Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάντε τις δουλειές του σπιτιού... διασκέδαση

Αν οι δουλειές του σπιτιού είναι μια άχρωμη καθημερινή αναγκαιότητα για σας, δεν υπάρχει λόγος να δυσανασχετείτε.
Κάντε τη δουλειά διασκέδαση και δώστε "ζωή" στην καθημερινότητα.
Δεν είναι δύσκολο να αλλάξετε διάθεση και να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού διασκεδάζοντας. Αρκούν μερικές έξυπνες λύσεις που όχι μόνο θα σας «ανεβάσουν», αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να τις τελειώσετε πολύ γρήγορα.

Συγκεντρωθείτε σε ένα ρυθμό για να μπορέσετε να τελειώσετε τη δουλειά συντομότερα. Κατεβάστε το τηλέφωνο, κλείστε την τηλεόραση, όσο για τα παιδιά, καλό είναι να τα στείλετε στον κινηματογράφο, θα τελειώσετε πολύ πιο γρήγορα αν κάνετε τη δουλειά σας απερίσπαστη και χωρίς άλλα πράγματα να μπλέκουν στα πόδια σας.

Αν σε κάποια στιγμή νιώσετε να σας πνίγουν οι τέσσερις τοίχοι και αναρωτιέστε πότε θα προλάβετε να κάνετε όλες τις δουλειές, κάντε ένα διάλειμμα. Χαλαρώστε, ανοίξτε διάπλατα τα παράθυρα, αερίστε το χώρο, πάρτε μερικές βαθιές εισπνοές και συνεχίστε ανανεωμένη.

Ανοίξτε το ραδιόφωνο (ή το CD player) δυνατά και ακούστε την αγαπημένη σας χορευτική μουσική. Η διάθεση σας θα αλλάξει αμέσως. Το τραγούδι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ένταση της ημέρας.

Βάλτε πλυντήριο και ενδιάμεσα την εβδομάδα ώστε να μην τα έχετε όλα μαζεμένα το σαββατοκύριακο. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το σιδέρωμα. Αν τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε κινηματογράφο, ακόμη καλύτερα, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε μαζί τους την ανανεωμένη σας διάθεση, αλλά συγχρόνως θα έχετε και βοηθούς στο καθάρισμα.

Χρησιμοποιήστε για τα σκουπίδια μια μεγάλη σακούλα κι όχι μικρές σακούλες του σουπερμάρκετ που γεμίζουν αμέσως και σας εμποδίζουν να μετακινηθείτε μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσετε το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη με δεκάδες καθαριστικά. Πρώτα απ' όλα αποθηκεύστε τα απαραίτητα στα δωμάτια που τα χρησιμοποιείτε: μπάνιο, κουζίνα κ.λπ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να τα μεταφέρετε και θα είναι εύκαιρα όταν τα χρειαστείτε ακόμα και για μικροδουλειές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια