Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πανάρχαια μέθοδος ανάλυσης των ζωδιακών μοιρών

Κλείδες.
Μια «ξεχασμένη» πανάρχαια και μυστηριακή μέθοδος ανάλυσης των ζωδιακών μοιρών, που μεταφέρθηκε ως τις μέρες μας και εμπλουτίζει τις δυνατότητες ερμηνείας που έχουμε. 

Για να πάρουμε μια ιδέα για την συγκεκριμένη αυτή μέθοδο, απευθυνθήκαμε στον αστρολόγο-μελετητή Απόστολο Αδαμίδη, ο οποίος διδάσκει και μελετά το συγκεκριμένο αστρολογικό κομμάτι από το 1983 και από το 2003 και μετά το διδάσκει στο σωματείο Ωριγένης.
Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η παρουσίαση, καλό θα ήταν να γίνει μια συνοπτική ιστορική αναδρομή σχετικά με την πηγή, τη προέλευση και τον τρόπο με τον οποίο αυτό το εσωτερικό κομμάτι της αστρολογίας έφτασε σε εμάς. Σύμφωνα, λοιπόν με τον κ. Αδαμίδη, «οι Σουμέριοι ήταν, και με βάση τις έως τώρα αρχαιολογικές ανακαλύψεις, οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την μελέτη, την καταγραφή και την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων. Τη γνώση αυτή κληρονόμησαν οι μετέπειτα λαοί της Μεσοποταμίας και συγκεκριμένα οι Ασσύριοι- Βαβυλώνιοι – Χαλδαίοι- Ακκάδες και στη συνέχεια οι Αιγύπτιοι. Οι Αιγύπτιοι ιερείς κοινωνούν αυτή τη γνώση σε λίγους επίλεκτους μαθητές στα ιερατεία τους, κρατώντας τη κρυφή και μακριά από βέβηλα και αμύητα άτομα σαν κάτι πολύτιμο. Τη σκυτάλη παίρνουν οι Εβραίοι (είναι σχεδόν σε όλους μας γνωστή η αναφορά στα λεγόμενα “Κλειδιά του Σολομώντα” ή “Η Κλεις του Σολομώντα”) και κατόπιν περνάει στους Έλληνες και στους Ρωμαίους που την υιοθετούν και την ενσωματώνουν στο δικό τους πολιτισμικό σύστημα.

Έτσι η αστρολογία εμπλουτίζεται με νέες παρατηρήσεις και γνώσεις και βρίσκει εφαρμογή στη καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Με αυτή όμως την εκλαΐκευση, η τέχνη της αστρολογίας χάνει κάτι από την αυθεντικότητα και το βασικό της νόημα που ουσιαστικά είναι η προσφορά στο σύνολο κυρίως της ανθρωπότητας και όχι τόσο στο ίδιο το άτομο. Έτσι εξατομικεύεται και προσωποποιείται με αποτέλεσμα την ατομική και υποκειμενική σκοπιμότητα που την ανάγουν ουσιαστικά σε εργαλείο ευδαιμονισμού και φτηνής μαντείας. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την προσφορά των δύο λαών στην εξέλιξη και την εξάπλωση της αστρολογίας και αντικειμενικά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι αποδελτιώσεις και οι προσθήκες που έγιναν την παραπάνω περίοδο. Στη συνέχεια με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την επικράτηση νέων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ρευμάτων η πανάρχαια και απόκρυφη γνώση της αστρολογίας παραγκωνίζεται και κακοποιείται. Τα αρχέτυπα της ευτελίζονται, οι έννοιες της παραποιούνται και διαστρεβλώνονται. Η σπίθα όμως της γνώσης και της σοφίας παραμένει αναμμένη.

Οι Άραβες με τη ρομαντική τους διάθεση για την αναβίωση της αρχαίας γνώσης , συλλέγουν και συντηρούν απόκρυφα κείμενα και κωδικοποιούν προφορικές παραδόσεις κρατώντας ζωντανή όχι μόνο την εξωτερική αστρολογία μα και το αποκρυφιστικό της κομμάτι . Έτσι χάρη στις προσπάθειες Αράβων αστρονόμων- αστρολόγων η μυστικιστική φιλοσοφία που αφορά τις κλείδες παραμένει ζωντανή και μεταφέρεται μέσω της Ιβηρικής χερσονήσου την εποχή του μεσαίωνα στην Ευρώπη των βαρβάρων Φραγκογότθων και των Εννετοβενετσιάνων. Μια Ευρώπη που υποφέρει και ατονεί πνευματικά κάτω από το άγρυπνο μάτι της Παπικής μονοκρατορίας και αυταρχισμού. Η νοητική και πνευματική ισοπέδωση που επέφερε ο θρησκευτικός αυταρχισμός κράτησε τους ανθρώπους μακριά από τη λύτρωση που χαρίζει η αστρολογία καθώς τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με τη λειτουργία του σύμπαντος και να βρουν την πραγματική τους θέση και αξία μέσα σε αυτό.

Στις μέρες μας χάνει το νόημα και την αποστολή της με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ερμηνεύοντας ωροσκόπια διαττόντων αστέρων και οικόσιτων ζώων και λειτουργεί σαν μέσο για να γεμίσουν πρωινές στήλες τηλεοπτικών εκπομπών».

Τι είναι η Κλείδα
Σύμφωνα με τον μελετητή κ. Αδαμίδη, «Κλείδα είναι υψηλής συγκέντρωσης ενέργεια που προσομοιάζει προς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έξω από τη σφαίρα επιρροής του ζωδιακού κύκλου. Εισβάλει στο ζωδιακό κύκλο από τις πύλες αυτού, τα επονομαζόμενα ζώδια (13 τον αριθμό) και περνά στην κύρια ουσία της ύπαρξης του όντος ή της κατάστασης διαμορφώνοντας και εξελίσσοντας τον πυρήνα του. Με λίγα λόγια αλλάζει την καρμική πορεία και την σύσταση της συνειδησιακής κατάστασης του όντος ή της μορφογενετικής έκφρασης του συμβάντος. Η είσοδος της ενέργειας αυτής στον ζωδιακό κύκλο πραγματοποιείται από συγκεκριμένες περιοχές των ζωδίων (Πυλών).Τα σημεία αυτά είναι αυστηρά προκαθορισμένα και κατανεμημένα στον ζωδιακό τροχό, ονομάζονται Κλείδες ή “Κλειδιά του ζωδιακού τροχού”.

Ιδιότητες της Κλείδας
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδαχθεί κάποιος που επιθυμεί να ασχοληθεί με τις κλείδες, είναι να πληροφορηθεί και να μελετήσει τις ιδιότητες που έχουν και μάλιστα για κάθε μία ξεχωριστά. Ένα επίσης σημαντικό θέμα που πρέπει να αντιληφθεί ο μελετητής της αστροσοφίας είναι να σεβαστεί το κομμάτι εκείνο της τέχνης που ονομάζουμε αλχημισμός κλειδιών. Μια επιπόλαιη στάση όπως επίσης και μια κακή χρήση αυτής της τέχνης μπορεί να λειτουργήσει τόσο απορυθμιστικά αλλά και εξίσου καταστροφικά για τον αδαή και αλαζόνα μαθητή αλλά και για κάθε περίεργο καιροσκόπο. Οι κλείδες έχουν τεράστια δυνατότητα στο να διαμορφώνουν και να αλλάζουν τη φύση και τη σύσταση ενός ωροσκοπίου. Μπορούν να σφραγίσουν και να τελματώσουν έναν χάρτη ή να προσδώσουν μια νέα πορεία και αστείρευτή δυναμική στο αστρικό θέμα.
Μπορούμε μέσα από την ερμηνεία των κλειδών σε ένα ωροσκόπιο να δούμε με εκπληκτική ακρίβεια την πορεία του και να δικαιολογήσουμε πολλά από τα παράξενα και περίεργα του αστρολογικού χάρτη που δεν είναι αντιληπτά με την κλασική αστρολογία. Παραθέτω λοιπόν μερικές παραμέτρους που ισχύουν και πρέπει να τηρούνται σχολαστικά εάν δε θέλουμε να υποπέσουμε σε εσφαλμένες ερμηνείες, ασάφειες και παραπληροφόρηση. Αυτά τα “αξιώματα” καθορίζουν με σαφήνεια την αστροσοφική ταυτότητα του όρου “Κλείδες”.

Αξιώματα των Κλείδων
Απόκλιση από το καθορισμένο σημείο του ζωδιακού έως 45΄. Ακριβής προσέγγιση της κλείδας, δεν δίνεται μεγαλύτερη ανοχή της ζωδιακής μοίρας σε τόξο συγκλίνον ή αποκλίνον.
Ο Αριθμός Κλείδων στο ζωδιακό μας χάρτη είναι στο σύνολο τους 28.
Υπάρχουν δύο εν δυνάμει είδη Κλείδων τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους ως προς τον τρόπο δράσης άλλα και ως προς τον σκοπό που εξυπηρετούν το σχέδιο. Από τις 28 κλείδες που υπάρχουν στο ζωδιακό και κατανέμονται χωρίς ομοιογένεια σε κάθε ζώδιο έχουμε τα εξής :

Α) Υπάρχει ένα φάσμα 21 κλείδων που παίζουν ενεργό ρόλο στον αστρολογικό χάρτη και έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες, η φύση και η δράση τους αφορούν εξωτερικά γεγονότα ή καταστάσεις σε ένα αστρικό θέμα. Μας δίνουν πληροφορίες για την πορεία ζωής του υποκειμένου, αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητας ή των καταστάσεων που βιώνει το άτομο. Είναι σοβαρό να γνωρίζουμε καλά το άτομο που βρίσκεται απέναντί μας και σε αυτό οι κλείδες προσφέρουν τη δυνατότητα με εκπληκτική ακρίβεια να γίνουν ορατές ακόμα και οι πιο κρυφές πλευρές του.
Β) Υπάρχουν επίσης 7 απόκρυφες κλείδες που η χρήση ή η ενεργοποίησή τους μπορεί να επιφέρει βιβλικές αλλαγές στο αστρικό θέμα και κατά συνέπεια στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Έχουν έναν ρόλο παρεμβατικό και καθοριστικό για το θέμα που μας ενδιαφέρει και γι’ αυτό είναι μείζονος σημασίας να γνωρίζουμε τους ακριβείς σκοπούς και τις αληθινές προθέσεις του ατόμου που μπορεί να κάνει χρήση πάνω σε αυτές. Είναι γεγονός αποδεδειγμένο πια ότι η απληστία που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο γένος είναι μεγαλύτερη από το χρόνο παρουσίας του στο πλανήτη Γαία που τον φιλοξενεί…

Ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε και επεμβαίνουμε
Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται παρέμβαση ή επέμβαση, (αλχημισμός αστρικού χάρτη) και είναι μοναδικό στο χώρο της αστρολογίας και της γνώσης του απόκρυφου.
4ον Αυτό το αξίωμα αναφέρεται στην ύπαρξη 21 σημείων που ονομάζονται αντικλείδες και βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τις 21 κλείδες της δεύτερης δέσμης.
»Πιστεύω ότι όσα αναφέρθηκαν είναι αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να σας δώσουν μία εικόνα για το τι πραγματικά εννοούμε όταν αναφερόμαστε στις Κλείδες. Άλλωστε το συγκεκριμένο κομμάτι της αστρολογίας δεν μεταφέρεται γράφοντας άρθρα ή έστω βιβλία που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μια φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος και απλώς μια γενική ενημέρωση.

Οι κλείδες αποτελούν ζωντανή παράδοση της τέχνης και για να διδαχθούν απαιτούν την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ δασκάλου και μαθητή αφού περικλείουν ένα πολύπλοκο φιλοσοφικό και μεταφυσικό κομμάτι που εμφυσείται μέσα από προσωπική επαφή.
www.myhoroscope.gr

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/8/18, 9:44 μ.μ.

    Την δική μου μέθοδο δεν την ξέρεται!!

    Είναι πιο απλή και 120% σίγουρη!

    Δεν σας την λέω όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή