσμός/ βίαιες πράξεις.
Δίας/Ποσειδώνας/Πλούτωνας/ μεγάλες απώλειες, παράλογα σχέδια εκτός ορίων, εκτός πραγματικότητας, μακροπρόθεσμη απάτη.
astroephimerides.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια