Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΔΕΘ 2018 – Πετροπόλεμος και χημικά στο συλλαλητήριο - #ΔΕΘαΞεχασουμε #ΔΕΘ2018

Σε κλοιό διαδηλώσεων είναι η Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ έκανε τη δική του συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Εν τω μεταξύ μικροεντάσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.00 έξω από το Βελλίδειο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πέταξαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων της αστυνομίας από το μπλοκ των διαδηλωτών για τη Μακεδονία. Τα επεισόδια άρχισαν μπροστά από τη ΧΑΝΘ και εξελίχθηκαν ανατολικότερα μετά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αριστερά του Βελλιδείου όπου πραγματοποιείται η ομιλία του πρωθυπουργού.
Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των γεγονότων κυρίως όσον αφορά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία αφού, όπως καταγγέλλουν, παρατηρείται έντονη εχθρότητα των διαδηλωτών απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου....

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια