Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βουτυρόκρεμα συνταγές

,

Ελαφριά βουτυρόκρεμα

Υλικά
350 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (396 γρ)
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (κανονικό ή ελαφρύ, συνολικά 400 γρ.)
1 βανίλια
Οδηγίες
5 min
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου η κρέμα να πάρει μια ομοιογενή, βελούδινη υφή.
Βάζουμε την βουτυρόκρεμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, για να σφίξει και να δουλεύεται πιο εύκολα.
Για μια μεγάλη ορθογώνια τούρτα (30x40) θα χρειαστείτε μιάμιση δόση (για να σας φτάσει και για τη διακόσμηση). Μπορείτε να την χρωματίσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Σε αυτή την περίπτωση προτείνω να χρησιμοποιήσετε χρώματα σε μορφή gel, για να μην αλλοιωθεί η πυκνότητα της κρέμας.

Βουτυρόκρεμα χωρίς βούτυρο με υπέροχη γεύση Kinder Bueno

Υλικά
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
90 γρ γάλα ζαχαρούχο
250 γρ noutella ή μερέντα
6 μπάρες kinder bueno σπασμένες κομματάκια
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την μερέντα ή noutella και το ζαχαρούχο
Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η κρέμα θα έχει βελούδινη υφή και θα στέκεται
Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα kinder Bueno και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι. Ιδανικά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στον ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε και αμέσως μιας που στέκεται από την αρχή αρκετά καλά
Γεμίζουμε την τούρτα μας ή τα γαρνίρουμε τα γλυκά μας. Αλλιώς μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια σαν λαχταριστό επιδόρπιο.

Νηστίσιμη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

Υλικά
230 γρ. Μαλακό νηστίσιμο βούτυρο
420 γρ. Άχνη ζάχαρη
45 γρ. Σκόνη κακάο
3 κ.σ φυτικό γάλα
2 κ.γ εσάνς βανίλιας
Οδηγίες
Σε μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε εσάνς βανίλιας,κακάο και άχνη.Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα
Τέλος προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται ώστε να μην υπάρχουν κόκκοι ζάχαρης στο μείγμα και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα που να περνάει εύκολα από κορνέ.

Βουτυρόκρεμα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
350 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου (όχι μαργαρίνη)
1 φακελάκι βανίλια
Οδηγίες
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν. Στέκεται και δένει γρήγορα θυμίζει σαντιγύ όμως είναι πιο σφικτή. Μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα το που θα την χρησιμοποιήσουμε.
Αν κατά την πορεία της χρήσης η κρέμα μαλακώσει μέσα στο κορνέ, βάλτε την για λίγο στο ψυγείο 10' να σφίξει. Προσοχή όχι πολύ ώρα γιατί θα σφίξει αρκέτα και δεν θα μπορείτε να γαρνίρετε.

Βουτυρόκρεμα μερέντας

Υλικά
175 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ μερέντα
20 γρ κακάο σε σκόνη
1 βανίλια - 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη με το κακάο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνω το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το μείγμα της ζάχαρης άχνης με το κακάο χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ
Αφού ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μου προσθέτω την μερέντα και ανακατεύω με μία σπάτουλα σιλικόνης
Βάζω το μείγμα για 10' στο ψυγείο να "σφίξει" και να μπορώ με την βοήθεια του κορνέ να κάνω σχέδια. Γαρνίρω τέλος με την κρέμα μου τις λιχουδιές που επιθυμώ....

Βουτυρόκρεμα Νουτέλας (Nutella Buttercream)

Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα Nutella
1 κούπα ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1-2 κ.σ. γάλα
Οδηγίες
1 Minutes
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη Nutella και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το γάλα.
Προσθέτουμε επιπλέον γάλα ή ζάχαρη άχνη ανάλογα με τη σύσταση που θέλουμε να έχει η βουτυρόκρεμα (πιο σφιχτή ή πιο μαλακή/αραιή για cupcakes)

Βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Υλικά
20-30 cupcake
150 γρ σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα ή ασπρη
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κτγ νερό ή γάλα
Οδηγίες
Βάζουμε την σοκολάτα μας σε μπεν μαρί να λιώσει. Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το νερό ή το γάλα και την άχνη. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Ανάλογα που θα την χρησιμοποιήσουμε συμπληρώνουμε λίγο άχνη αν χρειασθεί για πιο σφιχτή κρέμα. Πάντως μην ξεγελαστείτε. Μπορεί να φαίνεται μαλακιά αλλά όσο στέκεται σφίγγει
Γαρνίρουμε τις λιχουδιές μας.

Βουτυρόκρεμα (buttercream) με λευκή κουβερτούρα

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
125 γρ. κουβερτούρα λευκή
Οδηγίες
5 Minutes
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο την άχνη και το νερό.
Χτυπάμε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήνουμε να χλιαρύνει λίγο.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης.
Χτυπάμε άλλα 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ κι έτοιμη η σοκολατένια μας βουτυρόκρεμα.

Βουτυρόκρεμα με γεύση καρύδας

Υλικά
3 κουπες
1/2 κούπα βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα μαργαρίνη
3 κούπες άχνη
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας (ή 2 κάψουλες βανιλίνης)
2 κ.σ. γάλα
1 σακουλάκι τριμμένη καρύδα (γύρω στα 180γρ. είναι συνήθως)
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, για να μη λερωθούμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.
Προσθέτουμε την μισή καρύδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα μας.
Τέλος, αφού καλύψουμε το (κρύο!) cake ή τα cupcakes μας με τη βουτυροκρεμα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη καρύδα, πατάμε ελαφρά για να κολλήσει και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Βουτυρόκρεμα γάλακτος

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
350 γραμμαρια βούτυρο αγελάδος (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
Οδηγίες
4 Minutes
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, απλώς αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.

Βουτυρόκρεμα από ελβετική μαρέγκα

Υλικά
1 κούπα
1 ασπράδι από μεγάλο αυγό
3 κ.σ. ζάχαρη
60 γρ. μαργαρίνη λευκή ή 30 γρ.βούτυρο και 30 γρ.μαργαρίνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
20 Minutes
Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύετε το ασπράδι με τη ζάχαρη.
Βάζετε το μπολ πάνω από κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά
Και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αυτό το καταλαβαίνετε με το να τρίψετε λίγο μίγμα στα δάχτυλά σας. Μη φοβάστε δεν καίει.
Βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και χτυπάτε στο μίξερ
Μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε σταδιακά τη μαργαρίνη, που έχετε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
Η κρέμα περνάει από διάφορα στάδια. Στην αρχή γίνεται λίγο σα σούπα
Μετά φαίνεται σα να "κόβει"
Και μετά ξαφνικά σφίγγει!
Θέλει κι άλλο χτύπημα, ώσπου να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη. Θα το καταλάβετε γιατί η κρέμα αποκτά μια υπέροχη λεία υφή.
Τέλος προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε καλά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια