Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

25 Richest People in the World 2018

Τα 25 πλουσιότερα άτομα στον κόσμο 2018

Ας μάθουμε σε αυτό το άρθρο, όπου απαριθμούμε τους κορυφαίους 25 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο από το 2018. Αυτοί είναι οι παίκτες αλλαγής παιχνιδιών και οι άνθρωποι που έχουν βοηθήσει να μεταμορφώσουν και να αναμορφώσουν τον κόσμο.
Τα στατιστικά στοιχεία που δίνονται εδώ όσον αφορά την καθαρή αξία προέρχονται από τη Forbes άμεσα.
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι 25 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο το 2018:
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι - Lee Shau-Kee
25. Lee Shau Kee
Καθαρή τιμή : 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Lee Shau Kee είναι ο συνιδρυτής της Sun Hung Kai, μιας επιτυχημένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων. Μεγάλωσε σε μια πολύ φτωχή οικογένεια, αλλά σήμερα αξίζει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Li Ka-shing
24. Li Ka-Shing
Καθαρή αξία : 34,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Li Ka-Shing είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στην Ασία και είναι ο σημερινός πρόεδρος της CK Hutchison Holdings και της CK Asset Holdings. Ωστόσο, σχεδιάζει να αποχωρήσει από το θρόνο φέτος. Από τον Μάρτιο του 2018, η καθαρή αξία του Li Ka-Shing είναι περίπου 34,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πλουσιότεροι άνθρωποι - Hui Ka Yan
23. Hui Ka Yan
Καθαρή αξία : 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Hui Ka Yan είναι ο σημερινός πρόεδρος του κατασκευαστή ακινήτων της China Evergrande Group, του Shenzhen. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε οικιστικά και εμπορικά ακίνητα.
Από το τρέχον έτος, η καθαρή αξία του Hui Ka Yan είναι 35,5 δισ. Δολάρια.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο - Mukesh Ambani
22. Mukesh Ambani
Καθαρά κέρδη: 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Mukesh Ambani είναι ινδός επιχειρηματικός μεγιστάνας, επί του παρόντος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μεγαλύτερος μέτοχος της Reliance Industries Limited (RIL).
Ο Ambani είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία για λίγο, και φέτος το έφτιαξε στον κατάλογο των πλουσιότερων παγκοσμίως! Από το 2018, η καθαρή αξία του Mukesh Ambani είναι 39,6 δισ. Δολάρια.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - ο Steve Ballmer
21. Steve Ballmer
Καθαρή τιμή : 40 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Steve Ballmer είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers του NBA και είναι επίσης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. Από το 2018, η καθαρή αξία του Steve Ballmer υπολογίζεται σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι - Sheldon Adelson
20. Sheldon Adelson
Καθαρή αξία : 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Sheldon Adelson είναι Αμερικανός μεγιστάνας των επιχειρήσεων, επενδυτής και φιλάνθρωπος.
Είναι επίσης ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Las Vegas Sands Corporation, η οποία κατέχει το Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.
Η Sheldon πέτυχε πρόσφατα να αναρριχηθεί στον κατάλογο των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως το 2018, με νέα εκτιμώμενη καθαρή αξία 40,1 δισ. Δολαρίων.
Πιο πλούσιοι άνθρωποι - Αλίκη Βάλτον
19. Αλίκη Βάλτον
Καθαρή τιμή : 41,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Αλίκη Γουόλτον είναι η κόρη του Sam Walton και η κληρονομιά στην τύχη της Walmart. Ίδρυσε την εταιρεία Llama το 1988, αλλά από τότε έκλεισε.
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι - S. Robson Walton
18. S. Robson Walton
Καθαρή τιμή : 41,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Rob Walton είναι ο μεγαλύτερος γιος του Sam Walton και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Walmart, μετά το θάνατο του πατέρα του, μέχρι το 2015.
Επιπλέον, ξεπέρασε για λίγο τον αδελφό Jim τον τελευταίο αυτό κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ωστόσο, έχει πλέον πέσει πίσω στο αρχικό του σημείο.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Jim Walton
17. Jim Walton
Καθαρή τιμή : 41,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Jim Walton είναι ο γιος του Sam Walton, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης στον κόσμο, "Walmart". Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Walmart και διευθύνων σύμβουλος της δικής του εταιρείας, της Arvest Bank.
Το 2018, η καθαρή αξία του Jim Walton είναι 41,9 δισ. Δολάρια.
Πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο - Jack Ma
16. Jack Ma
Καθαρή τιμή : 42,2 δισ. Δολάρια
Ο Jack Ma είναι ο ιδρυτής του Alibaba, και παρόλο που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία εδώ και αρκετά χρόνια, το έκανε μόνο στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο φέτος.
Ο Τζακ απορρίφθηκε από πολλαπλές δουλειές, μεταξύ των οποίων και η KFC όταν εισήχθη για πρώτη φορά στην Κίνα. Σήμερα, η καθαρή αξία του Jack Ma εκτιμάται σε 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεκινώντας από την 16η θέση αυτού του καταλόγου.
Πλουσιότεροι άνθρωποι - Francoise Bettencourt Meyers
15. Francoise Bettencourt Meyers
Καθαρή αξία : 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Francoise Bettencourt Meyers έγινε η κυρίαρχη κληρονόμος της L'Oreal όταν η μητέρα της, Liliane Bettencourt, πέθανε το 2017. Τρέχει τώρα η εταιρεία χαρτοφυλακίου ως πρόεδρος, με την οικογένειά της να κατέχει το 33% της L'Oreal.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Σεργκέι Μπριν
14. Σεργκέι Μπριν
Καθαρή αξία : 49,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Sergey Brin και ο Larry Page συνέχισαν την ίδρυση της Google το 1998, σε ένα μικρό απλό γκαράζ . Το δίδυμο πήρε το Google στην κορυφή, θέτοντας τον Σεργκέι Μπριν ακριβώς πίσω από την σελίδα σε αυτόν τον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.
Πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο - Ma Huateng
13. Ma Huateng
Καθαρή αξία : 50,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ma Huateng είναι κινέζικο επιχειρηματίας μεγιστάνας, επενδυτής, φιλάνθρωπος, μηχανικός, διαδίκτυο και επιχειρηματίας τεχνολογίας. Είναι επίσης ο ιδρυτής της Tencent, η οποία είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στην Ασία.
Ο Huateng είναι ένας από τους πλουσιότερους στην Ασία , ο οποίος το έφτιαξε σε αυτόν τον κατάλογο το 2018, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 49,3 δισ. Δολαρίων το 2018.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Michael Bloomberg
12. Michael Bloomberg
Καθαρή τιμή : 52,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Michael Bloomberg είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πολιτικός. Η Bloomberg είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bloomberg LP, της εταιρείας οικονομικών δεδομένων και μέσων ενημέρωσης. Το Bloomberg είναι τώρα 74 ετών και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ο Michael Bloomberg έχασε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του αξία τους τελευταίους μήνες, γεγονός που τον προκάλεσε να πέσει από τον 9ο στον 12ο σε αυτόν τον κατάλογο. Η καθαρή του αξία εκτιμάται σήμερα στα 52,1 δισ. Δολάρια.
Πλουσιότεροι άνθρωποι - Larry Page
11. Larry Page
Καθαρή αξία : 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Larry Page είναι ο συνιδρυτής της Google, η οποία ιδρύθηκε το 1998 σε γκαράζ.
Η Google, χωρίς αμφιβολία, έχει γίνει η πιο επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διάφορες εξαγορές όπως το YouTube. Η επιτυχία της Google έκανε τον Larry Page έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - ο David Koch
10. David Koch
Καθαρή τιμή : 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο David Koch είναι ο αδελφός του Charles Koch και είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Koch Industries. Ο Ντέιβιντ και ο Κάρολος κατέχουν και το 42% των μετοχών του ομίλου.
Ο Koch εμφανίζεται στην 10η θέση σε αυτόν τον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων το 2018 και με καθαρή αξία 61,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Charles Koch
9. Charles Koch
Καθαρή τιμή : 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Charles Koch είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος.
Ο Koch είναι συνιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος των βιομηχανιών Koch. Η Koch Industries περιλαμβάνει τώρα εξοπλισμό και τεχνολογίες ελέγχου και ελέγχου της ρύπανσης. πολυμερή και ίνες. μεταλλικά στοιχεία; λιπάσματα · εμπορία και υπηρεσίες εμπορευμάτων · δασικά και καταναλωτικά προϊόντα · και την εκτροφή.
Ο Koch έκανε τον φετινό κατάλογο των πιο πλούσιων ανθρώπων και με εντυπωσιακή καθαρή αξία ύψους 61,8 δισ. Δολαρίων!
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι - ο Larry Ellison
8. Larry Ellison
Καθαρή αξία : 64,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Larry Ellison είναι συνιδρυτής της Oracle Corporation και ήταν επίσης CEO της εταιρείας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Με την πάροδο των ετών, η Oracle έχει γίνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία τεχνολογίας, τώρα που είναι 39 ετών και απασχολεί περισσότερους από 136.000 ανθρώπους.
Ο Larry Ellison είναι ο 8ος στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με καθαρή αξία 64,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Amancio Ortega
7. Amancio Ortega
Καθαρή αξία : 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Amancio Ortega είναι ισπανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της ομάδας μόδας Inditex. Η Inditex κατέχει τη Zara και η Zara είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιματισμού παγκοσμίως.
Ο Ortega προσφάτως έπεσε στον 7ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αφού άλλοι παίκτες της λίστας κάνουν κάποιες σοβαρές κινήσεις. Έχασε επίσης πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του αξία τους τελευταίους μήνες.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Carlos Slim Helu
6. Carlos Slim Helu
Καθαρή αξία : 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Carlos Slim Helu είναι μεξικάνικο επιχειρηματίας και επενδυτής. ιδιοκτήτης του ομίλου "Grupo Carso". Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποτελείται από εμπορικά σήματα σε πολλές βιομηχανίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ενέργεια, η ακίνητη περιουσία και το λιανικό εμπόριο.
Ο Κάρλος είναι ο 6ος στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με καθαρή αξία 70,5 δισ. Δολαρίων. Τους τελευταίους μήνες, ο Carlos Slim έχασε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του αξία και έπεσε από τον 4ο στον 6ο.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Mark Zuckerberg
5. Mark Zuckerberg
Καθαρή αξία : 74,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Όλοι γνωρίζουμε τον Mark Zuckerberg ως τον ιδρυτή του Facebook. Το Facebook έχει γίνει η πιο δημοφιλής και πιο πολύτιμη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Και όλα ξεκίνησαν στην κρεβατοκάμαρα του Μαρκ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Ο Mark Zuckerberg ανέβηκε πρόσφατα σε μια θέση στον κατάλογο αυτό το έτος, αφού κέρδισε μια γελοία καθαρή αξία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που τον καθιστά τώρα τον 5ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
Αναμένεται ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει στη λίστα στο μέλλον, και ίσως ακόμη και να φτάσει στην κορυφή. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο νεαρό είναι, δεν είναι μακριά του.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - ο Bernard Arnault
4. Bernard Arnault
Καθαρή τιμή : 75,7 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Bernard Arnault είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH (Louis Vitton Moet Hennessey).
Τελικά, η εταιρεία σχηματίστηκε από τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων μαζί. Η Louis Vitton είναι η πολύ επιτυχημένη μάρκα μόδας πολυτελείας και η Moet Hennessey είναι οι συγχωνευμένοι κατασκευαστές σαμπάνιας και κονιάκ.
Ο Bernard έχει κάνει σοβαρές κινήσεις σε αυτόν τον κατάλογο τον περασμένο χρόνο. Στην πραγματικότητα, στις αρχές του 2017, ήταν στις 14. Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, τοποθετείται στην 4η θέση στον κατάλογο των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στη γη το 2018.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Warren Buffett
3. Warren Buffett
Καθαρή τιμή : 91,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Warren Buffett είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway. Ο Buffett είναι ο πιο επιτυχημένος επενδυτής παγκοσμίως και εκατομμύρια άλλοι έμποροι τον βλέπουν λόγω της επιτυχίας του.
Ο Warren Buffett είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με μια απίστευτη καθαρή αξία ύψους 91,3 δισ. Δολαρίων. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο Buffett εξακολουθεί να ζει στο σπίτι που αγόρασε όταν δεν ήξερε καν τι έμοιαζε με ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Τι ταπεινός τύπος!
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - ο Bill Gates
2. Bill Gates
Καθαρά κέρδη: 92,2 δισ. Δολάρια
Ο Bill Gates είναι ο ιδρυτής της Microsoft και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια. Η Gates ίδρυσε τη Microsoft το 1975 με τον Paul Allen και από τότε έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για υπολογιστές παγκοσμίως.
Πέρυσι, ο Bill Gates κέρδισε ένα απίστευτο ποσό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσθετη καθαρή αξία! Αυτό τον έβαλε σε εκτιμώμενη καθαρή αξία συνολικού ύψους 92,2 δισ. Δολαρίων. Ωστόσο, έχει πρόσφατα ξεπεραστεί από τον επόμενο άνθρωπο στον κατάλογο αυτό ...
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι - Jeff Bezos
1. Jeff Bezos
Καθαρή αξία : 130,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Jeff Bezos είναι ο ιδρυτής του Amazon, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς εταιρείες στο διαδίκτυο. Η Amazon ξεκίνησε ως απλό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην κρεβατοκάμαρα του Jeff και οι αρχικές πωλήσεις ήταν αργές.
Το 2018, ο Jeff Bezos έχει γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού πρόσθεσε ένα τεράστιο 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία πέρυσι! Η Amazon κάνει σημαντικές κινήσεις, αφού προσφάτως αποκτήσει ολόκληρες τροφές, ξεκινώντας ναυτιλιακές πτήσεις και μια δέσμη άλλων ισχυρών ιδεών.
Ο Τζέφ Μπέζος είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει φτάσει ποτέ το σήμα αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι απλά παράλογο!

Finally, Here’s a quick recap of the top 25 richest people in the world in 2018:
1.Jeff Bezos
2.Bill Gates
3.Warren Buffett
Amancio Ortega
Mark Zuckerberg
Bernard Arnault
Carlos Slim Helu
Larry Ellison
Charles Koch
David Koch
Larry Page
Michael Bloomberg
Ma Huateng
Sergey Brin
Francoise Bettencourt Meyers
Jack Ma
Jim Walton
S. Robson Walton
Alice Walton
Sheldon Adelson
Steve Ballmer
Mukesh Ambani
Hui Ka Yan
Li Ka-Shing
25.Lee Shau Kee

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια