Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η αστρολογική εκτίμηση Αυγούστου 2018 για την Ελλάδα

«Ούτε οι πολιτικοί ούτε οι ηθοποιοί αποσύρονται εγκαίρως.» Prosper Mérimée

Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες καλό μήνα να έχετε. 

Αύγουστος έφτασε και δυστυχώς περάσαμε μέσα από έναν καταστροφικό Ιούλιο. Καταστροφικές πυρκαγιές, αναπάντεχες πλημμύρες και ένας κρατικός μηχανισμός. Γράφαμε στην έκλειψη την δεύτερη αλλά και το είχαμε πει και από την εκπομπή της 7ης Ιουλίου πως η Ελλάδα θα δεχτεί συλλυπητήρια. Και δυστυχώς τα δεχτήκαμε με τρόπο εκκωφαντικό. Πυρκαγιές μας κατέκαψαν και οι κυβερνητικοί ήταν παρόντες –απόντες.
Ο καταστροφικός Ιούλιος του 2018 έμεινε στην Ιστορία. Όλα τελείωσαν ή μήπως όλα τελικά ξεκινούν; Δεν είναι λίγοι που «εξυμνούν» το «άστρο του Τσίπρα» που θυμίζει σε πολλά τον Matt Damon στην ταινία « ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεΰ». Απλά καλό θα είναι να θυμόμαστε την φράση του Σόλων του νομοθέτη που έλεγε «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».
Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως πως υπήρχε «ασύμμετρη απειλή» αλλά αν δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις τότε η παραίτηση είναι η μόνη λύση. Και οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες ήρθαν σαν Deus-X-machina (*άπομηχανής Θεός) να καταστρέψουν την «φιέστα» του Αλέξη που θα μας έβγαζε 21/8 από τα μνημόνια.

Ας περάσουμε να δούμε τι θα βγάλει ο μήνας Αύγουστος του έτους 2018:
Οι πρόοδοι προειδοποιούν: «Πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.» Λ. Τρότσκι
Χυδαιότητα μα και λιτότητα. 
Ξαφνικά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας μιας δυσάρεστης έκπληξης. 
Μια «ιστορία» που ξεκινά με τα ορυχεία, επιδείνωση συνθηκών διαβίωσης αλλά και εμπλοκή προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας σε μια υπόθεση δολοφονίας.
Ο προοδευμένος Άρης μιλά για αλλαγή πλάνων αλλά και προβλήματα με τους χώρους και τον κλάδο της υγείας.
Παράλληλα πολλά «νέα» για θέματα συντάξεων, μισθών και επιδομάτων δεν θα είναι ευχάριστα μα ούτε εύκολα διαχειρίσιμα. Οι κυβερνητικοί , όπου βρεθούν και όπου σταθούν, θα ακούν την λέξη «απατεώνες» .
Επιπρόσθετα ο Ποσειδώνας κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για άτομα που υπηρετούν στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας. Υποδεικνύει μια προσπάθεια για ενέδρα ή απαγωγής, απώλεια μέσα από καπνούς και αναζωπυρώσεις αλλά και ίσως η ΕΛ.ΑΣ βρει μια γιάφκα ή βρεθεί απέναντι σε μια «νέα επαναστατική ομάδα». Ενδεχομένως μας απασχολήσει μια υπόθεση δηλητηρίασης.
Ο προοδευμένος KRONOS σηματοδοτεί την κυβέρνηση όπου από την μια θέλει να προετοιμαστεί καταλλήλως για κάποιες «μελλοντικές επιτυχίες» με συνεδριάσεις λήψεις πολλών αποφάσεων αλλά από την άλλη θα φανεί πως τόσο ψηφοφόροι όσο και τα στελέχη της κυβέρνησης την εγκαταλείπουν και την αποδομούν.
Ανθρώπινες απώλειες της κυβέρνησης, απώλεια των πρωτείων και των προνομίων αλλά και απώλεια ενός «πλεονεκτήματος».
Ο προοδευμένος Zeus μιλά για ζητήματα πυροπροστασίας και για μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές. Πυρκαγιές που θα είναι στοχευμένες, καθοδηγούμενες και κατευθυνόμενες. Προβλήματα με τα μέσα σταθερής τροχιάς (* τραίνα, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ. Προαστιακός). Μια ένωση εθνών (*ΝΑΤΟ, Ε,Ε) θα μας επιπλήξει. Μια ανέλπιστη υψηλή διάκριση σε αθλητικά ζητήματα.
Ο προοδευμένος Δίας υποδεικνύει ξαφνικές υλικές ζημιές. Ταραχή και απώλειες πολυτίμων πραγμάτων ή εγκαταστάσεων (*??). Προβλήματα επάνω σε θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρια.
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά πως η χώρα θα βρεθεί ενώπιον σημαντικών εξελίξεων και μοιραίων γεγονότων. Θα έρθει απέναντι στις επιλογές της και στο…κάρμα της!!! Η κυβέρνηση φαίνεται πως θ’ αρχίσει να ψάχνει σανίδα σωτηρίας.
Το Μεσουράνημα μιλά για διαχείριση των οικονομικών. Και ενώ ΟΛΑ φαίνονται πως αρχίζει να τα «μπαλώνει» η κυβέρνηση τελικά έρχεται να δεχτεί μια κίνηση ματ!!! Θα υπάρξει μια προσπάθεια αποτροπής μιας πολιτικής ανεξαρτητοποίησης. Το WI υποδεικνύει προσπάθειες στο να επέλθει μια ειδική συμφωνία. Οι προσπάθειες όμως αυτές δεν φαίνονται να στέφονται με επιτυχία.
Κάποια απρόσμενα γεγονότα βάζουν φωτιά στο δημόσιο αίσθημα. 
Ο Ωροσκόπος μιλά για την εγκατάλειψη ενός θέματος. Προσπάθεια να συμπαρασταθεί στα «αναξιοπαθούντα» άτομα.
Ο προοδευμένος Πλούτωνας μα και η Σελήνη μιλούν για δυστυχία του λαού. 
Αλλαγές αλλά και σκάνδαλα μέσα από μυστικές σέχτες, οργανώσεις και στοές. Πρόσωπα που αισθάνονται θλίψη και δεν έχουν ελπίδες. Προβλήματα από τις ελλείψεις σε θέματα βασικής ανάγκης και κατοικίας.
Ο Apollon υποδεικνύει πολλά λάθη στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων μιλά όμως και για επιστημονικές ανακαλύψεις από ελληνικά μυαλά.
Και ενώ όλα δείχνουν πως είναι από χέρι χαμένα (**ίσως και καμένα) ο Vulcanus μάλλον έχει άλλα κατά νου και προετοιμάζει την χώρα για την μεγάλη ανατροπή , για το μεγάλο come back. Σηματοδοτεί έναν γενικότερο μετασχηματισμό ο οποίος θα έχει εξαιρετικές προοπτικές στο μέλλον. Αφού από την μία δίνει κινητοποίηση του λαού ενώ από την άλλη δίνει την ικανότητα στον κόσμο να «παρακάμψει» την μνήμη χρυσόψαρου. Η Ελλάδα, έστω και μυστικά, γίνεται κάτι σαν τον Μεγάλο Αδελφό. Αρχίζει και γνωρίζει μυστικά. Παρακολούθηση διαδικτύου; Facebook? Ποιος ξέρει….Υποδεικνύει ώρες πουν αρχίζει κάτι και αλλάζει…στην συνείδηση των Ελλήνων.
Ο πλανήτης της συμπαντικής κρίσης , ο Κρόνος, σημειοδοτεί την επιδείνωση στην πολιτική ζωή της χώρας.
Προβλήματα με μετανάστες –πρόσφυγες (*λαθραίους) αλλά και ζητήματα σχετικά με το ωράριο εργασίας. Προβλήματα με ασθένειες που είναι δύσκολες ως προς την διάγνωση τους.
Ο Ουρανός έρχεται να αποκαλύψει τα αίτια της καταστροφής μέσα από χαοτικές καταστάσεις με ατίμωση, λάσπη και ψέματα. Ειδήσεις για μεγάλες και ξαφνικές απώλειες χρημάτων.
Ο Poseidon έρχεται να επισημάνει την αξία της πίστης σε μια θρησκεία, μια οντότητα. Ασφαλώς θα υπάρξει ‘έντονο παρασκήνιο και απίστευτη προπαγάνδα. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τεχνάσματα …του κοινού ποινικού κώδικα.
Ο Cupido προλέγει για μυστικές συμφωνίες αλλά και μια «καθοδήγηση» της κυβέρνησης από ξένα κέντρα. Φιλονικίες στην κυβέρνηση αλλά και μια «κρυφή» μετακίνηση-ταξίδι κυβερνητικού στελέχους θα δημιουργήσουν ένα χαμό.
Ο προοδευμένος Ήλιος υποδεικνύει για μερικά πολιτικά στελέχη (**όχι απαραίτητα της κυβέρνησης) το κύκνειο τους άσμα. Κρίση και εξεγέρσεις σε χώρους που υπάρχει συσσωρευμένος ανθρώπινος πόνος ( ιδρύματα, φυλακές, νοσοκομεία, hot spot).
Τέλος ο Admetos δείχνει την διάλυση ενός ιδρύματος, για μυστική καταπίεση αλλά και για έλλειψη εργασίας. Προσοχή πνιγμοί …

Οι διελεύσεις πυροδοτούν: «Μισώ τους εγκληματίες που στηρίζονται επάνω στους νόμους.» Louis Scutenaire
Ο διελαύνων Κρόνος μας δίνει την αίσθηση μιας συνεχούς και σχεδόν μη αναστρέψιμης απογοήτευσης. Θα επιδεινώσει καταστάσεις δια μέσω μέτρων που θα επιβάλλουν οι Αρχές. Προβλήματα με «φιλοξενουμένους» αλλοδαπούς οι οποίοι όλοι είναι από 14 έως 16 ετών αλλά ουσιαστικά είναι 20 με 30.
Προβλήματα θα υπάρξουν με την φύλαξη και επιτήρηση των δασών. 
Κάποια άτομα του δημοσίου βίου θα μπουν υπό αυστηρή παρακολούθηση. Έ
να έγκλημα ή μια πράξη που θα γίνει μέσα σε ανελκυστήρα ή κλιμακοστάσιο θα γίνει πολύ σούσουρο. 
Απώλειες που σχετίζονται με Αρχές, με Ένοπλες δυνάμεις.
Η εξορία.
Η απώλεια ατόμου μεγάλου σε ηλικία ή κύρους.
Αγωνία.
Άτομα που διετέλεσαν Πρόεδροι στο παρελθόν.
Παραίτηση.
Απώλειες μέσα από νομικές διαδικασίες.
Ο Hades μας δίνει ως ερμηνεία ζωή κάτω από δύσκολες ή άθλιες συνθήκες.
Εργασία κάτω από δυσάρεστες συνθήκες.
Τα φτωχά και εξαθλιωμένα μέρη.
Αναζήτηση και περίθαλψη άρρωστων και άπορων ατόμων.
Ζώντας με άτομα άρρωστα και αναξιοπαθούντα.
Σοβαρή ασθένεια μιας ηλικιωμένης γυναίκας.
Λύπη, εμπόδια και δυσκολίες.
Θλίψη σε ένα έθνος. Και αυτό θα είναι αρκετά έντονο. 
Ο Θεός να δώσει να μην ξαναζήσουμε στιγμές όπως αυτές στο Μάτι Αττικής.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται ο KRONOS που υποδεικνύει, ούτε λίγο- ούτε πολύ μια απώλεια της πραγματικότητας.
Πτώση από ύψος. 
Δαπάνες.
Μεγάλα έξοδα.
Υψηλό οικονομικό βάρος.
Διαμάχη μεταξύ των αρχών ή μέσω ενός διατάγματος της κυβέρνησης.
Κυβερνητική διαταγή. Δικτάτορας.
Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε ένα κράτος και το αντίκτυπο που έχουν στην κοινωνία. Ξαφνικές διατάξεις, εντάλματα και αποφάσεις που συγκλονίζουν.
Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται ο Zeus αφού μιλάει για ήττα.
Καταστροφή από πυρίτιδα ή πυρκαγιά. Και αυτό υπήρχε και στις εξισώσεις του προηγούμενου μήνα.
Ζημία μέσω των δυνάμεων, μέσω ξαφνικής πυρκαγιάς, ή από όπλο.
Ζημιά σε μηχανή εσωτερικής καύσης.
Δεσμευτική υπόσχεση.
Οι καλές περιστάσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται.
Αύξηση των φιλανθρωπιών.
Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του θανάτου μα και της αναγέννησης, μιλά για την δύναμη του κράτους στην ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις και το μετασχηματισμό.
Μια μεγάλη τύχη αρχίζει να αναπτύσσεται.
Ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Δηλαδή με λίγα λόγια διαφαίνεται ένα φως στο τούνελ μάλλον επειδή το Σύμπαν μας συμπαθεί παρά για λόγους πολιτικής ικανότητας των κυβερνώντων.
Ο Vulcanus ισούται με τον Ήλιο και δείχνει έναν λαό που έχει την δύναμη να σηκωθεί. Υποδεικνύει πως χρειάζεται προσοχή κατά την διάρκεια της νύκτας και σηματοδοτεί μια περίοδο σε κατάσταση επιφυλακής. Είναι η περίοδος όπου θα συναντήσουμε την μοίρα μας.
Ο Apollon μιλά για αθλιότητα των μαζών- του πλήθους.
Έλλειψη εμπειρίας. Πρέπει να φροντίσω για πολλούς. Πολλές ανησυχίες. Η μάζα των ανθρώπων στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Ανάγκη και ανησυχίες ενός πλήθους ανθρώπων.
Ο Ουρανός μας δίνει έλλειψη συναίσθησης των πράξεων. Ευρισκόμενος σε χαοτικές καταστάσεις εξαιτίας μιας ατίμωσης με λάσπη και ψέματα. Σε πολιτικό- κομματικό επίπεδο έχουμε ξαφνικές εκπληκτικές αλλαγές στις θέσεις και στις προθέσεις. Ξαφνικές αλλαγές στην άποψη που έχει κανείς για ένα θέμα.
Μεγάλες και ξαφνικές απώλειες χρημάτων.
Ο Admetos σηματοδοτεί μια απόσυρση, η παραίτηση. Λίγες γνωριμίες, στενό οικογενειακό περιβάλλον. Νοιώθοντας αίσθηση κατωτερότητας έναντι των άλλων. Απομάκρυνση από τους άλλους. Αδυναμία αντίληψης του εξωτερικού κόσμου. Προηγούμενες και ξεπερασμένες μορφές μιας κυβέρνησης. Απομόνωση μιας μεγάλης δύναμης. Κράτη που θεωρούνται “ειδικές περιπτώσεις” από άλλα κράτη.
Το τέλος της δύναμης ενός κράτους. Το νεκρό ή χωρίς ισχύ κράτος.
Ο Ποσειδώνας δρομολογεί εξελίξεις, πάντα με τον δικό του «ιδιαίτερο» τρόπο. Μιλά για μια μάταιη προσπάθεια τρίτων για  εγχείρημα. Σηματοδοτεί εκ νέου αλλαγές σε μια συμφωνία.
Επανάσταση ενάντια στους παλαιούς τρόπους.
Αβέβαιη κοινωνική θέση. Αναξιόπιστοι σύμμαχοι ή συνεργάτες. Οι αναξιόπιστοι , λοιπόν αυτοί, «σύμμαχοι» εξυφαίνουν μυστικά σχέδια. Σχέδια που δεν πραγματοποιούνται. Σχέδια που στοχεύουν στην καταστροφή. Αβέβαιη θα είναι πλέον η αποκλειστική θέση ή η συνοχή της κυβέρνησης. Διαβίβαση μιας ειδικής αποστολής. Κρυμμένες επίβουλες πράξεις. Μια αλήθεια που είναι καλά κρυμμένη.
Τέλος ο Cupido μιλά για απώλειες καλλιτεχνών αλλά και διαφοροποιήσεις από τις κυβερνητικές θέσεις και απόψεις. Στα πάνω του ο αγροτικός συνεταιρισμός και τα είδη λαϊκής τέχνης.
Karl Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια