Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

IQ ραδικιού

Τον λόγο που οι άνθρωποι χαζεύουν όλο και περισσότερο από το 1975 και μετά εξηγούν δύο Νορβηγοί επιστήμονες

H ανθρωπότητα... χαζεύει όσο περνούν τα χρόνια και, αν η απώλεια της εξυπνάδας συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση αν στο μέλλον όλο και περισσότεροι μοιάζουν με τον Λόιντ και τον Χάρι από την ταινία «Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος».

Αυτό προκύπτει από έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PNAS» και διαπίστωσε ότι οι επιδόσεις IQ των ανθρώπων μειώνονται κατά 7 βαθμούς σε κάθε γενιά μετά το 1975. Οι ερευνητές αποδίδουν τη μείωση του IQ κυρίως στην αλλαγή διδασκαλίας των μαθηματικών και των γλωσσών στο σχολείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα παιδιά διαβάζουν λιγότερα εξωσχολικά βιβλία και περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή.

Οπως εξηγούν ο Ολε Ρόγκεμπεργκ και ο Μπερντ Μπράτσμπεργκ του κέντρου ερευνών του Οσλο Frisch Centre, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έως το 1975 το IQ των ανθρώπων αυξανόταν περίπου κατά 3 βαθμούς κάθε δεκαετία. Ομως, η έρευνά τους έδειξε ότι μετά το 1975 παρατηρείται μείωση του IQ σε κάθε γενιά.

Ειδικότερα οι δύο επιστήμονες μελέτησαν το IQ 730.000 Νορβηγών, οι οποίοι κατατάχθηκαν στον στρατό από το 1970 έως το 2009. Στη Νορβηγία όλοι οι άνδρες, όταν κατατάσσονται στον στρατό, υποβάλλονται σε τεστ IQ, το οποίο παραμένει στα κρατικά αρχεία. Ενδιαφέρον είχε το στοιχείο ότι στα αδέρφια το IQ μεγάλωνε κάθε έτος κατά 0,20 έως το 1975 και από τότε τείνει να μειώνεται κατά 0,33.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ότι δεν το εξασκείς ατροφεί. Είτε είναι το μυϊκό σύστημα, είτε το διανοητικό κομμάτι του ανθρώπου...
    Δεν χρειάζονται επιστημονικές έρευνες για να αποδείξουν το αυτονόητο...
    Όσα αυξάνει η τεχνητή νοημοσύνη, τόσα θα μειώνεται η "φυσική"...
    Όταν και τα απλούστερα, τα παίρνουμε πλέον έτοιμα και δεν κάνουμε χρήση του νου, αυτή είναι η φυσική κατάληξη..
    ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή