Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι αστροναύτες γερνούν δύο φορές πιο γρήγορα

Εκτοξεύονται στο Διάστημα στο άνθος της νιότης τους και επιστρέφουν στη Γη ετών...80.

Οι αστροναύτες γερνούν με ραγδαίους ρυθμούς στη διάρκεια της παραμονής τους στο Διάστημα, πρόβλημα που θεωρείται από τα μεγαλύτερα εν όψει των μελλοντικών ταξιδιών στους αστεροειδείς και τον Άρη.
Στο πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού γίνονται συνεχώς μελέτες για την απώλεια μυικής δύναμης και οστικής πυκνότητας.
Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε Ρώσους κοσμοναύτες του Σταθμού "Μιρ" τις δεκαετίες του ΄80 και του '90, τα οποία μόλις ανακοινώθηκαν έπειτα από επιθυμία των συμμετεχόντων, δείχνουν ότι η απώλεια της μυικής δύναμης φτάνει στο 40% και οι αστροναύτες επιστρέφουν στη Γη με τους μυς ενός 80χρονου.
Οι επιπτώσεις της έλλειψης βαρύτητας είναι καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό κι αυτό προβληματίζει τους επιστήμονες, επειδή ένα ταξίδι στον Άρη θα διαρκέσει εννέα μήνες.
Όταν οι αστροναύτες φτάσουν στον προορισμό τους θα είναι πολύ αδύναμοι για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση βάσης.
Σύμφωνα με το "New Scientist" οι ειδικοί, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, αναζητούν λύσεις όπως ένα χάπι που εξουδετερώνει τις επιπτώσεις της έλλειψης βαρύτητας ή ένα γιγαντιαίο μηχάνημα που εξομοιώνει τις συνθήκες βαρύτητας.
Αυτό που φαίνεται πιο εφικτό όμως σε αυτήν τη φάση, είναι η σωστή γυμναστική στο Διάστημα, που θα βοηθήσει τους αστροναύτες να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος της μυικής τους δύναμης και της οστικής πυκνότητας.
Οι ερευνητές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο είδος, τη διάρκεια και την ένταση των ασκήσεων, καθώς όλα αυτά παίζουν μεγάλη σημασία στην κατάσταση του οργανισμού.
Επίσης, θεωρείται απαραίτητο να τρώνε οι αστροναύτες όλο τους το φαγητό, κάτι όχι εύκολο, μια που το Διάστημα χάνουν αυτόματα την όρεξή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια