Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαρροή αμμωνίας στην ΑΓΕΤ

Ατύχημα με διαρροή αμμωνίας σημειώθηκε στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ Ηρακλής, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, που παρουσίασε πρόβλημα υγείας μετά από εισπνοή αναθυμιάσεων, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε με ανώνυμη καταγγελία η Επιθεώρηση Εργασίας η οποία άμεσα ειδοποίησε την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου, άμεσα συγκροτήθηκε κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος και προχθές έγινε αυτοψία στο χώρο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική έκθεση του ΚΕΠΠΕ.
Την υγρή αμμωνία χρησιμοποιεί η ΑΓΕΤ για να μειώνει τα επίπεδα εκπεμπόμενων οξειδίων του αζώτου στην ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής του τσιμέντου. Εκτιμήσεις αποδίδουν την διαρροή σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε βαλβίδα στο σύστημα αντιμετώπισης της παραγωγής αερίων ρύπων. Σημειώνεται, πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό από την εταιρεία.

Σε ανάρτησή της στο FB η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου αναφέρει:
Σύμφωνα με πληροφορίες της Επιτροπής Πολιτών σε γνωστή τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής σημειώθηκε διαρροή αμμωνίας. Στο χώρο μετέβη κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας. Για τη συγκεκριμένη δεξαμενή αμμωνίας είχε επιβληθεί και πρόστιμο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εργαζόμενος της μονάδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Το ανησυχητικό είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η διαρροή μέχρι και χθες συνεχιζόταν. Παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιβεβαιώσουν την είδηση και επιτέλους να μας προστατέψουν, εμάς και τους δούλους τέτοιων μονάδων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων Μακρινίτσας, μια έντονη και περίεργη χημική οσμή είχε απλωθεί νωρίς χτες βράδυ στην ατμόσφαιρα.
igata.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια