Κέικ μπισκότο

15'Χρόνος Εκτέλεσης
35' Χρόνος Ψησίματος
10-12 Μερίδες
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
300 γρ. γιαούρτι
2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. νερό
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
100 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γεμιστά μπισκότα
Για τη βουτυρόκρεμα
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
380 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. γάλα
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
500 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. γάλα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο πρώτο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε 14 γεμιστά μπισκότα στη βάση της κάθε φόρμας. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
Απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε υψηλή σχάρα.

Για τη βουτυρόκρεμα
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε την κρέμα για λίγη ώρα γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει.

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση
Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα πάνω και το πιέζουμε για να απλώσει η βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα από τα παντεσπάνια.
Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
Σπάμε τα μπισκότα που έχουν περισσέψει και τα ρίχνουμε στη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.
akispetretzikis

Related Posts